יחסים עם גבר נשוי: מה הסיכויים?

תאריך פנייה: 08.09.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
גילי
בגידה
08.09.2006 • 17:26

לאחרונה היה לי סטוץ עם קולגה בעבודה (נשוי בן 40). הייתי רוצה להבין את המנגנון הזה של הבגידה. אם גבר שלדבריו, אוהב את אשתו ומעריך אותה והם חברים טובים, מדוע הוא צריך לבגוד בה? האם זה אומר שהוא אדם שאינו אמין? (בכל זאת משקר לאשתו) מה זה ההפרדה הזו בין סקס ותו לא לבין רגש? אם זה סתם סקס חסר משמעות, שווה בשביל זה לסכן את הזוגיות? האם זה נכון שרוב הגברים בוגדים?אשמח לשמוע את דעתך.

ד"ר אורן חסון
יחסים עם גבר נשוי
10.09.2006 • 01:21

גילי יקרה,
כנראה שסיפקת לו ריגוש מספיק חזק, שהתגבר על ייסורי המצפון שלו ועל המחוייבות שלו, ואפילו על הזהירות שלו. השאלה אם הוא אמין או לא, די מגוכחת, לא? אני חושב שאת שואלת אותה מתוך איזו שהיא תקווה שאגיד לך שהוא בכל זאת אמין תמיד. אבל הרי את יודעת בדיוק עד כמה הוא אמין ועד כמה לא.לגבי בגידות, גם גברים בוגדים, וגם נשים בוגדות. לכל אחד מהמינים קיימת הסיבה הביולוגית שלו, ושניהם עושים את זה כאשר יש להם חסכים ביחסים (יותר נשים) או במיניות (יותר גברים). לגברים יש נטיה מולדת, תורשתית, לקיים יחסי מין מזדמנים יותר מאשר לנשים, מאחר שהם לא משלמים את מחיר ההריון וגידול הילד, ויכולים יותר בקלות לצאת מזה (לפחות כל עוד השימוש באמצעי מניעה לא היה נפוץ, כלומר, עד לפני כ- 50 שנה), בעוד שלנשים יש נטייה לעשות את זה כאשר הן פוגשות בן זוג הרבה יותר מוצלח מבן זוגן. בגברים, נטייה זו נותנת להם יותר ילדים (קרי: יתרון אבולוציוני), וללא הרבה מאמץ, בנשים, נטייה זו מאפשרת להם ילדים מוצלחים יותר גנטית (קרי: יתרון אבולוציוני). בשני המקרים יש צורך להתגבר על עכבות מוסריות ועל חשש מסיכונים, ולכן לא כולם עושים זאת כל הזמן. ככל שהקשר שלהם טוב יותר, הנטייה לקחת סיכונים תהיה קטנה יותר, וככל שהקשר שלהם פחות טוב, הנטייה לקחת סיכונים תהיה גדולה יותר, כי יש להם פחות מה להפסיד.ואז, נשאלת כמובן השאלה מדוע הלכת וקיימת יחסי מין עם גבר נשוי? אני לא שואל את זה בהקנטה, אלא באמת אשמח אם תוכלי להשיב בגלוי על השאלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גלית
בגידה
14.09.2006 • 10:47

של