יחסים עם בן זוג: איך להתמודד?
חני
אמא פולניה - המשך בעיה
⌄
לד"ר הנכבד שלוםבשבוע שעבר התייעצתי עימך בקשר לבעייתי להלן תזכורתלאחר שנודע לאימו של בעלי כי לבנה בעיית זרע שהובילה להפריית מבחנה ,שבעקבותיה נולד תינוק מקסים היא איננה מפסיקה להעליב אותי ולפגוע בי וכל הזמן מחפשת בי דפקטיםאין לי בעיה עם רגשי הנחיתות שלה ועם ההעלבות שלה אני מסוגלת לחיות (אני פשוטות "אוטמת את אוזני" וכל הערה שלה אני אומרת לה שהיא צודקת ואני טועה - העיקר שיהיה קצת שקט ממנה)הבעייה היא שהיא מסיתה את בנה כנגדי וגורמת למריבות בינינו (חשוב לציין שחמתי מסכסכת גם בין ביתה לבעלה - והם על סף פרידה ובשנה שעברה ניסתה לסכסך ביני לבין ביתה כמו כן היא רבה עם כל אחיותיה ואחיניותיה ואינה מדברת גם עם אימה).ייעצתי לי לפנות ליועץ נישואים וזאת בכדי לנסות וללמד את בעלי לשים לאימו גבולות ושלא תתערב (כשהוריו בחו"ל חיינו מתנהלים על מי מנוחות). אך כל ילדיה מפחדים ממנה כי היא מאיימת לנשל אותם מהירושה ויש להם הרבה מה להפסיד.איך אני מורידה את חמתי (סרטן ששולח גרורות לביתי) מהגב שלי?ניסיתי גם להתחנף אליה ולקנות לה מתנות - רק שתסתום אבל זה לא עוזר - יש לה בעיית זיכרון (ברצינות. - יש להם אלצהיימר במשפחה ואצלה זה רק מתחיל)האם לאישה זו יש בעיה הדומה לתסמונת מיכנהאוזן האם היא רוצה את ילדיה עצובים בכדי שהיא תטפל בהם והם יתנחמו בזרועותיה?הצילו.תודה רבה.
חני
אמא פולניה - המשך בעיה
⌄
שכחתי לציין שלא רק שתנשל אותם מהירושה היא נותנת להם הרבה כסף כל חודש ואינם מוכנים לוותר עליו.והם יודעים שאם יענו לה היא תצעק עליהם כאילו היו בני 6 והם בני 34 ומעלהאו שהיר תיתן את הכסף לאח שגר בחו"ל שאותו האם מעריצה (רחוק מהעין קרוב ללב)
חני
אמא פולניה - המשך בעיה
⌄
האם יש אפשרות כי בייעוץ זוגי היועץ יקר
א לאמא של בעלי וידבר איתה כי ברור שהיא מקור הבעיה.
ד"ר אורן חסון
טפלו קודם כל ביחסים שביניכם.
⌄
חני יקרה,
הצעתי לכם להגיע ליעוץ זוגי, לא כדי לטפל ביחסים שביניכם לבין אמא שלו, אלא לטפל ביחסים שבינך לבין בן זוגך. בין אם היחסים בינו לבינה טובים, ובין אם אינם טובים, הוא לא צריך להפנות אליך את מה שהיא אומרת לו. זו כבר בעיה בינו לבינך, ובכך אתם צריכים לטפל. את אמא שלו לא תשנו. אבל את האופן שבן זוגך לוקח את הדברים שלה, ומפנה אותם לתוך הזוגיות שלכם, זה דבר שאתם צריכים לעבוד עליו, כי הוא זה שמפריע לכם לזוגיות. במקרה קיצוני, צריך לפעמים להחליט מה חשוב יותר, הירושה והקצבה החודשית, שבעזרתם היא שולטת בילדים שלה, או הזוגיות.וחבל שתבזבזי זמן ומחשבה לנסות ולשנות את אמא שלו. את מחפשת פתרון תחת הפנס הלא נכון. קחי בחשבון שזה מה שהיא, ושזה מצב נתון. אתם צריכים להתאים את עצמכם למצב הזה, כדי לחיות חיים נורמליים, והתחילי לפתור את הבעיות שבינך לבין בן זוגך.