יחסים: מה נכון ומה לא?

תאריך פנייה: 21.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
בעיה בסדרי עדיפויות..
21.03.2012 • 18:25

שלום,
אנו נשואים שנתיים ויש לנו ילדה כבת שנה.לבעלי יש בעיה, הוא לא מנהל נכון את סדרי העדיפויות שלו.כרגע אנו בתקופה של מגורים אצל הורי ובקרוב נעבור לבית משלנו. כשבעלי עובד לילות, למחרת בבוקר חוזר לבית אימו, נכנס לישון ולא חושב על כלום. העייפות חשובה לו יותר מהכל והוא לא מבין שהבת שלו חשובה יותר מכל. אני לא מרגישה שהוא עושה מאמץ להיות איתנו כמה שיותר, מספיק לו להיות איתנו מס' שעות בלבד עד שהוא שוב חוזר לעבודה וחוזר חלילה.אני מרגישה כמו אם חד הורית שהגרוש שלה מגיע לראות את הילדה כהסדר ראיה.אני מאוד מתוסכלת מהמצב. מה ניתן לעשות כדי שיבין שביתו חשובה ושהוא צריך לעשות מאמץ כדי להיות איתנו יותר? איך גורמים לו להבין וליישם שגם אם אדם עובד בלילה, אם יש לו ילדים הכל שונה, הוא לא רווק שיכול לישון ללא הכרה!!עזרתך והכוונתך בבקשה..http://www.starmed.co.il/forum-174/msg-3592910#ixzz1plklZWuoסטארמד בריאות

ד"ר אורן חסון
לדבר בשמך
23.03.2012 • 17:44

את יקרה,
האמת? קשה לי לדעת לפי דברייך מה נכון מה לא נכון. ברור לי שבתפיסה שלך הוא צריך להשקיע יותר, ויש לתפיסה הזו שלך משמעות, משום שהיא משפיעה על התחושה שלך כלפיו. האם התפיסה שלך אגוצנטרית מדי? האם היא מוצדקת? – אני לא יודע. אולי היא אגוצנטרית ואולי היא מוצדקת לחלוטין. אבל גם אם הייתי רוצה לשפוט ביניכם (ואני לא הייתי רוצה), לא הייתי יכול כי אני לא יודע אם הזמן שהוא מצליח לישון בין כל הלחצים שלו הוא 4 שעות, שפחות מזה הוא עלול לאבד את שפיותו (מעשית, אם זה כך ביומיום) או 9 שעות. אני גם לא בטוח אם את נלחמת את מלחמתך שלך בזמן ובתשומת הלב שלו, ורק משתמשת בבת שלך כי כך יותר קל לך להצדיק את הצורך שלך בזמנו, או באופן אמיתי וכן את מלחמתה של בתך, ואת עצמך בסדר עם זה. כי אם עכשיו את מטילה על בתך את מלחמותייך שלך, ותמשיכי בזה גם להבא, אני לא בטוח שזה יעשה לה טוב כשהיא תתחיל לספוג את רגשי האשם במקומך.ובקרוב ממילא התנאים ישתנו. כמה זה בקרוב? האם יש לך סבלנות לחכות לשינוי התנאים?אני לא מעביר הכל אליך, אני רק מפנה את תשומת לבך לדברים שאיני יודע, ושכדאי שתשימי לב אליהן בצד שלך. אני כן מתכוון לומר לך שאם את אכן מעריכה שיש בעיה, חשוב שתגידי אותה בשמך, ושתביעי את בעצמך את הצורך שלך לראות אותו יותר. הגידי לו שזה חסר לך. אני חושב שהוא ישמח לדעת שהוא חסר לך, אם תגידי זאת נכון, והוא ישמח לדעת שאת אוהבת אותו ושמחה כשאת איתו ומתגעגעת כשהוא חסר, יותר מאשר כאשר הוא מקבל את הרושם שאת עושה מניפולציות ומטילה עליו רגשי אשם בשם בתכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083