יחסים עם אב ובתו: מה לעשות?
שירה חן
הילדים שלו
⌄
ד"ר חסון שלום
לך.מזה כ 5 שנים אני חיה עם גבר פרוד,שיחסיו עם הבת שלו בת 27 מכאיבים לי מאוד.הוא במילים פשוטות שפוט שלה, נוסע מצפון הארץ למרכז כדי להביא לה אוכל,מוכן לוותר על כל תוכנית למענה, היא גוזלת זמן רב, והיא בעלת השפעה רבה מאוד עליו.לאחרונה היות ויחסיי איתה קרירים מאוד(בעיני היא מייצגת את אמא שלה שעדיין לא נתנה לו גט מזה כ 6 שנים) והיות והשפעתה עליו מהלכת עליי אימה, אני מעוניינת להפסיק את הקשר איתו.השפעתה מתבטאת בחוסר יכולת מוחלטת שלו לסרב לה.מעבר לזה ישנם ביננו בעיות נוספות שחלקן פתירות, הבעייה עם בתו מפחידה איתו יותר מכולן.אשמח לקבל את עצתך
ד"ר אורן חסון
האב, הבת והחברה החדשה
⌄
שירה חן יקרה,
את כותבת שאת מעוניינת להפסיק את הקשר איתו. אז מה השאלה?מעבר לכך, העובדה שבעינייך הבת מייצגת את אמה, לא אומרת שזה באמת כך. לפחות, לא בעיני, כי לא נתת שום הסבר ממשי. גם לא ברור לי השפעתה של מי מהלכת עליך אימה, האם או הבת? אם הבעייה היא הבת, זה לא כל כך עניינך, ואת צריכה לקבל את האיש כפי שהוא, כולל יחסיו עם בתו. יש סיכוי טוב שיש לו סיבות שונות להיות כל כך מחוייב אליה. בין אם זה הצורך הנפשי שלו בקשר איתה, ובין אם זה רגשי אשם כלפיה על הגרושים. ואם את לא יכולה להסתדר עם זה (ואני בטוח שכבר דיברת על זה איתו בעבר), אז באמת הגיע הזמן שתחליטי אם הקשר הזה מתאים לך. חבל שקשר ארוך כל כך יורד לטמיון, אבל אם זה מה שנכון לך אז זה מה שנכון לך. או שתלכו ליעוץ זוגי כדי לנסות ליישר את ההדורים.