קשיים בתקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 16.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שורטי 23
למה הוא מתנהג ככה
16.08.2013 • 18:51

יש לי חבר בערך קצת יותר משנה בעבר האינו ידידים טובים ומדברים בטלפון והרבה הודעות , לאחרונה הוא ישתחרר מהצבא כבר שלודה חודשים בערך הוא לא מתקשר אלי כמו שהיה בעבר , אני עובדת עם חבר שלו ואני רואה שהוא מתקשר אלו אבל אלי לא מתקשר ,רק אם הוא רוצה להגיד משהו אבל זה לפעמיים , הוא שןלח הודעות רק ,בזמן האחרון שאני מתקשרת אלו והוא בבית הוא נותן לפעמיים לרוב הפעמיים לבני המשפחה שלו לדבר איתי ולא טורח לענות לי , הוא מספר הכול לאמא שלו וזה מעצבן כבר אותי, הוא כן טורח ומשקיע עד כמה שהוא יכול כי עד עכשו הוא היה בצבא עם 360 שקל בחודש , הוא לא מבין וזה משגע אותי , השאלה שלי , למה הוא מתנהג ככה אלי , הוא אדם שקשה לו להביע רגשות

ד"ר אורן חסון
מידת הסבלנות הנדרשת ממנו
19.08.2013 • 13:45

שורטי יקרה,
לא ברור לי מה הוא לא מבין. גם לא ברור לי מדוע מצד אחד את אומרת שהוא "כן טורח ומשקיע עד כמה שהוא יכול", ומדוע, מצד שני, את אומרת שהוא לא עונה לטלפונים, ולא מתקשר אליך. שני הדברים הללו לא מסתדרים לי ביחד. האם הדבר העיקרי הוא שהוא לא כל כך מוצא שפה משותפת איתך? - כך זה נראה. הוא מוצא שפה משותפת עם החבר שלו, הוא מעדיף שהמשפחה שלו תענה לך ולא הוא, אבל כן משקיע. אז אולי הוא לא יודע על מה או איך לדבר איתך. האם כי את רגשית לטעמו והוא לא מבין את הצרכים או את השפה או את הצורך שלך בו? - יכול להיות. האם כי הוא איתך כי את "נוחה לו" בשלב הזה? - גם זה יכול להיות. לפחות לפי המעט שאני יודע עליכם. אני בטוח שאת יודעת יותר מזה. אם את מעריכה שהוא אוהב ורוצה אותך, הקושי העיקרי הוא בתקשורת שביניכם, שאתם מדברים אולי אחרת ולא על אותם תחומי עניין או במידת חשיפה שונה ופתיחות רגשית שונה. יכול להיות שתצטרכי ללמד אותו את השפה שלך, ורצוי לא דרך כעסים, אלא דרך הסבר שיבהיר לו שכאשה, את מרגישה אחרת, ורוצה שהוא ילמד להבין אותך, ושיבין שמידת הסבלנות שלו הנדרשת בשביל זה, היא רבה. אם הוא יבין את הקטע הזה, הוא יתחיל אולי גם להקשיב למה שיהיה לך לומר לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083