החלטות משפחתיות: קונפליקט ופתרון

תאריך פנייה: 25.09.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
לי
בעלי מתנגד לילד נוסף
25.09.2013 • 22:49

שלום ,
אני בת 34 בעלי בן 37 , לנו 3 ילדים בני 9,5,2 מצבנו הכלכלי מצויין, ואנו מסתדרים מצויין ומסכימים על הכל... למעט סוגיה אחת:״להביא את הילד הרביעי״, אני מאוד כמהה לכך בעוד בעלי מביע את התנגדותו הנחרצת!!!! בנימוק: שקשה לו וכבר ממתין ״ שיגדלו ויהיו עצמאיים יותר... כך יהיה לו קל יותר...״ קשה לי לקבל את התנגדותו לעניין וסיבותיו .... מה לעשות??? כרגע הרפיתי מלדבר על הנושא בניסיון להבין יותר את הרגשתו . אשמח לייעוץ כיצד לנהוג ונכון?! תודה מראש .

ד"ר אורן חסון
עד להחלטה שתהיו שלמים איתה
26.09.2013 • 20:23

לי יקרה,
החלטות על מבנה המשפחה הן החלטות ששני בני הזוג צריכים לקבל. כרגע, יש ביניכם קונפליקט מרכזי הקשור להמשך ניהול המשפחה. האם יתכן שהבאת ילד נוסף, למרות רצונו וצרכים המפורשים של אישך, יביאו לערעור היחסים ביניכם והמסגרת המשפחתית, ותגרום לו להתרחק מהבית לענייניו האישיים, אם הוא זקוק, למשל, לאיזה שהוא מרחב אישי שאולי גם כך חסר לו? - דברים כאלה קורים. האם יתכן שאי הבאת ילד נוסף תיצור בכך טינה מתמשכת שתרחיק אותך ממנו ותגרום היא לערעור הזוגיות והמשפחה שלכם? - גם דברים כאלה יכולים לקרות.יש לזכור שהדבר החשוב ביותר לשניכם כרגע, כפי שאני מבין, היא לשמור על המסגרת המשפחתית, וללמוד ליהנות ממנה לאורך זמן. איך עושים זאת כאשר אתם לא מסכימים על משהו מהותי כזה? - זה קצת קשה. אין כאן הרבה מקום לפשרות (כלומר, טיול לחו"ל במקום ילד, או להביא שליש ילד, או ילד בעוד שנתיים במקום בעוד חמש שנים, אם היה מתוכנן כזה ולא היה מתוכנן כזה). אם העניין הזה ירגיש לכם כמערער את הזוגיות שלכם, לכו לייעוץ זוגי. לא כדי לשפוט ביניכם, אלא כדי ללמד אתכם לדבר יותר, לקבל יותר ולהבין יותר, עד שתגיעו להחלטה שתהיו שלמים איתה, גם אם לא באופן מלא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לי
תודה רבה!!!!
28.09.2013 • 08:31

(הודעה ללא תוכן)