יחסים: מה עושה אש קטנה?

תאריך פנייה: 15.08.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
איילת
שלום!
15.08.2005 • 11:59

שלום רב,
אומנם זה קצת ארוך אך אנסה למקד את הבעיה:אני בת 27. לפני 3 שנים אני וחבר שמאוד מאוד אהבתי נפרדנו. הסיבות לפרידה היו שלא התאמנו בהשקפות עולמנו. מאז המשכתי בחיי, אני יוצאת עם בנים ומכירה הרבה.אחת לכמה חודשים האקס מתקשר בתואנות שונות כמו "חלמתי עליך ורציתי לראות שהכל בסדר" וכדומה. הטלפונים האלה יוצרים בי כל מיני מחשבות שאולי יש עוד סיכוי שנחזור...(גם אני מטלפנת לעיתים בתירוצים. יש לציין שאנו לא בקשר זה קורה לעיתים רחוקות מאוד!).אני חושבת עליו הרבה. יש לציין שכאשר אני מכירה מישהו שאני מתלהבת ממנו , אני פחות חושבת עליו (אבל זה קורה לעיתים רחוקות).כרגע אני חייה בהרגשה כבדה(אני יודעת כי יש לו חברה אבל מצד שני מדוע מתקשר?), אני כל הזמן חושבת אולי יש פה פספוס...?! מצד שניח היו לו גם הרבה הזדמנויות לצור איתי קשר מחודש ולצאת שוב ...מה לעשות? ואיך להתגבר על ההרגשה הכבדה?

ד"ר אורן חסון
אש קטנה אש גדולה
17.08.2005 • 02:02

איילת יקרה,
שניכם משחקים על הסיכוי (שאולי פעם, כשתהיו לבד, לא תהיו לבד), ובשל הסיכוי הזה אתם מקטינים את הסיכוי של מה שיש לכם באותו רגע. הוא מתקשר כדי לשמור על הסיכוי. לא יותר.ההרגשה כבדה, וההרגשה כואבת, כי לא הפכת דף. עוד לא החלטת מספיק חזק שאתם באמת לא מתאימים. עוד לא החלטת מספיק חזק שהוא תפוס. עוד לא החלטת מספיק חזק שאת רק תחת אש קטנה שלו. עוד לא הצלחת להקים לך מחסום חזק מספיק כדי שהאש הקטנה שלו לא תחמם אותך. ואת כל אלה תצליחי לעשות רק כשתחליטי שאת באמת רוצה לעשות את זה, וכשתחפשי לעצמך אלטרנטיבות מעניינות לעצמך. אם תאהבי את מה שאת עושה, ואת מה שאת, יהיה לך קל יותר לראות שבעצם מגיע לך יותר. ואם תעשי יותר, ותעסיקי את מוחך ואת גופך (פעילות פיזית) יותר, ותהיי אפופה גרויים, לא תרגישי, בתוך סך הכל העשיה שלך, את הלהבה הקטנה שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ימית
אש קטנה אש גדולה
18.08.2005 • 01:00

אוקיי. אני מבינה את כוונותיך. אז איך אני יוצאת מזה...? (אני עושה ספורט, רוקדת, מתחילה ללמוד לתואר נוסף, יוצאת עם גברים.. אז מה עוד יכול לעזור?)

ימית
ו.. שאלה נוספת
18.08.2005 • 01:11

בהמשך לתגובתי לדבריך: האם אתה ממליץ על טיפול פסיכולגי?

ד"ר אורן חסון
טיפול פסיכולוגי
18.08.2005 • 11:40

ימית יקרה,
אם כל הפעילויות שלך, ושיחות עם חברות ועם בני משפחה (אם זה מתאים ואפשרי לך) לא הועילו, ואת עדיין מרגישה לכודה, אז כן. אני ממליץ על טיפול שיעזור לך להתגבר עליו מחד, וגם לדעת לחסום את הנסיונות שלו, מאידך. טיפול, מטבעו, יעסוק גם בנושאים רחבים יותר, ויסייע לך להבין גם מדוע נפלת למלכודת הזו, ואיך להמנע ממלכודות דומות להבא, ואולי גם ייתן לך נקודת מבט אחרת על קשרים נוכחיים, שאני מבין שאת לא ממש מתחברת אליהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083