יחסים: מהי חוסר הנאה מינית?
מתלבטת
פרידה ובעיות
⌄
שלום רב
!אני אומנם כותבת לך לאחר מעשה, אך מאחר ואני מוטרדת החלטתי להפנות בכל זאת מס' שאלות. אני מתנצלת מראש על אריכות...אני בת 24, עומדת להיות סטודנטית,וחווה קושי נפשי עם עצמי, המלווה לעיתים בדכאון,מצבי רוח,ובעיקר חוסר אמונה עצמית.הייתי בעבר במע' יחסים של שלוש שנים, נהדרת ויציבה, עם בחור מלח הארץ שאהב אותי מאוד. נפרדתי ממנו בעקבות חוסר הנאה מיחסי מין,הוא לא הצליח להרגיש אותי,לדעת מה אני אוהבת ואיך, למרות שהייתי מאוד פתוחה איתו. אני מאוד מינית. סיבה נוספת לפרידה הייתה שהרגשתי חנוקה איתו, הוא היה מאוד טוטאלי, ולא נמתן לי כ"כ את המרחב שהייתי זקוקה לו. כמו כן,הייתי יחסית צעירה, ומן ההתחלה הוא דיבר איתי על חתונה (גם גרתי אצלו), ואני עוד רציתי להתנסות בקשרים מיניים, ולא יכולתי להתחייב על חתונה.נפרדנו לפני כמעט שנתיים.מאז היו לי מספר מערכות יחסים של כמה חודשים.לפני כשנה הכרתי מישהו, קטן ממני בשנתיים, היחסים היו לא ברורים בינינו. שכבנו על הפגישה הראשונה, ונדהמתי מאיך שהוא ידע להרגיש אותי.רק כעבור מספר חודשים, בהם הוא התנהג כמו כלב, לא התייחס אלי ברצינות, ניתקתי איתו את הקשר. כעבור חודש,ביוזמתו, חזרנו להיות בקשר, ולאחר מכן נהיינו בני זוג. אנחנו יחד מזה 8 חודשים, ולמעשה לא נפרדנו לרגע.הוא עשה פסיכומטרי ואני עבדתי בעבודה לא ממש רצינית,כך שגם היה לנו הרבה זמן פנוי. בעקבות הקשיים שחוויתי, שהחריפו מאז ההיכרות איתו, התחלתי ביוזמתי השבוע טיפול נפשי.הבעיות בינינו:1. הוא סובל מאין אונות. הוא לא הודה בזה, אך מהפעם השנייה ששכבנו הבחנתי בזה. ניסינו להתמודד, ניסיתי באמצעות מין אוראלי וידני לגרום לזקפה שלו להמשך לאורך זמן,אך בעת חדירה היא "נפלה". הוא יזם סקס במינונים נמוכים מתחילת ההכרות, מה שעורר בי תסכול, שהלך והחריף לאור אי ההצלחה שלנו לבצע משגל כמו שצריך. זה גרם לי לחוש לא מושכת, על אף שאמר לי ללא הרף כמה אני סקסית וכמה הוא נמשך אלי. זה הוריד לי את הבטחון, ובתוכי לא הייתי יכולה להיות משוחררת כפי שאני תמיד במיטה. ניסיתי להיות הכי סקסית שאפשר, לשנות תנוחות...וכו', ללא הועיל. לאחר 7 חודשים, ומס' שיחות מלוות בבכי ובתסכול רב, ולאחר התניית העניין כאולטימטום להמשך יחסינו הוא הסכים לקבוע לעצמו פגישה עם מטפל. הוא רצה, למרות בקשותיי לעשות זאת ביחד, ללכת לבדו.כמו כן, שמתי לב שהוא מעולם לא השתין בעמידה, אלא רק בישיבה. כשפניתי אליו בתמימות לאחר 7 חודשי היכרות - הוא ענה בצורה חשודה, כאילו הוא מסתיר משהו ממני.לא ציינתי שהוא בן להורים גרושים, שלא תפקדו כלל כהורים אוהבים, ויש לומר אף הזניחו אותו רגשית, וכלכלית.2. רבנו פעמים רבות, גיליתי שהוא שיקר לי -בעבר עשה לי "סצנה" כאילו הוא בלע קופסה שלמה של כדורים בניסיון להתאבד לאחר ריב בינינו, ואני נסעתי אליו בלילה להיות איתו ולעזור לו, הוא גילה לי את השקר הזה רק כשנפרדתי ממנו באחת הפעמים. כמובן שזה גרם למשבר אמון בינינו, ולא הסכמתי לחזור אליו. אך הוא בא אלי ושוחח איתי ארוכות, ושכנע אותי שזה היה חד פעמי ולא יקרה לעולם. הוא הבטיח שהסגירות שלו תעלם, האינטימיות ביניננו תגדל,וכו'.לפניי לא היה לו קשר ארוך טווח רציני, לכן אני נאלצתי פעמים רבות לשתף אותו במשנתי על זוגיות ולהדריך אותו איך קשר תקין, אוהב, אינטימי ובטוח צריך להתנהל.החיכוכים בינינו רבים, הוא תמיד מקניט אותי,בהומור, ואני נגררת להקניט אותו בחזרה. שנינו מאוד דומים - עקשנים, בטוחים בצדקתנו, אוהבים הומור,ולי יש צורך רב להיות צודקת, ושהצדק יעשה, קצת יותר ממנו. אך נמאס לי לחוש שאני במלחמות תמידיות, אפילו שהן לכאורה בצחוקים עם בן זוגי, וכמו כן נמאס לי מזה שהוא לא יוזם סקס, וכשאני מנסה הוא מסרב בעדינות,כל פעם בתירוץ אחר, מן ההתחלה הוא הבהיר שהדחך המיני שלו לא גבוה כמו שלי,(הוא מסתדר עם פעם בשבוע, אני מעדיפה כמעט מדי יום או לפחות פעמיים בשבוע) וכעת הוא טוען שהבטחון שלו כתוצאה מכל המשגלים שלא הצליחו והשיחות - אפסי. ברצוני לציין, שמבחינה מינית הוא אלוף לדעתי, אך העדר זיקפה מהווה בעיה.3. הוא אינינו חכם במידה בה הייתי רוצה שבן זוגי יהיה, לא מפתח עימי שיחות, ולא מפתח את השיחות שאני יוזמת. הידע הכללי שלו נמוך, בין היתר כי הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז (מעולם לא הובחנו,שוב בגלל הוריו). מנגד - הוא בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה, רגישות לסביבה, מלא חום, יודע להקשיב ומצחיק מאוד. לצערי, בגלל מצבו הכלכלי, אני מרגישה שהוא גם קצת קמצן.שאלותיי:1. האם יש קשר בין אי השתנה בעמידה לבעיותיו המיניות?2. נפרדתי ממנו אתמול, והוא אמר לי מספר דברים שאני חוששת שהם נכונים:שאני לעולם לא אהיה מאושרת, תמיד יש דברים שלא ימצאו חן בעיניי, כפי שנפרדתי מחברי הקודם, וכפי שנפרדתי ממנו, כך גם עם בן זוגי הבא אני אוהב דברים מסוימים ולא אוהב דברים אחרים ושוב אנתק עצמי מהם. הוא טען שאני לא רוצה ל"עבוד", רוצה לקבל הכל על מגש של כסף , רוצה מישהו מושלם, ושזה שעל ההתחלה יש קשיים זה רק אומר שזה אמיתי, שאני חיה בפנטזיות.שאני עצלנית, חסרת עמוד שידרה ועוד.מנגד, הוא טען שהוא אוהב אותי, רוצה לחיות איתי, רוצה לעשות אותי מאושרת, רוצה לעשות לי ילדים, ומוכן לעשות הכל עבורי. אני אוהבת אותו, אבל נראה לי שאנחנו לא מתאימים, ושצרכיי האנטלקטואלים כמו גם הפיזיים לא יהיו מסופקים לעולם. יש בינינו חיבור מדהים, מהתחלה זה הרגיש כאילו במידה רבה, ברוב התכונות, אנחנו גירסה של האחר.אני חוששת מדבריו, כי אני אכן מאוד ביקורתית כלפי עצמי וכלפי הסביבה שלי, ושמה לב לדברים קטנים, יש לי שאיפה למושלמות, שרב חיי גרמה לי להצטיינות, אך בשנתיים האחרונות מעכבת אותי וגורמת לי גם למעט חרדה,וביקורת עצמית קשה.עד היום אני חושבת על האקס המיתלוגי שלי(ה 3 שנים),שמאוד התאמנו זה לזו,האינטימיות היתיה מדהימה, והוא בהחלט סיפק את צרכיי האינטלקטואלים, מאחר ויש לו ידע רחב ואינטליגנציה מרובה.נשארנו בקשר טוב, אנחנו שם אחד למען השני, ובכפיית חברי האחרון,המדובר,ניתקתי את הקשר עם האקס. לא ציינתי שכשנפרדתי מהאקס הוא באמת ניסה להתאבד עם כדורים, ומאז הוא בטיפול פסיכולוגי, וחברי יודע את זה. מה שגרם לכל ה"מניפולציה" שהוא ערך לי להראות אכזרית ומגעילה.אני עד היום חושבת לעצמי אולי לחזור אל האקס ולהתחתן איתו ולפתור את הבעיות שהיו אז...הוא כמובן לא יודע זאת, ובכל מקרה טוען שהוא כבר במקום אחר,שיש לו מישהי, למרות שהוא לוקח את כל הקשר באיטיות רבה, כי הוא איבד את הבטחון והאמון בנשים,מצד שני הוא כל הזמן רצה להיות בקשר איתי ולעשות מה שטוב עבורי. הוא גם אמר לאורך זמן שהוא יחכה לי. גם הוא רצה לחיות עימי והיה מוכן לעשות הכל עבורי וממש לא הסכים עם הפרידה וניסה לשנות את דעתי, אינסוף פעמים.בדיוק כמו חברי האחרון.אני חוששת שמא אני טיפשה, אוהבת גברים אבל נפרדת מהם, משגעת אותם, פוגעת בהם ובבטחון העצמי שלהם, ויוצרת אצלהם חויות שליליות (גם ה"מיתולוגי" - ביטחונו המיני ודימויו העצמי נפגעו כתוצאה מזה שלא תמיד נמשכתי אליו ומזה שלא הייתי מסופקת מאיך שהוא נגע בי, אבל מבחינה מינית שכבנו המון, וכמות האורגזמות שלי הייתה רבה מאוד...)מה עלי לעשות???????????????תודה, ושוב סליחה רבה על האריכות, מקווה שלא נרדמתם...
ד"ר אורן חסון
גודל מדגם של שניים
⌄
מתלבטת יקרה,
חלק מהשאלות שלך (השתנה בישיבה), תצטרכי להפנות לאורולוג או למטפל מיני. חלק אחר, ממש לא ברור. כתבת שנפרדת מהמיתולוגי שלך "בעקבות חוסר הנאה מיחסי מין, הוא לא הצליח להרגיש אותי, לדעת מה אני אוהבת ואיך". אבל בסיום המכתב את כותבת: "אבל מבחינה מינית שכבנו המון, וכמות האורגזמות שלי הייתה רבה מאוד..." אני מודה שאני מתקשה להבין מהי חוסר הנאה מיחסי מין, כשהיא מלווה בהרבה מאד אורגזמות.אבל מה שכן מסתמן הוא חוסר יציבות נפשית של החבר האחרון שלך, ואולי גם שלך.לחזור אל המיתולוגי ולהתחתן איתו, כנראה שלא יפתור לך את הבעיות, כי רק תזיקי לו. הוא מנסה עד היום להתגבר עלייך. הניחי לו. לטובתו, יכול להיות שהדבר הכי טוב שתוכלי לעשות למענו יהיה לשמור ממנו מרחק. לא משום שאת רעה כל כך, כמו כדי שלא לשבור אותו שוב, וכמו משום שהוא לא בוטח בך בשל מה שהיה ביניכם. אם את מרגישה צורך בכך, לכי לטיפול אישי, כדי להבין טוב יותר היכן את עומדת, ואיך פותרים את זה. ואולי הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות הוא פשוט להמשיך הלאה. כי דגימה של שניים, מתוך כל עולם הגברים, היא דגימה קטנה. אולי כדאי שתגדילי אותה, כדי לדעת מה טוב לך יותר.
מתלבטת
גודל מדגם של שניים
⌄
ד"ר חסון!ראשית רציתי להודות לך על תשובתך!אכן אני מרגישה שעליי ללכת לטיפול, וכפי שכתבתי התחלתי לעשות זאת(הייתה לי רק פגישה ראשונה, אבל זוהי רק ההתחלה, כמו שאומרים).זה אכן נשמע מעט מוזר לומר שחוויתי אורגזמות רבות עם המיתולוגי, ובו זמנית לדווח על חוסר שביעות רצון או הנאה ממערכת היחסים המינית, אך אצלי זה עובד בצורה כזו שאני יכולה לחוות אורגזמות רבות (אני יודעת איך הכי קל לי להשיג אותן),במיוחד אם לבן זוגי יש און מיני רב, אבל,להרגיש שבמגע שלו הוא לא מבין מה אני אוהבת, לא מ-ר-ג-י-ש אותי. בצורה אירונית, דווקא בן זוגי האחרון הרגיש אותי יותר מכולם, בצורה אפילו מושלמת, אבל עקב הבעיות שכבר שטחתי בפניך(המיניות)זה לצערי לא היה מספיק.לקחתי את דבריך לגבי להניח לאקס המיתולוגי לתשומת ליבי, הצדק עימך.זה הדבר הכי טוב שאני יכולה לעשות למענו.אאלץ להתמודד עם הרצון הזה לחזור אליו.אני מקווה שאתה צודק, ואכיר גברים אחרים שיתאימו לי בצורה הכי שלמה, אך ראוי לציין ששני אלו לא היו התנסויותיי היחידות, היו לי חברים נוספים לאורך הדרך, במערכות יחסים קצרות יותר.לכן אני חשה שכן התנסיתי ופוחדת שמא אני בררנית מדי/ביקורתית.איך אפשר לדעת את התשובה לזה? שמא אני זו שדורשת יותר מדי? האם תוכל בבקשה לייעץ לי בעניין זה?שוב תודה רבה על המענה והתייחסותך המהירה :) !