איך לגבש זהות עצמית?
רותם
זהות חדשה
⌄
היי ד"ראיך לומדים להכיר את עצמך מחדש?, איך מגבשים זהות חדשה?איך אני יודעת מה אני רוצה בגברים ומה לא? ובעיקר איך בונים דימוי עצמי? אני לא מצליחה להנות מהחיים ללא גברים בכל פעם שאני מרגישה חרדה התרופה שלי זה לצלצל למישהו ( זה נמשך שנים) איך אני נגמלת מהצורך הזה?זה נראה כמו מערבולת שקשה לצאת ממנהתעזור לי, בבקשה.רותם
ד"ר אורן חסון
איך לגבש זהות?
⌄
רותם יקרה,
אחת הקושיות הקשות: איך ללמוד להכיר את עצמך, ואיך לגבש זהות. לא כתבת בת כמה את, אבל אני מניח שאת כבר בוגרת, כלומר, לפחות בשנות העשרים שלך.אנחנו מגבשים לנו זהות דרך הדברים שאנחנו עושים טוב. זה המקום שבו אנחנו מקבלים חיזוקים חברתיים ואחרים טובים, ומכאן הנטיה שלנו להמשיך ולעשות אותם. וככל שאנחנו משתכללים בהם, וזוכים להכרה גדולה יותר, כך אנחנו נוטים לזהות את עצמנו עם העיסוק ועם ההצלחה הללו. וכל אחד עושה זאת בדרכו שלו:יש מי שעושה זאת דרך הצד המקצועי, יש מי שדרך הצד האמנותי, יש מי שעושה זאת בתרומה שהוא תורם לחברה בשעות הפנאי, יש מי שעושה זאת על-ידי נסיונות למשוך את בני/בנות המין השני, יש מי שעושה זאת דרך האמהות, או אפילו דרך הנישואים (שתי דרכים נשיות יותר), ויש מי שעושה זאת דרך ההובי שלו. כל אחד ואחת בדרכם. אם תצליחי למצוא עצמך באופן הזה (להוציא מהכלל את ההצלחה דרך כוח המשיכה המיני שלך), תוכלי גם לאהוב את עצמך יותר, כי תראי את עצמך מצליחנית. ואז, הצורך בגברים כדי להתגבר על חרדות תדמית, ירד.