יחסים מורכבים: מה הסיבה לבלבול?
נופר
אהבה בסימן שאלה...
⌄
שלום,
אני נופר בת 20 אני משרתת בבסיס סגור ויש איתי חייל שאנחנו עובדים ביחד וכשהגעתי לבסיס התחברנו מאוד מהר ונהיינו ידידים ממש טובים..היום אני 3 חודשים לפני שחרור ואנחנו כבר לא ממש ידידים...לפני כמה חודשים התנשקנו וזה נשאר ללא מילים והסברים רק הבטחנו שזה לא ירחיק בנינו, לאחר כמה שבועות יצאנו ביום הולדת שלי והתנשקנו שוב..הפעם החלטתי שאני לא מעבירה את זה בשקט ויזמתי איתו שיחה שבה הסברתי שיש לי אליו רגשות ושאני רוצה שנחליט לאן הסוג של המערכת יחסים הזאת מתפתחת, הצד שלו בשיחה היה שגם הוא מעוניין בי אך יש מספר דברים שמונעים ממנו להיות איתי מכיוון שאנחנו עובדים ביחד ויהיה לו קשה שזה לחוץ מדי ושהוא מעדיף להישאר עם הרצון מאשר לנסות והלחץ של העבודה יפריע לקשר ואז הוא יאבד אותי.המצב כרגע הוא שאנחנו די משחקים אחד עם השני, כל היום מחפשים את התשומת לב אחד של השני ומחליפים מבטים דרמטיים שעושים את העבודה בשני הכיוונים.העניין הוא שאני מאוד רוצה אותו ואני לא מסתירה את זה, היו לנו המון שיחות שבהן אזרתי אומץ ואמרתי את כל שעל ליבי, אך מהצד שלו זה נראה כאילו הוא שומר אותי על אש קטנה עם המון טיזיג ורגש.זה ממש קשה לי ואני לא חושבת והרגשתי ככה כלפי בחור בחיים שלי והיו לי קשרים רצניים וכבר עברתי דברים בחיים שלי, הבחור הזה פשוט נכנס לי ללב ולראש ולא רוצה לצאת משם אולי גם כי אני מרגישה שאני לא רוצה להרים ידיים שאולי בעוד כמה זמן הוא כן ירצה.. הוא גם מראה לי סימנים כאלה אבל יש הבדל בין להראות לבין לעשות ונראה כאילו משהו עוצר אותי מלהיות ביחד.מה לעשות לשחחר או להמשיך ל"הילחם"?!? תודה מראש..
ד"ר אורן חסון
אי בהירות...
⌄
נופר יקרה,
משהו ביחסים שביניכם אינו בוגר מספיק כדי להיות גלויים זה עם זה, ולנסות להיות ביחד כזוג באופן רשמי או להפסיק לנסות. איני יודע מדוע. האם זה משום שאתם גרים רחוק ועוד רגע תיפרדו, והוא רואה את הקשיים שיהיו? האם יש לו מישהי בבית והוא מתלבט מה לעשות עם זה, או מחכה לרגע הנכון כדי להיפרד כדי להתחבר איתך? האם משום שאינו בטוח? האם משום שאינו בטוח בעצמו? אני לא יכול לדעת מה הסיבה לסימנים המנוגדים שהוא שולח לך, אבל אני מניח שעם הזמן הדברים יתבררו טוב יותר. ובעיקר כאשר לך יש צורך לברר אותם. אחרי הכל, נדמה לי שבכל פעם שאת מדברת איתו על זה את יודעת יותר, גם אם לא מספיק.
נופר
אי בהירות...
⌄
ד"ר אורן חסון , אני מודה לך על העזרה..אנו אומנם לא גרים רחוק אחד מהשני, הקשיים שעומדים בפניו לפי מה שהוא מתאר הם שאנחנו משרתים בטייסת באותה נקודת עבודה ושיהיה לו קשה להיות 24 שעות ביחד בסיבה לחוצה ומתוחה , האם יש לו מישהי בבית אני לא יודעת אבל מה שכן לא חסר לו מחזרות..הבעיה היא שאני מנסה לשחרר ועדיין יש איזה תקווה שהוא כן ירצה מתישהו, אני משתחררת עוד 3 חודשים ויש לי איזה תקווה שאולי כשאני ישתחרר הוא ירצה כי אז הקשיים שהוא תיאר יתבטלו.יש לי פחד להתאכזב מהצפייה שלי , כי אולי זה לא יקרה.איך מתמודדים? באיזה שהוא מקום בלב אני לא רוצה לשחרר את זה ורוצה להילחם,השאלה אם יש על מה?!?!