ביטחון עצמי בזוגיות: איך לבנות אותו?
רוני
רגשות שליליים
⌄
שלום רב,
הבעיה שלי היא כזו:אנחנו זוג בשנות השלושים שלנו. חברים תקופה של שנה וקצת. עברנו לגור יחד לא מזמן. ( לפני כן גם גרנו יחד אך לא באופן רשמי כזה מול המשפחות).הבעיה היא כזו פתאום החלו לצוף לי הרבה מחשבות ורגשות שליליים למשל:כשהתחלנו לצאת הרגשתי שאני רציתי אותו יותר מאשר הוא רצה אותי למרות שמבחינה התנהגותית הוא לא הראה את זה. תמיד התקשר, רצה מגע פיזי(אך לא מיני דווקא), היה לנו סיפור סביב הנושא המיני שאני הרגשתי שהוא לא נמשך אליי בתשוקה אדירה למרות שלפעמים היו עליות וירידות ועברנו את זה גם כן. לפני חצי שנה בערך הוא סיפר לי אחרי ששאלתי אותו כלאחר יד עם הוא יצא עם מישהי במקביל אליי והוא אמר שבהתחלה כאשר רק התחלנו לצאת הוא יצא עם עוד בחורה כמה פגישות, אני נעלבתי מזה עד מאוד אבל איכשהו זה היה נשמע לי הגיוני שבהתחלה, חודש ראשון עוד לא לגמרי מרגישים מחויבים. התמודדתי עם זה והמשכנו הלאה. לפני חודש וחצי או חודשיים אולי הוא שלח הודעת מזל טוב פשוטה לאותה הבחורה שאיתה היה בקשר שהתחלנו לצאת( אני קישרתי ושאלתי על זה) ואני נעלבתי והוא הבין אותי והצטער ואמר שגם הוא היה נעלב במקומי. וזה גם עבר. אבל פתאום כאשר עברנו לגור יחד כל הרגשות הללו הציפו אותי מחדש. פתאום הרגשתי שהוא כל הזמן עסוק בעבודה ולא יוזם מחוות רומנטיות בשבילי לא יודעת, התחלתי להרגיש תחושות של חוסר סיפוק וכל הזמן מחשבות של אולי הוא לא באמת אוהב אותי, התעמתי איתו לגבי הבחורה הזו שאיתה יצא בתחילת הקשר כיון שחשבתי שהוא הפך להיות מאוחר יותר חבר לה בפייסבוק ואולי הוא יצא איתה לא בדיוק בהתחלה אלא יותר באמצע פתאום זה תקף אותי. הוא בתורו נפגע ממני שאני לא מאמינה בו ובאמת התביישתי במה שעשיתי. אני מרגישה ריחוק בינינו אני עצובה מכך ולא יודעת מה לעשות אני לא רוצה שוב לדבר על הדברים הללו בעבר זה יוצר בי תחושה מאוד קשה של חסרת ביטחון עצמי וחסרת אמון. אני אציין שהתנצלתי בפניו עוד באותו היום וניסיתי להסביר לו שאולי אני חשה חסרת ביטחון כיון שעברנו לדירה חדשה שהיא לא שלי ואני יכול להיות מרגישה פחד מהשינוי שזה הגיוני אבל התחושה הזו של הריחוק ומבוכה לא עוברת לי ואני לא יודעת איך לגשר מעליה. אציין שגם הוא אני מרגישה קצת מרוחק ממני ושקוע בעבודתו מה עושים? למה זה קורה?תודה רבה על ההתייחסות
ד"ר אורן חסון
חיזוק הצד הלא זוגי?
⌄
רוני יקרה,
יש שתי דרכים לאסוף ביטחון עצמי, גם באשר לזוגיות. האחת היא מתוך הזוגיות, ומהצורך של בן הזוג בך, והמחוות והרצון הטוב שלו כלפייך. השניה היא מחוץ לזוגיות, כאשר בכל מה שאינו נוגע לזוגיות את מרגישה בטוחה בעצמך, בנוח עם עצמך ועם הרבה עניין. כאשר משהו אינו שלם במרכיב הראשון (תמיד משהו לא שלם שם, השאלה היא רק באיזו מידה), חוסר ביטחון במרכיב השני יוצר לך הרבה זמן פנוי לחשוב ולהכנס לחרדות, ולפעמים להעצים את החסר של המרכיב הראשון.יתכן שכאשר עברתם לגור ביחד, היו לך ציפיות שתהיו הרבה יותר ביחד, והחסר שיש לך, כאשר את בבית לבד עד שהוא מגיע, גורם לך לאבד ביטחון בזוגיות. אני מציע לך להתחיל ולעבוד על המרכיב השני שלך, כדי שהלבד שלך לא יהיה כזה לבד (וזה אולי מרגיש עוד יותר לבד כשפתאום את גם לא עם ההורים), שיהיה לך מעניין כשאת לא איתו, ולעשות דברים שיתנו לך בטחון, הן דרך חיפוש עבודה מרתקת ודרכים להתקדם בה, הן דרך חיפוש תחומי עניין לעסוק בהם כשאת לבד, הן חיזוק החלק החברתי והן ביקורים אצל ההורים (או להפך).