יחסים: מה עושים כשיש סימנים מעורבים?

תאריך פנייה: 01.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
מה עלי לעשות?
01.09.2012 • 12:02

אני בת 35 גרושה עם שני ילדים בקשר כבר שנה עם גבר בן 46 גרוש עם שני ילדים. במשך שנה נהניתי מזוגיות וקשר מדהים בינינו ורק לאחרונה התחלתי לחשוד: האם זה בן אדם הנכון ואם יש כאן אהבת אמת, כמו שאני מחפשת. אני מצפה שאחרי שנה בני זוג מתחילים לדבר על עתיד שאין לנו את זה, אנחנו העיקר נהנים ביחד ורוב הזמן ללא ילדים (אני רוצה לציין שיש בינינו מרחק גיאוגרפי, אני גרה בצפון והוא במרכז, ואנו נפגשים פעם בשבוע וחצי, אבל לכמה ימים). הוא לא מציע לגור ביחד, אומר רק שאני אעבור למרכז(אני כן מתכוונת לחזור משם) אז אפשר לעבור לשלב הזה. אני לאחרונה לא בטוחה באהבה שלו, למרות שהוא אומר לי די הרבה שאוהב ולא רוצה לאבד אותי. הסיבה העיקרית זה פייסבוק, כמה שזה נשמע די טיפשי, נהניתי אובססיבית לקיר שלו, הוא לא משנה סטטוס שלו ל"במערכת יחסים", למרות שמעלה תמונות משותפותשלנו, הוא נוהג לצרף לפייסבוק נשים שנראות טוב ורווקות/גרושות, עושה רושם שמחפש, לא ראיתי שהוא מפרטט איתן,אבל אני לא יודעת מה קורה בפרטים, דיברתי איתו על זה, ענה לי שזה רק קיר והוא איתי כי רוצה בזה אחרת הוא לא היה כאן ומיצה את השלב של חיפושים .רוצה לציין שהוא הכיר אותי למשפחה שלו וחברים, וכולם יאהבו אותי, אבל כשאני מגיע אליו, אני מוצאת מחשב, פאלאפון מלאים בקודים, מחיקת היסטוריה, כאילו לאדם יש את החיים משלו שאני לא מכירה. בעצם אנחנו כן חיים כל אחד בפינה שלו.איך נראה לך את זה ד"ר אורן חסון? יש כאן עתיד או שזה רק דמיון שלי וחוסר ביטחון אולי?

ד"ר אורן חסון
להחליט סופית, ומה שבדרך
02.09.2012 • 11:35

מירי יקרה,
יתכן מאד ששני הדברים נכונים. כלומר, שמצד אחד יש עתיד, ומצד שני - שהוא גם בודק עוד אפשרויות. יתכן שהוא עוד בודק אפשרויות כי הוא עוד לא בטוח שהקשר יתממש, או לפחות שזה מה שהוא מספר לעצמו. יתכן שאם וכאשר הקשר שלכם יהיה ממשי יותר, וקרוב יותר, הוא יתמסר יותר, ויחדל מלבחון אפשרויות אחרות. אבל יחד עם זאת, זה בדיוק הקושי של פרק ב' - את לא לבד. יש לך שני ילדים, ולצאת להרפתקה של מעבר דירה וחיים משותפים זה תהליך שבו את מעבירה גם את ילדייך. הרבה יותר קל לנו לקחת סיכונים כאשר רק אנחנו מעורבים בעניין, מאשר כאשר הילדים שלנו גם שם. כשהסימנים ברורים, זה יותר קל. כשהסימנים מעורכים - ובמקרה שלך יש באמת סימנים מעורבים, יותר קשה לעשות את הצעד הזה.אם וכאשר תחליטי לעבור למרכז, בעיקר בגלל הצרכים שלך יותר מאשר בשל התקווה שתהיו ביחד, יהיה לכם מקום ברור יותר לבחון את האפשרות של מגורים משותפים. אבל כל עוד הוא לא הציע זאת, וכל עוד אינכם ברורים זה לזה בעניין הזה, אני לא חושב שאת צריכה לשנות מקום מגורים רק בשל התקווה. עשי זאת אם ממילא את צריכה לעשות את הצעד הזה. ובינתיים - יש לכם קשר טוב. אם הוא בוחן אפשרויות, אולי הוא לא לוקח זאת ברצינות כמסע של חיפוש בת זוג, אלא בעיקר לדעת מה עוד יש עד שיחליט סופית. בינתיים, לפי הסימנים שלך, אם הם נכונים, הוא עוד לא החליט סופית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083