בחירה בין הגיון לרגש בזוגיות
שירן
לא מצליחה להתאהב
⌄
אני בת 27 חיותי מספר קשרים לא טובים בעבר. הכוונה היא הייתי בקשרים שרק אני אהבתי את הצד השני והוא לא. אפשר לומר שהייתי מאוהבת במישהו שכנראה ידעתי מראש שלא יצא מזה כלום אבל העדפתי להשאר כי אהבתי מאוד. לפני 4 חודשים הכרתי מישהו רציני עם כוונות רציניות נותן לי את כל כולו ומשקיע אף פעם לא העניקו לי כל כך הרבה בקשר, והוא גם אוהב אותי מאוד לפי דבריו ולפי מעשיו. אבל הבעיה הפעם- אני לא מציחה להתאהב. למרות שאני יודעת שיותר טוב אני לא יכולה למצוא אני פשוט לא מצליחה להביא את עצמי למצב שאני יכולה להגיד שאני אוהבת את הבחור, ואני לא יודעת למה זה קורה לי כי עד שיש לי כבר משהו טוב- זה ממש מתסכל כי אני רוצה להתאהב בו. במקביל התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ושם הכרתי מישהו, שמעוניין בי והגעתי למסקנה שאני גם נמשכת אליו, דיברנו כמה פעמים ואפילו נפגשנו , המשיכה גדולה מאוד אבל לא ברור אם זה יותר מזה כי למרות שהבחור מעיד על כוונות רציניות הוא גם הראה סימנים הפוכים. החלטתי שאני מעדיפה לא להכניס את עצמי למיטה שעשוייה להיות חולה, שוב. ולנסות להתמקד במה שיש לי ולהשקיע בו, אבל עם כל זה אני כל הזמן מרגישה אולי פספסתי משהו עם הבחור מהעבודה אולי אני סתם מורחת זמן עם הבחור שאיתי. הבחור בעבודה ממשיך לחזר אחריי ורוצה אותי ואני מצד אחד רוצה מצד שני מרגישה שאולי לא יצא מזה כלום וחבל לי להפסיד מה שיש לי עכשיו,. לא יודעת מה לעשות, אשמח לעצה.
ד"ר אורן חסון
מאבק בין הרגש להגיון
⌄
שירן יקרה,
יש אצלך מאבק בין השכל לבין הרגש. השכל אומר לך להשאר עם הגבר שמצאת (הוא יהיה מחוייב לך, הוא יטפל בך כראוי, הוא ישקיע בך, הוא יפנק אותך, הוא יתחתן איתך, הוא יביא איתך ילדים, יהיה אבא טוב, ובסך הכל יהיו לך חיים מאד נוחים, אם הוא רק גם מספיק אמביציוני, אסרטיבי ומתפרנס היטב). הרגש (משיכה) מושך אותך לעבר הבחור מהעבודה. וכאן אפשר להכניס שאלה נוספת, שלא כתבת עליה, והיא – איך את מסתדרת עם בן זוגך הנוכחי, מבחינה מינית? כי זה יהיה מרכיב חשוב בחייך, אם תבחרי בו.שירן, את צריכה להכיר את עצמך, לבחון את עצמך, ולהקשיב לעצמך, כדי להבין אם את יכולה להתקיים על ההגיון לאורך זמן, ולתת לרגשות כלפיו להגיע או לא, אבל שיהיו תמיד תחת שליטה. כי אם לאחר הבחינה הזו של עצמך תביני שבעוד חמש שנים תרגישי משועממת, שחסר לך הריגוש של אהבה (שלך), ושאת כמהה לסקס אחר, ובעיקר כאשר החיים יהיו קצת בנאליים, וקשים כשהם עם שני ילדים ופרנסה לא מי יודע מה, ובמצב זה תקפצי על בחור מהעבודה שיציע לך משיכה גדולה, אז אולי מוטב לא להשאר שם. הבחירה, שירן, היא שלך, על סמך ההכרות שלך עם עצמך.
שירן
מאבק בין הרגש להגיון
⌄
כתגובה לעזרתך, בתחילת הקשר לפני כ 4 חודשים הסקס היה טוב מאוד והגעתי לסיפוק בכל פעם, יש לציין שחברי רוצה הרבה הרבה יותר סקס ממני שזה גם דבר שמקשה עליי. בזמן האחרון מצב הסקס התדרדר כמעט ואין לי חשק בכלל ואני מניחה שיש לזה קשר לכך שאני חושבת על מישהו אחר ומרגישה לא בנוח עם זה לכן אני לא מרוכזת במיטה ומנסה לפעמים להמנע ממגע מיני וזה ממש מפריע לי.
ד"ר אורן חסון
מה שיפה במיניות שלנו - שיקוף הרגשות
⌄
שירן יקרה,
הגיוני מאד שכאשר את חושקת במישהו אחר, זה מתבטא ברגשות שלך אל החבר שלך, וביכולת שלך להתמסר למיניות שלך. זה הדבר היפה במיניות שלנו, ויותר בזו של הנשים מאשר של הגברים, שהיא משקף את הרגשות שלנו. בשלב הזה, לכן, איני יכול להוסיף לך מעבר למכתב הקודם שלי אליך.