טיפול בשקרים כרוניים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 21.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חייבת עזרה
דחוףףףף עזרהה
21.03.2012 • 22:50

שלום
לך.שמתי לב שבעלי מאז החתונה שלנו משקר לי בהכל בנוגע למשכורת שלו ונוגע לחיים שלו (העבר) בנוגע לעתידאומר שקנה בית ואין חוזה .. אמר שצריך להיכנס כסף מדירה שמכר לפניי שניים גיליתי שאין שום דירה אמר שנכה צהל גיליתי שלואני לא יודעת מה לעשות הוא לא רוצה ללכת לטיפול ...אנחנו בחובות גדולים מהחתונהדברים שהוא מספר לי אינם קיימים בכללבנישואים הקודמים שלו הוא היה ספר מצליח והיה מתפרנס בגדולבגירושים שלהם הוא עזב את העיר ופה לא מצליח לבנות את מה שהיה לו שםאני גם נשואה פעם שנייההוא יותר גדול ממנ ב16 שנה ובהתחלה הוא שיקר לי גם בגיל והסביר לי שפחד שאני לא הסתכל עליוהבטיח לי שבחיים זה לא יקרה יותר ופשוט אחריי החתונה שלנו התחלתי להבין שהכל שקריםאני מממש פגועה ממנו אני לא מקבלת שקרים כי אני אחת שאומרת הכל בפנים ואנחנו עכשיו כאילו פרודים ני לא גרה איתואבל רוצה לנסות לשקם ולעזור לותעזור לי תייעץ לי משהותודההה מראש

ד"ר אורן חסון
טיפול בשקרים כרוניים
23.03.2012 • 17:45

חייבת יקרה,
קודם כל, הבנת דבר חשוב, וזו העובדה שכדי להשיג את מה שהוא רוצה, הוא מוכן לשקר ובגדול. זה לא רק אחרי הנישואים, אלא גם קודם, אלא שגילית את הרוב רק לאחר הנישואים.אני מבין שאת אוהבת אותו, ושהיית רוצה לעזור לו להשתקם, אבל מצד שני, לא היית רוצה, ובצדק, לחיות מול שקרים, שחלקם הם שקרים כלכליים משמעותיים, שאם ימשיכו עלולים לגרור גם אותך להרפתקאות כלכליות קיומיות.אני לא בטוח שאני איש בשורות. כלומר, אפשר וצריך לטפל בזה, אבל הוא צריך לרצות. אם הוא יעשה זאת בעצמו ולבד – לא תדעי מה קורה וכמה הטיפול משמעותי או מתקדם, כי אם תשמעי ממנו דיווחים, לעולם לא תוכלי לדעת האם תוכנם נכון, ובכלל אם הוא ממשיך ללכת למטפל שלו, ואפילו לא אם הוא כן וגלוי עם המטפל שלו. מבחינתך, ובמידה רבה גם במחינתו, הדרך לעשות זאת היא לעשות זאת ביחד, אבל בתנאי שאתם זוג, ושתוכלי לספק בטיפול מדי פעם מראה משלך על המציאות. כשאתם בנפרד, אין בזה הרבה טעם, כי לא תועילי הרבה לטיפול. האם כדאי למען הטיפול לחזור להיות ביחד? – אני לא יודע. זה הימור שלא בטוח שיצליח. צריך לקחת בחשבון שטיפול בשקרים כרוניים הוא טיפול ממושך, וצריך להתחייב לטיפול ממושך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083