יחסים: מה לעשות כשלא מכבדים את דעותייך

תאריך פנייה: 14.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימי
זוגיות והשקפות
14.03.2012 • 08:59

שלום,
אני בת 30 יוצאת עם בן זוגי מזה 4 חודשים.יש לנו זוגיות אוהבת וחיבור מאוד טוב, העניין הוא שיש לנו השקפה מנוגדת לחלוטין בכל מה שקשור לדת. אני גדלתי בבית שהוא אומנם לא דתי אבל עם מסורת, חונכתי לערכים מסויימים אני שומרת כשרות ברמה מאוד בסיסית וסימלית ויש לי זיקה לדת בכל מה שקשור לציון חגים וכו', אין אצלנו בבית כפייה דתית, לצורך העניין אחיי לא שומרים כשרות ולהורים שלי אין בעיה עם זה, אני בחרתי להמשיך בדרך בה חונכתי ואין לי בעיה עם זה שבן זוגי אינו שומר כשרות ואינו מאמין בכלל, אבל יש לי בעיה עם הקיצוניות שבו בכל מה שנוגע לדת. הוא ממש אנטי בכל מה שקשור לדת, מבחינתו כל היהדות היא דת חשוכה, הוא מתעב את הכפייה הדתית ואת כל האיסורים שבאים עם הדת, הוא לא מבין למה אני עושה דברים שמכתיבים לי כמו לשמור כשרות מבלי להבין למה עושים את זה ומבחינתו גם חינוך הילדים יהיה אנטי דתי.דיברנו על זה מספר פעמים אבל כנראה שבנושא הזה לעולם לא נצליח לשכנע אחד את השניה, אני אדם ליברלי ואין לי בעיה לקבל את העובדה שלבן זוגי יש השקפה דתית שונה, אני לא כופה עליו שום דבר שקשור לדת, לצורך העניין אין לי בעיה לגדל את ילדיי באופן חילוני לחלוטין אבל יש לי בעיה עם לחנך אותם לשנאה ולאנטי כ"כ קיצוני,חוששת מאוד לגבי עתיד הקשר ואןם בכלל יש אפשרות לגשר על פער שכזה כשהצד השני כ"כ נחרץאשמח לעצה

ד"ר אורן חסון
דת ואנטי-דת
14.03.2012 • 16:32

אנונימית יקרה,
אני חושב שהדבר הנכון ביותר הוא להניח שהוא לא ישתנה, ולהחליט אם הוא מתאים לך ואת לו. כי במקום מסויים הוא הרי גם לא מכבד את דעותייך. ונשאלת השאלה המובנת מאליה: אז מדוע הוא איתך בכל זאת? האם בגלל שלדעתו את האשה הקטנה שדעותיה לא משפיעות או משמעותיות, ואפשר להתייחס אליהן בסלחנות? – נסי לבדוק איתו, כי נדמה לי שלא דיברתם את דעותיכם זה על זה עד הסוף. יתכן שהוא ימצא את עצמו בסיום השיחות הללו אומר שהוא כן מעריך אותך, על דעותייך ואמונתך. ואם לא, שלפחות תביני מדוע הוא איתך למרות זה, כדי שתוכלי להחליט אם זה מספק אותך. אלו שיחות לא קלות, ועם סיכון רב, אבל הסיכון הרי קיים ממילא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083