יחסים, משפחה ועלבונות: התמודדות

תאריך פנייה: 31.07.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
סמדר
ייעוץ בבקשה
31.07.2005 • 11:40

שלום רב
!אנחנו נשואים שנה, בעלי ומשפחתו מאוד קשרים אד לשני בצורה שעבורי חונקת. במהלך השנה ספגתי עלבונות, סדר עדיפות ברור מצד בעלי למשפחתו, הוא חייב להיות שם לפחות פעמיים בשבוע ובחגים? כל אחד מימי החג הוא צריך להיות שם לארוחת צהריים או ערב, עבורי חג הוא חופש, זמן לבלות. עברנו המון משברים, מריבות, וניהלנו אינספור שיחות נפש ללא הועיל. היום אני בהריון והתחושה היא שאני כבר לא יודעת אם אני רוצה להיות איתו כל המריבות האלו ואי מציאת הפתרון גרמו לי לייאוש ומצב היחסים בינינו רק מתדרדר מיום ליום. ברצוני להוסיף שלפני שבועיים היינו בפגישת ייעוץ ולמרות שנאמר לו שסדר העדיפות צריך הליות קודם כל אנחנו בכל זאת הוא הבהיר לי שבחג הוא צריך להיות עם משפחתו כך וכך ימים שזה כמובן יוצא 95% מימי החג. מה לעשות???

ד"ר אורן חסון
הבעל, האשה והמשפחה שלו
02.08.2005 • 22:01

סמדר יקרה,
לא הבהרת אם פגישת הייעוץ שלכם היא ראשונה בסידרה, או ראשונה ואחרונה. פגישת יעוץ ראשונה, היא רק תחילת דרך, ולא פעם תחילתה של דרך ארוכה. יש עוד זמן עד החגים, כך שבינתיים אפשר להתאזר בסבלנות. לא ברור לי גם מה האלטרנטיבות מבחינתו ומבחינתך, האם מדובר בבילוי במקום להיות עם המשפחה? לפי מה שאני מבין מדובר ביותר מאשר בארוחות חגיגיות של חג אלא בשהיות יום-יומיות. את צריכה לשאול את עצמך מה הצורך שלו לעשות זאת? האם זו תחושת הבית? האם זו תחושת המחוייבות שלו אליהם? האם זו תלות שלו? ועד כמה אתם תלויים בהם? לכל אחת מהתשובות הללו יש השלכות שונות על היחסים הזוגיים שלכם. ומדוע את סופגת עלבונות מבעלך? משום שאת מציבה אולטימטום? או שמא את סופגת עלבונות מבני משפחתו?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סמדר
הבעל, האשה והמשפחה שלו
04.08.2005 • 00:03

ד"ר חסון היקר
עניתי על שאלותיך אך בהודעה חדשה משום שלא הצלחתי לעשות את מה שעכשיו אני עושה במשך כל היוםהתגובה מופיעה תחת הכותרת: בהמשך לשאלותיך והיא ניתנה על ידי בתאריך: 3.8.2005 בשעה 00:00 בלילה.תודה