איך לעצור מעגל בזוגיות
סאני
לופ של רגשות אשמה
⌄
שלום
דוקטור,אני בת 25 נשואה חמש שנים באושר. לאחרונה שמתי לב לתופעה בהתנהגות של בעלי כלפי ואיני יודעת כיצד להתמודד עמה.....אנחנו עוברים עכשיו תקופה לא קלה שבעיקר משפיעה עלי ובאופן רגשי. וקורה לאחרונה שאני לעיתים קרובות עצובה, עצבנית, חסרת מנוחה, חסרת סבלנות, חסרת חשק וכו'.. אני לא מסוגלת "לשחק אותה" מול בעלי שהכל עובר על ידי והכל בסדר כשבפנים רע לי ולפחות בבית אני מרשה לעצמי להחצין רגשות שליליים מה שאני לא עושה בחוץ.....הייתי מאוד שמחה אם בעלי היה העמוד החזק שמצחיק, מעודד, מנחם, ומרגיע ומשכיח את הבעייה, אבל בפועל הבעייה משפיע גם עליו וגם הוא נקרע מבפנים ואני יודעת שקשה לו, למרות שהוא לא מדבר על זה.... ובגלל שגם לו קשה הוא לא יכול לתת לי כתף חמה וחזקה.... או.קיי, אז כבר הייתי מעדיפה שיתעלם ויתן לי להתכנס בצער שלי ולהתמודד איתו בדרכי..... אבל הוא לא מסוגל לראות אותי כך.... והתגובה שלו אלי מתחילה בשאלה מתוקה בעדינות מה קורה למה את עצובה? ואז אם אני לא פותחת את הנושא מיד לשיחה מעמיקה אלא סתם אומרת שום דבר, הוא ניהיה עצבני גם הוא ומראה לי בעצם את אותו יחס והתנהגות שאני משדרת וזה יוצר בי רגשות אשם למה בגלל העצב שלי אני גורמת גם לבעלי להיות עצוב.... וזה עושה אותי עוד יותר עצובה ומתוסכלת....... ואח"כ כשהוא רואה שאני עוד יותר עצובה אז גם הוא מתמלא ברגשות אשמה ומתחיל להיות אלי מתוק ומתעניין ועדין (אבל בשום אופן לא מזמין שיחה מעמיקה) ואני מתפייסת כי הוא כל כך עדין אלי....זה למעשה מעגל קסמים מעוות שמתחיל בזה שהוא לא מגיב בצורה שאני מצפה לה בשעת משבר שלי אם הוא לא נותן לי משענת חזקה אז לפחות שיחסוך ממני את רגשות האשמה בזה שאני גורמת לו להיות במצב רוח לא טוב כמוני.....איך להתמודד עם הלופ הזה, דוקטור?
ד"ר אורן חסון
תעצרי את זה כשזה בצד שלך
⌄
סאני יקרה,
שאלת איך את מתמודדת עם הלופ הזה, והתשובה היחידה שאני יכול לתת לך היא לעצור אותו בצד שלך. לקחת אחריות.שימי לב למה שקורה: אני בטוח שאת רוצה זוגיות שבה בן הזוג שלך תומך בך בכל מצב, ושטוב לך בה. אני בטוח שאת לא רוצה זוגיות שבה בן הזוג שלך מתכנס בתוך עצמו כשרע לו, כי אז תרגישי שאת מאבדת שליטה על מה שקורה, ושאת לא יודעת אם זה משהו שאת עשית (כי הוא הרי מסתגר ולא מספר), ואת לא רוצה זוגיות שבה בן הזוג שלך עצוב, עצבני, חסר מנוחה, חסר סבלנות וחסר חשק (בקיצור, כל מה שאת, לפי תאורך), כי תרגישי בה רע. אז למה את מצפה שהוא יהיה אחרת?מכיוון שאת מדברת על מעגל, שפעם אצלך ופעם אצלו, הרי שאת יכולה לעצור את זה, כשזה אצלך. קשה? – בטח. אפשרי? – אם תחליטי מה חשוב לך יותר, אולי כן. דברי איתו, ולמדי אותו מה את רוצה ואיך את רוצה שהוא יגיב באיזה מצב. ואם את לא מצליחה, לכו ליעוץ זוגי.