הפתעה בזוגיות: איך להנמיך ציפיות

תאריך פנייה: 15.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אסנת
יום הולדת
15.08.2005 • 10:24

ד"ר חסון שלום
רב,כתבתי לך בעבר ביחד עם בן זוגי לחיים והנה אני שוב כאן בעניין אחר. עניין די "נשי" בעליל"יום הולדת".אז ככה..בעוד יומיים חל יום הולדתי ה-40.אני מניחה שכל אחד מצפה להתייחסות ביום הולדתו מי יותר ומי פחות. בד"כ אני לא עושה עניין והאמת שהרבה ימי הולדת שמחים לא היו לי בחיים.אבל, יום הולדת 40 נראה לי מין ציון דרך שכזה, מין אמצע החיים, משהו שהייתי רוצה שיעבור עם התייחסות בעלת משמעות. אני יודעת שבן זוגי רוצה לגרום לי אושר ביום זה, רק שלא נראה לי שהוא יודע ממש איך. והסיבות שאני כך חושבת הן, שהוא כל הזמן שואל אותי:"מה את רוצה ליום ההולדת"? או "מה אני אקנה לך ליום ההולדת"?אולי זה יראה לך ילדותי, אבל אני ממש לא רוצה שהוא ישאל אותי, אני רוצה ומצפה שלאחר 5 שנים ביחד שהוא ידע מה אני אוהבת ולמה אני מצפה. אני רוצה שיפתיע אותי, שירגש אותי ביום הזה ולפי כל הסימנים בשטח זה לא עומד לקרות.אמרתי לו לא מזמן שמה שהכי יעשה לי את זה הוא הצעת נישואין ביום הולדתי, אני יותר מאמינה בחלק הרגשי של הדברים מאשר בחלק החומרי, אך מאחר והוא לא מאמין במוסד הנישואין "עדיין", זה מין הסתם לא יקרה. לכן כששאל אותי מה אני רוצה ליום הולדתי, עניתי לו שהוא יודע מה אני רוצה ואז ענה לי שזה מסוג הדברים שאינו יכול לתת לי בדיוק כמו שאבקש מכונית "פרארי" ליום ההולדת ואין במסגרת יכולותיו הכלכליות לקנות לי אותה ואז אמרתי לו: "אז למה בכלל לשאול אותי מה אני רוצה"? בעיניי השאלה הזו ממש מיותרת.קמתי היום מצוברחת מהשיחה שלי איתו על הנושא אמש.אז ככה, יום הולדתי חל ביום רביעי, הורי יוכלו להגיע רק ביום שישי, הבת שלי לא תוכל לצאת לאפטר מהצבא, בן זוגי, אינני יודעת מה איתו, מה שבטוח שלפי שאלותיו, אינו יודע במה להפתיע אותי ביום ההולדת.ואני? מה בסך הכל אני רוצה? לחגוג יום הולדת 40 עם האנשים האהובים עלי?שתבין, אני בדרך כלל לא ככה...רק ש...נו...גיל 40..רציתי הפעם משהו מיוחד...מהאדם שאני הכי אוהבת, מהחבר הכי טוב שיש לי בעולם...ילדותי.....? מה דעתך?

אסנת
יום הולדת
16.08.2005 • 12:35

שלום
שוב,אני רואה שעדיין לא השבת לי ולכן אני מנצלת את ההזדמנות להוסיף כמה דברים.מחר יום הולדתי וכרגע אני עדיין לא רואה שום סימן באופק לאיזושהיא הפתעה. אתן דוגמא:אמש בן זוגי צפה במשחק כדורגל של נבחרת ישראל שאף ניצחה והוא מאד אוהב כדורגל ואמר לי די בשמחה שביום רביעי יש משחק כדורגל שוב...אמרתי לו:"דווקא ביום ההולדת שלי" והוא ענה לי: "אאוץ'" וחייך.אני משערת שהדבר הנכון לעשות הוא להנמיך ציפיות, אבל האמת? לא ממש מתחשק לי להנמיך ציפיות, פעם אחת מותר לי לקוות שיהיה משהו מיוחד. שוב אני מדגישה, אני מתחברת יותר לקטע הרגשי, שיכתוב לי משהו, שירגש אותי...מה עושים עם התחושות האלה?

ד"ר אורן חסון
איך לצפות להפתעה?
17.08.2005 • 01:55

אסנת יקרה,
צר לי שנבצר ממני להגיע אליך קודם. ביום רביעי יש באמת משחק כדורגל, אבל לא משהו. ויכול בהחלט להיות שהוא מכין לך הפתעה, ואם הוא מכין לך הפתעה, אז הוא רוצה שתנמיכי ציפיות. והרי למה תצפי, שיגיד לך תצפי להפתעה?ובכל מקרה, אני חושב שכדאי להנמיך ציפיות. השאלה היא לא זו, כי את זה את יודעת. השאלה היא איך עושים את זה?לכי תמצאי לך מה לעשות עד אז, שלא תצטרכי לחשוב הרבה. מצאי לך חברה/ות לשבת איתן בבית-קפה עד הערב ולדבר, כדי להעסיק את עצמך. אם הוא ירצה אותך קודם, הוא ישיג אותך בסלולרי. אבל היי צפויה יותר בערב, כדי שההפתעה שהוא מכין, אם הוא מכין, לא תתחרבש לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083