יחסים זוגיים: קונפליקטים וחוסר תקשורת
טל
עזרה
⌄
אנחנו נשואים 10 שנים יש לנו שלושה ילדים אנחנו רבים די הרבה במיוחד סביב חינוך של הילדים בעלי עובד די קשה ואני עובדת במשרה חלקיתתמיד הוא חושב שהוא צודק וזה מתבטא בכעסים וצעקות ועלבונות.אני לא אוהבת לריב לכן אני לא מגיבה .יש לנו חבר'ה קבוע שאנחנו יוצאים אם זה בימי שבת עם הילדים או אם זה בערבים מפגשים או יציאות לבילויים כולם נשואים עם ילדים .יש בחורה מהחבר'ה שלנו שהוא מתמיד לדבר איתה הרבה אם זה ביום אפילו בלילה הם יכולים לדבר 5 -7 פעמים ביום וגם לסמס אחד לשני במפגשים תמיד נצמדת אליו וזה מאד מפריע לי שזה בא על חשבון הילדים ועל משבוני כמה פעמים דיברתי איתו וזה לא עזר הוא בשלו .הבחורה משועממת כי בעלה עובד עד שעות מאוחרות וגם אדיש כלפיה .אני התעלמתי כמה פעמים אבל זה לפעמים מעצבן שאלי הוא בקושי מתיחס.מה לעשות ? להמשיך להתעלם ולאכול את הלב
ד"ר אורן חסון
אבדן החברות
⌄
טל יקרה,
את מדברת על יחסים זוגיים שאינם מוצלחים לפחות בשתי רמות שונות. אמנם שאלת בסופו של דבר על האשה האחרת, אבל היחסים הלא תקינים שלכם כרוכים זה בזה.קשה לי להאמין ש"אתם רבים" מבלי שאת מגיבה, למרות מה שכתבת. ברור שאת לא מסכימה איתו בעניינים רבים, ואז הוא חושב שהוא צודק ואת חושבת שאת צודקת, וחוסר ההסכמה שלך לבטח מתבטא באופן כזה או אחר.הסיפור עם הבחורה מהחבר'ה גם הוא סיפור דומה, שכן גם כאן וגם כאן יש עניינים של אי הסכמה שאינכם מצליחים לשים על השולחן, לדבר ולפתור. יתכן גם שחוסר הכבוד שלו כלפייך הוא סוג של עונש כלפייך, במודע או שלא במודע, כי את לא בסדר כלפיו, מבחינתו. ובמקום לדבר, לפתוח, להקשיב, יש ביניכם דיאלוג כוחני ופוגע.כרגע, לא יעזור לי לומר לך להגיד לו שהקשר שלו עם הבחורה הזו פוגע בך. אני יודע שאמרת, או שאת חוששת מלומר כי את יודעת שהתגובה לא תהיה חיובית. לא יעזור לי לומר לך שאת צריכה להגיד לו שהכעסים שלו פוגעים בך, ושאת בכל זאת אמא טובה, כי אני יודע שאמרת לו.חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. החיים במתכונת שלכם אינם רק חיים לא בריאים, תרתי משמע (וסביר להניח שכך גם למצבם הנפשי והחינוכי של הילדים, כי אני מתקשה להאמין שהם לא סופגים את האוירה הקשה שביניכם, מה עוד שהם במרכז חלק גדול מהמריבות שלכם), אלא הם גם חיים של זוגיות בסיכון. אתם מאבדים, אם לא איבדתם כבר חלק גדול מהחברות שלכם, ואם זה ימשיך כך, סיום הזוגיות הוא רק עניין של זמן.