טיפול זוגי: מתי לא מתאים?

תאריך פנייה: 11.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בילי
נשארת בשביל הילדים
11.11.2011 • 14:28

שלום,
אני נשואה 3 שנים ויש לנו 2 ילדים (2.5, 1.5) ועכשיו אני בהריון שוב (חודש רביעי).כל השנים של הנישואים אני רק חושבת על הרגע בו אקום ואתגרש ממנו. הוא אבא מדהים, אבל בעל גרוע וחבר עוד יותר גרוע.אני לא מעניינת אותו בכלל, לא הצרכים שלי (לא הנפשיים ולא הפיזים) רק המשפחה שלו (הוריו, אחיו ואחיותיו) והילדים שלו.בבית אין שום עזרה, הוא לא תומך בי כשאני רוצה להתקדם בקריירה שלי (מבחינתו אני זו שחייבת לאסוף את הילדים מהגן ולהיות איתם ולטפל בהם כי הוא עובד) (גם אני עובדת אבל העבודה שלי לא חשובה לו בכלל).עד היום על-מנת לקבל סקס אני באתי אליו וביקשתי, יזמתי והוא לפי המצב רוח שלו החליט אם מתאים לו או לא.התעקשתי על טיפול זוגי לפני שנה וחצי הלכנו ליעוץ אחד המטפל כעס עליו רוב הטיפול על ההתנהגות שלו כלפי וכתוצאה מזה (זו השערתי) סירב ללכת אליו שוב. הצעתי מטפל אחר. הוא סירב לשמוע בטענה שאצלו הכל בסדר ואני זו שיש לה בעיות.לפני חצי שנה הודעתי לו שאני רוצה להתגרש והוא כ"כ פחד מזה שהילדים ילכו איתי שהציע טיפול. הלכנו לטיפול מרתון (אמור להיות 5 מפגשים), בבית נהיה קצת יותר נחמד בזמן הטיפולים הוא פתאום היה יותר מבין, יותר מתעניין וברוב טמטומי הסכמתי לנסות להביא ילד נוסף והצלחנו להכנס להריון. לאחר 4 טיפולים של יעוץ שבהן המטפלת רק אמרה לו כמה הוא לא בסדר הוא החליט שהוא לא ממשיך ללכת אליה (למרות ששילמנו מראש את כל המרתון). מאז, כבר 3.5 חודשים הוא ישן בחדר של הילדים ואנחנו לא מדברים בכלל למעט מה שקשור לילדים.רע לי. מצטערת שעשיתי עוד ילד.מתלבטת לגבי הפלה.נשארת איתו רק בשביל הילדים (הם קטנים וזקוקים לדמות אבהית).מה עושים???

ד"ר אורן חסון
מתי טיפול מרתוני קצר לא מתאים?
13.11.2011 • 01:20

בילי יקרה,
כנראה שטיפול מרתוני לא מתאים לכם. בטיפול מרתוני המטפל עצמו (או המטפלת במקרה שלכם) מצפה לתוצאות מהירות, ולכן לוחץ יותר. במקרה שלכם הלחץ לא היה הדבר הנכון, כי הוא מרחיק את בעלך. פעמים רבות עדיף לתת לתהליכים לעבוד בקצב שלהם, כדי שיהיה קל ללמוד מה צריך לעשות, שיהיה קל יותר לקבל ולהסכים להם, וכדי שיהיה קל יותר להפנים זאת. זה לא מה שקרה לכם. אם את רוצה להציל את המצב, לכו ליעוץ זוגי מסודר. ואם לא, את הרי יודעת כבר מה האלטרנטיבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083