יחסים מורכבים: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גליה
יחסים עם חתני
09.05.2012 • 20:15

שלום.
אני סבתא צעירה שהתאלמנה לפני מספר שנים , עובדת למחייתי 8 שעות ביום ומגדלת עדיין 2 ילדים בגיל תיכון .בתי הגדולה נשואה ויש לה 3 נכדים והם גרים בסמיכות להורי החתן שהם שניהם פנסיונרים ולא עובדים ומטבע הדברים הורי החתן עוזרים להם יותר בחיי היום יום ואף גורמים למריבות ביניהם על רקע חוסר הנתינה והעזרה שלי .לצערי החתן בא לבתי בטענות שאני לא עוזרת להם מספיק ובתקופה האחרונה הוא אף מעניש אותי ומוצא כל פעם סיבה אחרת על מנת לא לאפשר לי להפגש איתם ולראות את הנכדים .בתי נקרעת בינו לביני ואינה יודעת מה לעשות .האם לדעתך עלי ליזום פגישה עם חתי ולשוחח איתו באופן גלוי או להניח למצב .תודה

ד"ר אורן חסון
הביטחון שלה, יותר מאשר של אחרים
11.05.2012 • 17:29

גליה יקרה,
אם את חושבת שיש סיכוי שתהיה ביניכם תקשורת טובה, ושהוא יצליח להבין מה את רוצה ממנו, ויגלה רצון טוב בעקבות זה, אז דברי איתו. אם את לא סומכת עליו או עליך שתצליחו לדבר "נכון" ובאופן לא הרסני, אז אולי מוטב להניח לזה. כך או כך, ברור שהמצב מאד לא נוח. אני מציע שתניחי לבתך למצוא את דרכה ביניכם, מבלי שתצטרך להיפגע גם בשמך. שבינך לבינה יהיה ברור שאת עושה את מה שאפשר, ושאת אוהבת אותה ואת הנכדים. היא תגיע אליך כשאפשרי, ואת תעזרי לה כשאפשרי. מצד שני, היא כרגע בזוגיות ובמשפחה חדשה, והתפקיד שלה הוא לשמור על שלמות המשפחה הזו ועל הילדים בדרך הטובה שאפשר, ולא לשמור עליך. את חשובה לה, אבל כרגע את כבר לא מרכז חייה. חשוב, לכן, שתיידעי אותה שאת שם בשבילה ככל שאפשר, ושהיא יודעת את זה. חשוב פחות שאחרים ידעו זאת, למרות ההשפעה הלא נעימה שיש לזה עליה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083