התנהגות בני זוג: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 28.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
האם בן הזוג סגור על עצמו...?
28.12.2006 • 22:01

שלום
ד"ר חסון,אנחנו בני 25/6, גרים יחד שנה, חברים שנה וחצי.ביום יום היחסים טובים, נהנים יחד, אוהבים....(?)הסיבה לסימן שאלה היא כזאת: בעבר כתבתי לך על כך שהוא אינו טיפוס שמראה אהבה הרבה ושקשה לי, הסברת לי איך לקבל זאת בהבנה, ואיך בדרך נעימה ועדינה לגרום לזה לקרות יותר.... ובאמת שהפנמתי את מה שאמרת לי וגם ביצעתי....ובקטע הזה חל שיפור קצת...הבעיה שלי היא שבמצבים שאני באה אליו בטענות לפעמים, וכאן אני מוכנהלהישבעשאני לא באה הרבה בטענות כלל!!, הוא נותן לי הרגשה ש"זה מה יש תתמודדי...".ד"ר אני לא רגילה לזה וזה לא שאני חושבת שהוא צריך להסכים עם כל מה שאני אומרת, באמת שלא, אבל מפה ועד לתת לי הרגשה שזה מה יש ושאם לא טוב לי אני יכולה/צריכה ללכת...?אני אתן לך דוגמא: בתקופה האחרונה היה קצת עומס, הוא עבד הרבה, כל הזמן עסוק בלימודים, וכן- אני חושבת שמעט מהזמן יכול להיות מוקדש גם לי. (גם אני עובדת ולומדת).היום אמרתי לו על חברה שלנו שאיזה כיף לה שהיא יוצאת לטיולים עם החבר, והוא פשוט גער עלי והתעצבן. יכול להיות שאיך שאמרתי את זה פגע בו אבל זה היה כי כבר התייאשתי מלבקש ממנו שנצא לאיזה טיול יחד, או שנעשה משהו יותר מיוחד עם השבתות שלנו...בכלל אני מרגישה ש"נסיך החלומות שלי" (ואפשר להגיד שהוא באמת כמעט כל מה שרציתי...) מספק לי חיי שיגרה שפשוט קשה לי להתמודד איתם!אח"כ הוא הלך להיפגש עם חברים שלנו (מפגש שנקבע מראש) ואני החלטתי שלא ללכת, כשהוא היה בדרך כתבתי לו הודעה אם הוא בכלל אוהב אותי, הוא התקשר ואמר שברור שכן אבל שנמאס לו שאני מקטרת עליו, וזה מי שהוא, ושאני כבר צריכה להכיר אותו, ואם לא טוב לי אז הוא באמת מאמין שאני לא צריכה להישאר.ועכשיו לשאלה שלי: מה אתה חושב על כך שהוא- זה שאמור לאהוב אותי בכל ליבו, ולפחד מהיום שבו יאבד אותי, מציע לי ברגע כזה: או שתקבלי אותי או שתעזבי.האם זה מעיד על כך שהוא אינו מספיק אוהב אותי, או להיפך?!בבקשה ד"ר מחכה לשמוע את דעתך, וסליחה סליחה על המכתב הארוך....

ד"ר אורן חסון
חיים זוגיים של מאבק II
31.12.2006 • 00:20

דנה יקרה,
זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך, זה אומר לך שהוא לא יודע להחצין את האהבה שלו, וזה אומר שהוא לא יודע להיות נדיב, ועוד יותר אומר שהוא מרגיש מאויים בכך שאת דורשת ממנו דברים שהוא לא חושב שהוא יכול לקיים. לכן הוא מגיב כפי שהוא מגיב. אז אם את רוצה ללכת, זו בחירה שלך. זה מה שהוא אומר לך.זה לא אומר שהוא לא יכול להשתנות. זה אומר שהוא לא מאמין שהוא יכול. אנא קראי את שתי ההתכתבויות האחרונות שמתחתייך, שתיהן רלוונטיות לאותה שאלה בדיוק.ובתנאים שבהם אתם חיים, זה מה שהוא יכול. קחי את זה בחשבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083