יחסים: מה עושים כשהוא לא רוצה יעוץ?
מיקי
לכי לבדוק את התקווה
⌄
ד"ר חסון שלום,
קודם כל תודה על תשובתך מה-8.3. הוספתי תגובה לתשובתך אבל כנראה שלא שמת לב לכן אני כותבת לך אותה שנית. צדקת כשציינת שיש בי עדיין תקווה, הקשר שלי ושל בעלי התחיל מאהבה מאוד גדולה ומהסיבות הכי נכונות שיש ועצוב לי לראות לאן הבאנו אותו, אני כולי תקווה שנוכל לשפר אותו. רק שנראה לי שהוא לא כ"כ מעוניים בטיפול זוגי, כבר חודשיים עברו מאז שעזבתי את הבית ושהוא הבטיח שנלך לטיפול אבל כל פעם הוא מתחמק באמתלה אחרת כנראה שהוא לא כ"כ מעוניין לשפר את היחסים בינינו למרות ההשתדלויות שלו וכנראה שהאהבה שלו כלפי נעלמה אחרת איך אפשר להסביר את זה שהוא לא מעוניין לשפר את המצב בינינו. בכל אופן אתמול הצבתי לו אולטימטום שאם אנחנו לא נלך לייעוץ בזמן הקרוב זה הסוף שלנו, לא נראה לי שהוא הולך לעשות אם זה משהו, את זה נראה בקרוב ואז אני אוכל לדעת בוודאות אם איכפת לו מהזוגיות שלנו.במקביל הייתי רוצת ללכת לסדנא של מודעות עצמית. תמיד הייתי בחורה חזקה עם בטחון עצמי ובעקבות הבגידה באמון שלו בי והיחס שלו כלפיי בשנה האחרונה משהו התערער אצלי ואני מאוד רוצה לחזור לשליטה בחיים שלי במיוחד לאור האפשרות שאנחנו הולכים לכוון של פרידה. האם יש לך המלצות על סדנא טובה שיכולה לעזור לי?תודה ויום טוב
ד"ר אורן חסון
אם הוא לא רוצה - לכי לבד ליעוץ
⌄
מיקי יקרה,
זה שהוא לא משתף פעולה בעניין הטיפול, לא אומר שהוא לא רוצה לשפר את הקשר. זה אומר שהחשש שלו מהתהליך, ואולי אי הנעימות מהחשיפה, וההתמודדות עם כל זה, קשים לו מספיק כדי שלא להגיע, למרות שהוא רוצה, אולי, לשפר את היחסים ביניכם. אבל את יכולה להגיע להתחיל בתהליך היעוץ הזוגי או אישי לבדך. לפעמים את יכולה לשפר באופן משמעותי ובמהירות את הזוגיות שלכם, כולל את ההתנהגות שלו וההתנהלות שלו כלפייך, ואפילו את התחושות שלו כלפייך, כשאת מגיעה ליעוץ לבדך, וגם אז שניכם תעברו תהליך. ומן הסתם, את באופן מודע יותר, הוא באופן מודע פחות. יש לי כמה דוגמאות כאלו שעברו זאת אישית אצלי.לצערי לא אוכל להמליץ לך על סדנאות.