ייעוץ זוגי לבד: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בילה
עצבים
29.07.2012 • 12:30

שלום,
אני נשואה שנתיים ויש לי ילד מקסים בן שנה וחצי. אני ובעלי ביחד הרבה מאוד זמן.הבעיה שלי מאז ומתמיד הייתה שהוא מאוד עצבני. מהבוקר שהוא קם, יש לו מה להעיר, שהכלים לא מסודרים במקום, שמשהו מלוכלך. מילא הוא היה עושה משהו בבית אבל ממש לא. הוא לא עוזר בכלל... רק בא בטענות. מכל בעיה הכי קטנה, אם שכחתי לפתוח חלון או לסגור מגירה, או להכין משהו לאכול הוא עושה סצינה ובלאגן, במיוחד ליד ההורים שלי. ממש כמו שיח, יושב ולא עושה כלום, שלא לדבר על עזרה עם הילד. אחרי שאני מדברת איתו ומבקשת ממנו כשיש לו מצברוח טוב שיעזור לי , הוא עוזר חצי קלאצ'! אני אומרת לו תלך לסופר, הוא מביא רק חצי מהדברים.ך כשאני מבקשת ממנו להכין לילד בקבוק, הוא אומר לי "אני לא מבין בזה". כשאנימבקשת ממנו להיות עם הילד כי אני צריכה לעבוד במחשב, הוא אומר לו "לך לאמא". כל ריב שלנו נגמר בקללות ועצבים. פעם כשהייתי בוכה לו ומדברת איתו על דברים, שיעזור יותר בבית ויהיה יותר סבלני, הוא היה משתנה למשך יומיים. עכשיו גם את היומיים האלה הוא לא מחזיק!! הוא לא משקיע בקשר שלנו בכלל, הוא משפיל אותי ומתייחס אלי זוועה! כשאנשים באים אלינו, הוא מכבד אותם מאוד ופתאום מדבר איתי וצוחק איתי אבל כשאנחנו לבד בבית, זהו.. הוא חוזר לעצמו. הוא לא מתייעץ איתי כשהוא רוצה לקנות לעצמו דברים.ביקשתי שלא יביא שום כלב הביתה אחרי שכלב אחד מת והוא ממשיך להביא ולהוציא עליהם כסף. כשאין לנו כסף.בכלל. ועוד אומר שאני בזבזנית! אני?! לא קניתי לעצמי משהו קטן אחד כבר שנה, לא מוציאה כסף על מספרות, ציפורניים וכו'. ואני מצליחה להיראות מצויין. וגם על זה יש ותמיד היו לו טענות.. על איך שאני נראית. אני לא מבינה ולא יודעת מה לעשות!! אני על סף לקחת את הילד ולעזוב את הבית. אחרי כל ריב קשה לי מאוד לחזור לשיגרה, ללכת לעבוד ולהמשיך לתפקד כרגיל, להכין אוכל ולעשות דברים. קשה לי, כי אין מי שמעריך את זה, אני פשוט שבורה. יש לו טענות על כל דבר. על זה שאני לא עובדת,למרות שאני לומדת בצורה מאוד אינטנסיבית, על איך שאני מנקה, הוא אומר שאני מלוכלכת ולא נקייה. זה הורס אותי כי אני כן נקייה, וגם אם לא, זה לא סיבה כל הזמן לבוא בטענות, אלא פשוט צריך לעזור יותר. אני מגדלת ילד ממש לבד. אז גם ככה אני כאילו חד הורית, הוא לא מקל עלי, הוא מכביד עלי, חוץ מלהעביר טסט לאוטו, הוא לא עושה כלום!!דיברתי איתו על ללכת לטיפול זוגי. הוא אמר לי לכי עם הכלבה.השאלה היא אם יש במה לטפל או פשוט להיכנע ולפרק את הכל.תודה וסליחה על הבלאגן.

ד"ר אורן חסון
איך משנים משהו
30.07.2012 • 00:33

בילה יקרה,
אני מציע שתקחי את ההצעה שלו ותלכי ליעוץ לבדך. בעבודה משותפת עם יועץ זוגי, יתכן שתוכלי לשנות משהו לבדך, ואם לא תצליחי - לפחות יהיה לך עם מי להתייעץ, ולקבל ביטחון ללכת אם זה מה שתרגישי לנכון - ואפילו איך לעשות את זה. ואגב כך, בהחלט יכול להיות שאם תחליטי ללכת לבדך, הוא אולי לא יאהב את זה - כי נדמה לי שהוא מעדיף שהכל יישמר בינך לבינו (או מול הורייך), אבל לא מול אחרים. יתכן שירצה להצטרף לתהליך, לפחות כדי להסביר את הצד שלו. וגם זו תהיה התקדמות משמעותית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083