התמודדות עם פגיעה בזוגיות

תאריך פנייה: 11.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
אני הורסת אותו.
11.11.2011 • 17:25

אנחנו מכירים מהצבא, משרתים באותו בסיס.היינו במשך שנה החברים הכי טובים ואז נהיינו זוג.עכשיו אנחנו עשרה חודשים ביחד שמתוכם נפרדנו שלוש פעמים במהלך ארבעת החודשים האחרונים, כשאת כל הפרידות אני יזמתי.הקשר הזה עשה לי רע מאד. אנשים סביבי אמרו לי שהוא אוהב אותי אהבה לא בריאה, אהבה חונקת.כשהלכתי לבריכה פעם אחת הוא שלח לי הודעה דוחה עם מלל כזה "בטח עכשיו כולם מסתכלים עלייך. אתה מתה על זה". והוא היה עוקץ אותי כל הזמן ובודק לי את הפלאפון.. מצאתי את עצמי בודקת גם את שלו באיזשהו שלב והופכת להיות קנאית ורכושנית כמוהו.אני לא הייתי כזאת, אני בחיים שלי לא עשיתי דברים כאלו.נפרדנו פעמיים וחזרנו אחרי מעט זמן ובפרידה השלישית הוא היה מתקשר 30 פעם ולא הייתי עונה לו ושולח הודעות.. הוא איתי בבסיס אז הוא היה מגיע ועושה לי סצנות מול המפקדת שלי וכולם. פעם אחת הוא היה כועס וצועק, אפילו קילל פעם או פעמיים, ופעם אחר כך אוהב מתגעגע ורוצה לחזור.הדברים נרגעו אחרי חודש ואני הייתי שבורה וחזרתי אליו. הכל השתנה והוא עמד בהבטחות שלו. היה לנו עכשיו חודש וחצי מדהימים, בלי ריבים. אנחנו עובדים על הדברים ואין כזה דבר לבדוק אחד את השניה.. כיף לנו כל-כך ביחד אבל הרגשתי כאילו הרגשות שלי אליו נשחקו ואני מוצאת את עצמי פוזלת לצדדים ובחיים לא עשיתי כזה דבר! נהיה לי קשה לנשק אותו ושכבנו כל התקופה הזו פעמיים.. אני אוהבת אותו הכי בעולם, אבל אני לא יודעת כבר אם בצורה רומנטית.. אני לא יודעת מה לעשות ואם יש דרך לתקן דברים. אני מיואשת אבל אני פשוט לא מצליחה בלעדיו. אני חושבת שנהייתי תלותית וחסרת ביטחון ממה שהקשר הזה היה ואני לא מצליחה לעזוב.. דיברתי איתו שוב ואמרתי לו שאני צריכה לחשוב.. אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיך מתמודדים עם זה. ועם הכל, הוא עובר תקופה מאד לא קלה עכשיו בבית ואני מוצאת את עצמי בon off איתו בתקופה הכי קשה שלו בחיים. איך מקבלים החלטה? ואם מחליטים שלא, איך מתמודדים עם ההחלטה?

ד"ר אורן חסון
בסופו של דבר תחליטי. אין בזה ספק.
13.11.2011 • 01:23

לילי יקרה,
זה מאד יפה שהוא למד. יתכן שזה מאוחר מדי ויתכן שזה לא, כי סביר שאת עוד כועסת ופגועה על התקופה הקודמת. יתכן שאת צריכה לתת לזה עוד זמן, כדי לראות אם את מתגברת על העניין, ועד אז להתאפק ולהניח למחשבות אחרות. אחרת, סביר שתגרמי לו לקנא ולשמור עליך מחדש. ואם תרגישי שזה קשה לך, תדעי לעשות החלטה כאשר האלטרנטיבה תהיה קשה הרבה יותר. בין לבין, באמת לא קל להחליט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083