יחסים עם בת זוג: איך לגרום לה להתקרב
אורחת
בעיה
⌄
בתי התחתנה לפני שבועיים ואני מרגישה שהיא שכחה אותי לגמרי אםהיא מגיעה הביתה היא לא מתייחסת אליי אני שואלת שאלה היא צועקת ואומרת שאני קרציהאני מרגישה שיש לי אוייב שהיא שונאת אותי רק אני מתחילה לאמר מילה היא מתנפלת עליי לפני בעלה וגם את אחותה היא מעליבה לידובינתיים היא גרה יום אצלי וכמה ימים אצל משפחת בעלההיא לא רוצה לגור בעיר שלי אלא בעיר של בעלה אני מרגישה שהוא משפיע עליה ומרחיק אותה מהמשפחה שלהאני לא יכולה לנהל שיחה איתה היא מתרגזת כל הזמן עליי ומשתיקה אותי בטענה שהיא רוצה שקטלאור כל ההתנהגות המשפילה שלה אמרתי לה היום שאני לא מוכנה שהיא תיכנס לבית שלי כל עוד היא מתנהגת אליי בנבזות.אני לא יודעת איך לנהוג שהיא תתחיל לכבד אותי אני פגועה מאוד ממנה ואני מרגישה היא כפוית טוב ה כל השנים הייתי לצידה ועכשיו היא בוועטת בי לאחר שמצאה בעל ..השאלה איך להתנהג אליה???
ד"ר אורן חסון
לגרום לה לרצות לבוא אליך
⌄
אורחת יקרה,
בדרך כלל התנהגות כזו של בת נובעת מכך שהיא חוששת שאת עלולה להזיק לזוגיות שלה. פעמים רבות זה בגלל הלחץ של ההורים. כרגע, חשוב לה יותר לבסס את הזוגיות הטריה שלה. תני לה זמן. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לקשר שלך איתה הוא להניח לה, ולתת לה להתקרב אליך לפי הקצב שלה. והדבר הרע ביותר שאת יכולה לעשות, זה להתלונן שהיא לא בסדר, כי היא תשמור מרחק. פעם בשבוע או בשבועיים תזמיני אותה לפגישה משפחתית (כי נדמה לי שבזוגית, את והיא לבד, יהיה לך קשה מאד בשלב הזה שלא להביע את האכזבה שלך ממנה), ותתנהגי שם למופת. והיי סבלנית. עוד יהיו זמנים שבהם היא תרצה אותך מאד, אם היא תראה שאת קשובה לצרכים שלה ולא מתלוננת, מאשימה או גורמת לה לייסורי מצפון.ואם את שמה לב, בינתיים, עשית בדיוק את ההפך (אמרת לה שאת לא מוכנה שתיכנס אליך הביתה). אז בינתיים היא לא תבוא אליך הביתה. רצית לפגוע כדי שתבוא יותר, ואולי פגעת, אבל יצרת פעולה הפוכה, והיא כנראה תימנע ממך לזמן מה, כך שהגדלת את הפער במקום לצמצם. זכרי שהמטרה שלך היא לגרום להלרצותלהתקרב אליך, ולא לגרום לה להרגיש לא בסדר, כשהיא בנוכחותך. אם כך, תצטרכי לחשוב היטב מה יגרום לה לרצות לדבר איתך יותר. לפי הראש שלה, לא לפי זה שלך.