יחסים משפחתיים: קושי בסליחה ומתן
שירן
ריב עם קרובי משפחה
⌄
שלום,
אני בת 50, יש לי שתי ילדות-אחת בת 25 והשנייה בת 9. בתי הגדולה מנישואים קודמים ויש לה בעיות בריאותיות-מגיל 18 היא נפגעה בצבא ו7 השנים האחרונות היא בטיפול נפשי אצל רופאים. כמה פעמים הייתה מאושפזת...בעלי השני בן אדם טוב, אבל לא מתייחס יפה לבתי הגדולה-לא אוהב אותה. הוא כל הזמן מציק לה. הוא בן אדם שמתעצבן מאוד מהר ומתפרץ בצעקות לעיתים קרובות.המשפחה הקרובה שלי -אמא בת 72, אבא בן 76 ואחותי בת 47. אצל אחותי יש שתי בנות גדולות-אחת בת 28 והשנייה בת 24. שתיהן נשואות-אחת עם ילדה והשנייה צריכה ללדת עוד מעט. במשפחה של אחותי הכל טוב ויפה-היא נשואה עם אותו בן אדם כבר 30 שנה. הבנות שלה בריאות ומוצלחות בחיים. 3 שנים אחרונות כל קרובי המשפחה שלי מתנהגים אלי לא יפה. הם מראים לי שלא אכפת להם ממני. בקלות יכולים לפגוע בי מילולית. לאחרונה יש להם הרבה ימי הולדת, שהם לא מזמינים את המשפחה שלי ואותי, מה שנהיה רק בשנים האחרונות. גם חגים משפחתיים הם חוגגים בלעדי. והכל בגלל שפעם אחת לא הסכמתי שבעלי החשמלאי יעבוד בחינם אצל חמותה של האחיינית הקטנה.אני ממש מרגישה שמשפחתי הקרובה בגדה בי. הם אומרים שאם אני לא יעשה כמו שהם רוצים, אם אני לא אוריד את הראש ואת האגו אשאר לבד.האחיינית הגדולה בת 28 קובעת לכל המשפחה וגם לאחותי ולכולם איך להתנהג ואף אחד לא מעיר לה על התנהגותה הלא יפה. היא ערמומית, כועסת לרוב וזוכרת דברים לא רעים. אמא שלי אמרה שהיא לא תתווכח איתה כי היא לא רוצה לאבד את היחסים עם אחותי-הבת שלה. וכמו כן היא אמרה שעלי להתנצל בפניה ולעשות כל מה שהיא רוצה.אודה מאוד מאוד על ייעוץ ,שירן
ד"ר אורן חסון
לא תמיד מקבלים את כל מה שרוצים
⌄
שירן יקרה,
יש יחסים משפחתיים שבהם האנשים המעורבים סולחים בקלות, נותנים בקלות, ולפעמים גם דורשים בקלות. יש כאלה שמתקשים לתת, יש כאלה שמתקשים לדרוש ויש כאלה שמתקשים לסלוח. את יכולה להכניס את היחסים המשפחתיים שלך לתוך המשבצות המתאימות, אם את רוצה. אבל כאשר לפחות חלק מהמשפחה מתקשה לתת, או מתקשה לסלוח, יש מתחים וקשיים. ולפעמים צריך לדעת לתת או לוותר כדי לקבל, ולפעמים, אם חשוב מאד לקבל, צריך לתת הרבה יותר כדי לקבל את זה. והשאלה היא של סדרי עדיפות. כאשר מתקשים לסלוח, וכאשר נפגעים בקלות, הכל הופך להיות קשה יותר, כי מרגישים יותר בקלות ויותר בעוצמה שזה לא הוגן. ואולי בצדק, אבל אז, כאשר מפסיקים לסלוח, וכאשר מפסיקים לוותר (וגם התנצלות היא ויתור), יש לזה מחיר. השאלה היא אם את מוכנה או לא מוכנה לשלם אותו. לא תמיד מקבלים את כל מה שרוצים (למשל, שהם גם יבקשו סליחה, וגם יתנצלו, וגם יזמינו איתך לחגים). לא הכל תלוי בך, שירן. הם מה שהם, והם יכולים להיות קשים ומקשים. אבל הבחירות, משם והלאה, הם שלך.