הוא לא מתאהב? מה עושים?

תאריך פנייה: 19.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
מה הוא מרגיש?
19.03.2006 • 10:44

שלום רב,
אני בסוף שנות העשרים, נמצאת כמה חודשים לאחר קשר רציני של שנתים שהיה אמור למסד את עצמו אבל הסתיים עקב אי התאמה, המון מריבות וכו' וטוב שכך!.לפני כחודש הכרתי בחור מקסים במקום עבודתי שהתחיל איתי וכך הפכנו לזוג, קשר מדהים שבחיים לא היה לי ואני מרגישה נהדר, אחרי הפרידה מה-X היו לי קצת עליות וירידות כמו לכולם וזה טבעי וכרגע אני בשיא פריחתי ומרגישה שאני מתאהבת בו ולא חשבתי שאני אתאהב במשהו כל כך מהר, הוא מפנק,דואג איש שיחה ועוד כל מה שבחורה מחפשת בפרטנר, ההפך הגמור מה-X.בכל מקרה אני מרגישה שכל הזמן אני משבחת אותו ואומרת כמה התגעגעתי וכמה אני אוהבת כי באמת כך אני מרגישה והוא מצידו אומר "גם אני" לפעמים אומר את מה שאני כל כך רוצה לשמוע... בשביל להרגיש שאני לא היחידה שחושבת כך.כשאנחנו יחד אני מרגישה שהוא שלי ורק שלי, אבל כשאנחנו לא נפגשים יום יומיים עקב עבודה, לימודים, וכו' אני מרגישה שהשיחות טלפון פחות חמות מהרגע שבו אני נמצאים יחד.שוחחתי איתו על הנושא כמה פעמים, כי מהקשר הקודם למדתי שחשוב לדבר על הכל, על מה שטוב ועל מה שלא טוב והוא טוען שהוא צריך להיפתח וזה לוקח לו זמן וטוען שהוא מרגיש כמוני, פשוט הרבה זמן לא היה לו קשר רציני והוא רוצה ללכת צעד צעד.אני באמת מבינה אותו ולפעמים חושבת שאני מצפה מהקשר שלנו אחרי חודש שיהיה כמו הקשר שהיה לי עם ה-X שלי לאחר שנתיים וזה מוגזם, אבל אני הגעתי ממערכת יחסים ארוכה ואני חושבת שאני רואה קצת את הדברים אחרת.האם אני דורשת יותר מידי? כי לפעמים אני מרגישה לוחצת ואני לא רוצה להלחיץ אותו.האם אני צריכה לתת לו את הספייס להיפתח אלי ולהרגיש איתי מספיק נוח?אשמח לקבל תשובה מה עלי לעשות

ד"ר אורן חסון
מי יתפוס את המרחב שביניכם?
22.03.2006 • 15:18

דניאלה יקרה,
ראיתי שהחמצתי את ההודעה שלך.אתם רק חודש ביחד, ואת רוצה שהוא יגיד שהוא אוהב אותך, ויש כאלה שזה לוקח להם יותר זמן להתאהב. למרבית האנשים לוקח יותר זמן להתאהב. הם יכולים להרגיש משיכה גדולה, ויכולים להרגיש ריגוש רב, אבל לא בהכרח מחוייבות גדולה. בהחלט יכול להיות שהוא חווה את הצד הרגשי שלו אחרת ממך. ובין אם זה נכון ובין אם זה לא נכון, את אולי מלחיצה אותו. יכול גם להיות שהוא פחות חם בכלל בשיחות טלפון, מאשר בשיחות פנים אל פנים. אם את מרגישה שהוא כל מה שאת יכולה לאחל לעצמך, מן הסתם הוא עוזר לך להרגיש כך. ואולי דווקא בלהט שלך את מרחיקה אותו. אולי דווקא כאשר את תתרחקי מעט (אבל מעט!), הוא ירגיש שיש ביניכם פתאום מרחב שהוא ירצה למלא. תני לו את האפשרות ליזום את צמצום המרחק ביניכם, מדי פעם, וזה יקל על שניכם, גם אם ההתחלה – יצירת המרחב, תהיה לך קשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083