יחסים מורכבים: מה באחריותך?
נטלי
צרות טובות
⌄
היי ד"ר,
שמי נטלי ואני בת 23.
כבר הרבה זמן שלא היתה לי זוגיות, וגם כשהייתה היא היתה קצרה (עד חצי שנה).
אני סטודנטית ועובדת כך שאין לי הרבה זמן לפתח קשר חדש, וגם כשמשהו מתחיל אני מוצאת את עצמי מעדיפה להשלים משימות של לימודים/עבודה על פני דייטים. דבר שסותר את הרצון האמיתי והפנימי שלי לזוגיות משלי, לאהבה גדולה ולחברות.
לפני כחצי שנה נוצר קשר ביני לבין בחור בשם דור (בן 29). דור מלכתחילה לא שידר שהוא מחפש קשר רציני. לא יצאנו לדייט אחד. נפגשנו במקרה במסיבה, ומאז התכתבויות ופגישות אקראיות באוניברסיטה. בכמה רגעי משבר בלימודים ורצון עז לחיבוק ומגע, הזמנתי את דור אליי לדירה ושכבנו. הסקס בנינו ממש טוב, אם לא הכי טוב שהיה לי. מה שמפתיע אותי הוא שדור לא רואה את הדברים כמוני ולא מחפש לפתח את זה לקשר יותר עמוק. ניסיתי להביע בפניו את הרצון שנשב לדייט מסודר ונכיר, אבל הבחור לא מספיק רוצה.
כשהחלטתי לסיים את הקשר עם דור בהבנה שזה לא מה שאני רוצה, סטוץ מזדמן, הכרתי את יואב, שגם הוא במפתיע בן 29 וההפך הגמור מדור.
יואב מציע לצאת לדייטים, מתקשר כל יום, יוזם, משדר רצינות, מתעניין ושואל שאלות עמוקות, וחווה זוגיות ארוכה כך ששואף לכך.
למרות כל מה שיואב משדר לי, אני לא מצליחה להמשך אליו, ולהרגיש את ה"קליק". המחשבות שלי חוזרות לדור.
אחרי חודש שלא דיברתי עם דור, יצרתי איתו קשר אתמול, והוא שוב הגיע. ושוב "שיחקנו" בזוגיות. ואני נקרעת מול שתי האופציות שהן לא המושלמות וגם לא הגרועות מכל.
אני בסך הכל רוצה בחור שישדר רצינות כמו יואב ואליו אמשך כמו לדור.
האם אני צריכה להפסיק את הקשר עם שניהם?
תודה מראש
ד"ר אורן חסון
מה שבידייך, ומה שלא
⌄
נטלי יקרה,
אני חושב שאת כבר מבינה שאת נמצאת לא רק בצד שלך, אלא גם משחקת את שני התפקידים שלהם. ומכל אלה, את יכולה להיות אחראית רק עליך.החלק הראשון של מה שאמרתי ברור: עם יואב, את בתפקידו של דור. עם דור, את בתפקידו של יואב. עם דור אין לך מה לעשות. את לא יכולה להחליט בשבילו להיות יותר זוגי איתך. את רוצה שהוא ישנה תפקיד, אבל את לא יכולה לקחת אחריות על זה. יואב היה רוצה שאת תפסיקי להיות דור. אין ספק שזה קשה לך יותר כאשר לך יש דור משלך, שיוצר בך תקוות, גם אם הן תקוות שווא (ואולי אפילו יש לדור דורית משלו, שאת לא יודעת עליה, ואולי הוא פשוט כך, דור). אבל עם יואב, את אולי יכולה לבחור להפסיק להיות דור. כאן, זו אחריות שאת יכולה לקחת, בין אם להישאר איתו ולנסות לראות אם המשיכה תגיע עם הזמן (לפעמים זה קורה, ולפעמים זה קורה אבל לא באותה עוצמה, ולפעמים זה לא קורה). אבל עם יואב את נמצאת עם איזו שהיא שליטה שלך. עם דור לא. לכן, אם את שואלת אותי אם להפסיק את הקשר איתם, הייתי אומר לך להפסיק את הקשר עם דור, כי הוא כנראה דור. ועם יואב – לבחון עם עצמך אם מתאים לך או לא, ואולי, אם את חושבת שיש לזה סיכוי, לתת לזה קצת זמן. ואם לא – יש לך כל הזמן שבעולם לחפש את דור ויואב באדם אחד, או לפחות מישהו שיהיה יותר דור מיואב, ויותר יואב מדור.