יחסים סוערים: אהבה או נקמה?
ליאאם
בעיות בזוגיות .
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון .שמיי ליאם ואני בת 18 בקרוב , אני מאוהבת במישהו כבר 5 שנים , במשך כ5 שנים הוא לא הסתכל לכייון שלייי לא אהב אותי וכל מה שהיה מעניין אותוו זה לשכב עם בחורה , עברתי המון סבל בגללו , במשך השנתיים האחרונות הוא לא היה פה ואהבתי אותוו עדיין , ועל כל מה שהוא עשה לי רציתיי לנקום בו ויצאתי עם אחיו שקטן ממנו בקצת , לא אהבתי אותוו ובסופו של דבר ניפרדתיי מממנו אבל אחיו התאהב בי , לאחר שהוא חזר היו לנוו קשים להיות ביחד כי יצאתיי עם אח שלוו , ואז הוא התאהב בי והניח עקרונות בצד על שיצאתיי עם אח שלווו והיינו ביחד , האמת היא שהרגשתי רע על כך שיצאתי עם אח שלו ואז איתו , ולא ידעתיי מה לעשות , בהתחלה לא רציתיי להיות איתו ולאחר מכןן נכנסנו לקשר לאחר כשבועיים גיליתייי שהוא בגד בי ולאחר מכן גם גיליתי שיצא בו זמנית איתיי ועם אחרת , ואני חייבת לציייין שאני בתולה ולא מספקת אותו .שגיליתיי זאת היו לנוו ריבים רבים ולא יכולתיי לסלוח לו , והוא התחנןן לאהבה שליי ולסליחתיי ולבסוף סלחתיי לו , במשך הזמן היו עוד כמה וכמה שקרים קטנים ומכשולים בדרך , כעת אנחנו בקשר 4 חודשים ומאז הוא ניסה להוכיח את נאמנותו והבטיח לי שהוא לא בוגד ולא מסוגל יותר לבגוד ושהוא נאמן , אבל קשה להאמין .אני לא יודעת אם הבעיה היא אצליי שאין לי בו אמון אבל לפני כחודש ימיים הוא הציע לי נישואים והתארסנוו , הוא טוען שהוא מאוד אוהב אותיי ולא היה עם אף בחורה בקשר רציני ולפני כן לא ידע מהי אהבה אמיתית ורוצה לחיות את כל חיייו איתי , אני לא יודעת אם האירוסים זה בשביל שיבנה האמון אוו בגלל שהוא באמת רוצה לחיות איתי את כל חייו .הוא התחיל לעבוד , ואנחנו רבים כי בשבוע האחרון הוא מתנהג ממש זוועה ושותק המווון כאילו חושב על משהו , ובדרך כלל הוא משתף אותי בהכל ולא שותק בזמן שהוא איתי , ואני שואלת אותוו אם הוא חושב על משהו ולמה הוא שותק הוא אומרר שהוא לא חושב על כלום ועל זה הוויכוחים שלנוו , עד כדי כך שאתמול זה הגיע לפרידה סופית , והוא זרק בפניי שהוא בוגד בי עם מישהי מהעבודה הלכתי לו בפנים הוא בא אחרייי ואמר לי שהוא צחק איתיי , וזה היה בשביל לעורר בי קנאה ועצבים אבל הוא לא באמת בוגד כך אמר .אני גם לא יודע אם האהבה שלי הייא הרגל של שנים או אהבה אמיתית , הוא אמר לי שהוא אוהב אותיי ורוצה שנחזור ואמרתי לו שאני לא רוצה שום קשר איתו .האמת היא שממש כאב לי אתמול הפרידה ושקעתי בשינה מתוך מחשבות , וישנתי במשך כ3-4 שעות בסך הכל הלילה .בבוקר שקמתי שלחתיי לו הודעה שאני לא רוצה לראות אותו יותר שהוא איבד אותיי לתמיד , אך אני לא יודעת אם עשיתיי את זה בלב שלם או בשביל ששוב ירדוף אחריי .הייתי רוצה לדעת אם כדי להמשיך קשר זה או לחתוך , ואיך אני יכולה לברר אם אני באמת אוהבת אותוו או זה הרגל מן העבר.אשמח לקבל תשובה במהירות ככל האפשר .
ד"ר אורן חסון
בעיות בזוגיות .
⌄
ליאם יקרה,
במשך כמה שנים אתם במערבולת של יחסים סוערים, עם הרבה עליות ומורדות. במצב כזה, אני לא בטוח מה מניע אתכם יותר, האהבה או העלבון והפגיעה. ויש לזכור שהעלבון והפגיעה יכולים ליצור תחושה חזקה מאד של צורך בצד השני, כדי לשקם אותם, וכך נוצרת אשליה של אהבה חזקה מאד, גם כשהיא לא קיימת. לפחות לא במובן של צורך להעניק לצד השני, של צורך להיות ביחד, של צורך לגרום לצד השני להיות מאושר. במקום זה נותרת מהאהבה רק התשוקה. ובצידה, מתפתח גם הצורך לנקום, והצורך להכניע. זה לא אהבה, ליאם.אני חושש שזה מה שיש לכם: תשוקה הנובעת מהרצון לשקם את הפגיעה שנפגעתם (הוא בדרכו ואת בדרכך), דרך פגיעה בצד השני, דרך תחושת נקמה, דרך הצורך שלו להראות שאת רוצה אותו יותר, והרצון שלך להראות שהוא רוצה יותר, דרך הרצון לכבוש, הוא אותך (בהצעת נישואים) ואת אותו (להביא אותו להציע לך נישואים), ודרך הרצון לזרוק זה את זו.נאמר לא פעם שהדרך לצפות התנהגות עתידית היא לפי התנהגות בעבר, וזה פחות או יותר נכון. אני חושש שהתנהגותכם בעבר לא מבטיחה לכם נישואים טובים. הפגיעה שפגעתם זה בזו חזקה מדי, והצורך שלכם בנקמה ובהוכחת הכוח שלכם לעומת זה של הצד השני, גדול מדי. לכן גם אבדן האמון ההדדי באהבת הצד השני חזק מדי.ברור לי שלאחר קריאת תגידי לי: אבל אנחנו מאד אוהבים זה את זו. ברור לי שתגיבי כך, כי לא קל לקבל את המסקנה של מה שנכתב כאן. אז נסי לשכנע את עצמך אחרת. עד עכשיו שיקפתי כאן את מה שכתבת. אם את רוצה לחשוב אחרת, קחי את המסקנה הזו שלי ממה שאת עצמך כתבת, ונסי לשכנע את עצמך שהיא מוטעית, אם תצליחי.