יחסים עם גיסות - טיפים

תאריך פנייה: 25.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אושרית
אמא של החבר
25.04.2006 • 11:10

אני נמצאת בקשר עם בחור כבר כמה חודשים, הקשר משגשג ויש לנו המון מין המשותף, אומנם לא הרבה זמן יחדאבל מרגישה שהוא לאט לאט הופך להיות החבר הכי הטוב שלי, התקשורת ביננו מעולה ואנו מגיעים לשיחות מאוד עמוקותמה שלא היה לי בשום קשר בעבר (והיו לי קשרים ארוכים). שנינו בסיבבות גיל ה- 30 לחיינו ובאמת אני מרגישה שאנו יוצאיםבמטרה למסד את הקשר בעתיד ולא סתם על מנת להעביר את הזמן.אני מעריכה את הקשר איתו כי לפניו היה לי חבר שעשה לי רק רע, ואיתו אני מעריכה כל רגע ורגע יחד.יש לי בעיה אחת שנראת לי קטנה או שאולי לא, חבר שלי גר בשכירות, ויוצא שפעם בשבוע הוא הולך לבקר את הוריואני הצטרפתי אליו מס' פעמים לביקור שלהם ונוכחתי לראות שאמא שלו שהיא לא אישה כל כך צעירה, מדברת לא יפה (ממשמקללת, לא חס וחלילה אותי אלא אם משהו שלא נראה לה בטלביזיה היא מקללת, אם לא סיימו לאכול - מקללת וכו') ועושה זאתבנוכחותי, בפעם הראשונה שהייתי אצלם ממש הזדעזעתי כי אני לא רגילה לצורת דיבור כזאת, אבל לאט לאט התחלתי להתרגללמרות שכל הזמן אני חושבת מה יהיה שיהיו לי ילדים, אני לא רוצה שהם יגדלו בסביבה כזאת שמדברת ככה, יש לציין שאבא שלואיש מקסים ועדין ומדבר יפה מאוד, ועוד דבר חשוב לא פחות היא שחבר שלי לא ממש מת על אמא שלו ולדעתי גם מתבייש בה רובהזמן הוא לא מתלהב ללכת אליהם וכו'. הם כמעט ולא מגיעים אליו הביתה, בכל אופן לא היו אצלו מאז שהתחלנו לצאת.אני כמובן לא אומרת לו אמא שלך ואמא שלך כי הוא גם ככה סגור בעניין ואני לא רוצה לבאס אותו יותר...שאלתי היא האם זה ממש בעיה רצינית? כי אני יודעת שכשמתחתנים עם משהו, מתחתנים גם עם המשפחה.מצד אחד יש לי בחור מקסים שאני לא רוצה לוותר עליו, אבל מפריע לי צורת ההתנהגות של אמא שלו, המזל שלי שהוא לא דבוק אליה לתבור...אשמח לקבל תשובה מה עלי לעשות ואיך בכלל כדאי להתמודד עם זה.

ד"ר אורן חסון
להקטין חיכוך והשפעה
26.04.2006 • 14:21

אושרית יקרה,
אם את מתרשמת שבן זוגך לא מקורב לאמו, את יכולה להיות רגועה יותר. את יכולה גם לבדוק את העניינים באופן מרומז, למשל, דרך נתינת מחמאות על התרשמותך מאביו, והמנעות מלדבר על אמו. ואולי לתת לו לדבר קודם, ולא להסחף איתו בביקורת אם הוא מבקר אותה. אנשים מרגישים בנוח עם ביקורת שהם עצמם נותנים על קרוביהם, אבל לא עם ביקורת של אחרים עליהם,שאינם מקורבים כמותם. ואם יש צורך, שמרו מרחק על-ידי בחירת מגורים במקום מרוחק יותר, וכן הלאה, על-ידי אמצעים שונים שיקטינו את החיכוך וההשפעה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083