יחסים: מה עושים כשאין הדדיות?
גיא
החברה רוצה פסק זמן מה לעשות?
⌄
שלום רב
אני גיא בן 33 הכרתי לפני כ3 חודשים באתר הכרויות בחורה מקסימה שדיי מהר הבנתי שהיא האחת.אני אוהב אותך מאוד,יצאנו עד לפני שבוע בחודש האחרון הרגשתי קצת חוסר תקשורת,דיברתי איתה והיא ביקשה שנאט את הקצב של המפגשים שלנו שהיו כ 3 פעמים בשבוע.אין ספק שהקשר איתה הוא הדבר הכי טוב שקרה לי עד כדי תלות.כשדיברנו היא אמרה לי שהיא עדיין לא מאוהבת בי ועבורה זה עניין של תהליך.האטנו את קצב המפגשים אך השבוע היא התקשרה וביקשה פסק זמן שלמעשה כולל שלא נפגש כלל וגם שלא אתקשר בטענה שהיא רוצה זמן לעצמה לחשוב ולנסות להבין האם הביחד הזה חסר לה והאם היא מתגעגעת לקשר הזה.היא אמרה שהיא לא יודעת מה תהיה התוצאה של פסק הזמן או שהיא תרגיש שהקשר הזה חסר לה או שלא.מה עליי לעשות?אני כבר שלושה ימים לא יצרתי עימה קשר?מתי לדעתכם ליצור ואם בכלל?אני שונא להיות בהרגשת אי וודאות והכאב בלעדיה מתעצםמה עליי לעשות?אני כבר שלושה ימים לא יצרתי עימה קשרמה עליי לעשות?אני כבר שלושה ימים לא יצרתבחודש האחרון הרגשתי קצת חוסר תקשורת,דיברתי איתה והיא ביקשה שנאט את הקצב של המפגשים שלנו שהיו כ 3 פעמים בשבועאני אוהב אותך מאוד,יצאנו עד לפני שבוע
ד"ר אורן חסון
איכות כבת זוג
⌄
גיא יקר,
למרבה הצער, לא תמיד כשאתה רוצה מאד, הצד השני גם כן רוצה באותה מידה. פסק זמן, פרושו לעיתים קרובות האפשרות לבדוק אפשרויות אחרות, מבלי להתעמת אתך ולומר לך שדי. ולפעמים, פסק זמן הוא האפשרות לבדוק אפשרות אחרת, כמו מישהו שעלה מן העבר, או מישהו שצץ לפתע, עד להחלטה אם הוא מתאים או לא, או אם הוא רוצה באמת או לא. כך או כך, זה לא שם אותך במקום טוב כשאתה רוצה.אתה צודק שזה כואב. אם אתה רוצה לתת לזה צ'אנס בכל זאת, אתה צריך להראות זמינות. אולי לחצת עליה מדי ברצון שלך, ואתה צריך לעשות זאת עם סבלנות רבה יותר. ולפעמים, ויש מקרים כאלה - מה שמאד תלוי באישיות שלה, יעבוד דווקא ההפך, אם תוכל להראות שהיא אולי הולכת להפסיד אותך, כלומר, אם היא לומדת שאולי התחלת לצאת עם מישהי אחרת ואז תחזור אליך בעצמה. כך או כך, אתה מבין שהאיכות שלה, כבת זוג, כבר אינה אותה איכות כבת זוג אם היא אינה רוצה אותך מאד. בני זוג מתאים הם גם כאלה שיש להם איכויות שונות שאנחנו אוהבים, וגם כאלה שרוצים אותנו, ושני הדברים נדרשים. בחן את הדברים, ותחשוב היטב אם ומתי היא כבר התרחקה ממך מספיק כדי להפסיק להיות בת זוג ראויה לך.