שיקום אמון לאחר פגיעה

תאריך פנייה: 31.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
Armond
שיקום חיי נשואין והחזרת אימון אשתי
31.07.2005 • 08:21

ד''ר אורן חסוןהנני נשוי מזה 30 שנה יש לי אשה טובה ונאמנה ולנו שלושה ילדים מוצלחים, מזה שש שנים אחרונות ניהלתי רומן מחוץ לנשואין עם אשה נשואה במקביל לחיי הנשואין שלנו, הרומן היה טוב והיה בנוי בעיקר למטרות רומנטיות והנאות, כמעט לאורך כל הקשר לאשתי היו חשדות, הכחשתי תמיד והמשכתי.בחודש האחרון אשתי שכרה משרד חקירות שעקבו אחרי והכל נחשף, כולל גם מפגש בין אשתי לאשה שספרה לה את כל הפרטים במטרה לפגוע בי ובמשפחתי ולדעתי גם לגרום לפירוק נשואינו ולגרימת פירוד וגירושין, וזאת על מנת להשיג אותי.אשתי וילדי פגועים מאד ממעשי ואני מרגיש חרטה וצער כנים על כל מה שעשיתי, אמרתי זאת לאשתי וילדי וביקשתי את סליחתם.החלטתי היא סופית להפסיק את הקשר ולשקם את חיי נשואינו ואת הקשר המשפחתי.רצוני לגרום לאשתי וילדי להחזיר את אימונם בי שנפגע.כיצד לעשות זאת?אבקש את תגובתךבתודה מראש

ד"ר אורן חסון
כבוד תמורת כבוד?
02.08.2005 • 21:53

ארמונד יקר,
קשה מאד להשיג מחדש את האמון לאחר שנפגע באופן חמור כזה. אשתך פגועה, וברור לך שבצדק, שהרי גם אתה היית נפגע קשה לו היא היתה עושה לך תרגיל דומה. אני תוהה אם תוכל להעמיד את עצמך במצב שבו תתאר לעצמך אותך, כאשר אתה מגלה שהיא זו שמעלה באמונך במשך שש שנים. שער לעצמך מה היא היתה יכולה לעשות כדי לרכוש את אמונך מחדש? מה שניכם הייתם יכולים לעשות כדי לשקם משהו ביחסים שביניכם? – יכול להיות שמתוך התשובות הללו שלך, אם הן כנות, תוכל להגיע לתשובה מושכלת יותר מתשובה שאני אוכל לתת לך.נדמה לי שזה די ברור גם לך שהאמון לא יושג בקלות. אבל תוכל לנסות ולהפוך את היחסים שביניכם לכדאיים לה, ובכך גם תתן לה סיבה להשאר איתך, וגם תראה את הכוונות הטובות שלך. ומוטב שתעשה זאת ללא ציפיה לקבלת תמורה, כי בחלק הראשן של היחסים זה יהיה למען הצהרת כוונות. יותר מזה, בחלק הראשון, היא תצפה לשיקום הכבוד האבוד שלה בעיני כל מי שיודע על הסיפור, על-ידי כך שתראה עד כמה אתה רוצה בה, ומוכן לוותר על כבודך אתה, למען שיקום כבודה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083