מוסכמות חברתיות בזוגיות

תאריך פנייה: 14.03.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אני
צריכה עזרה....
14.03.2012 • 09:37

שלום
אני בת 34 גרושה מס חודשים +2. כרגע במערכת יחסים של 3 חודשים עם גבר מדהים בן 40. הוא רווק.אולי אני ישמע קצת ילדותית כמו נערה אך יש לנו כמה דברים שמציקים לנו וידוע לנו מראש שאין כל כך פתרון אך הייתי בכל זאת רוצה לשמוע את דעתך (כמו תמיד..)אני בחורה יחסית גבוהה 1.70 והוא נמוך ממני משהו כמו 6 או 7 סמ. אני בחורה לא ממש במימדים קטנים והוא בחור רזה . אנחנו מנסים לעבוד על "הבעיה" ו"להתעלם" אך כמובן שתמיד תמיד זה נמצא ביננו. אנחנו אוהבים מאוד ברמה שמעולם אני באופן אישי לא הרגשתי חיבור ואהבה כזאת גדולה. יש ביננו זוגיות מדהימה ומעבר להכל אנחנו חברים טובים בלב ובנפש ממש כמו באגדות.... מאחר ויש את הפער החיצוני ביננו אנחנו נמנעים מלצאת יחד בפומבי למרות שתמיד כל אחד מאיתנו ממציא תירוץ אחר ואני ממש אובדת עצות ... מה דעתך?תודה יום טוב

ד"ר אורן חסון
להאמין יותר בעצמכם כבני אדם
14.03.2012 • 16:33

את יקרה,
כן. יש בעייה. אבל הבעייה היא לא את ולא הוא אלא המוסכמות החברתיות. כשאת איתו בחברה, את רואה אותו ואותך דרך עיני החברה ולא דרך העיניים שלך ושלו, וכך הוא כשהוא איתך. במידה רבה, זה עניין של ביטחון עצמי של שניכם. עם עוד קצת יותר ביטחון, היית יכולה לומר לעצמך שאחרים צריכים להבין שאם את איתו למרות שהוא נמוך ממך, הרי שיש לו יתרונות אחרים כאדם וכגבר. אם הם יראו שאת גאה להיות איתו, והם מעריכים אותך, הם גם יעריכו אותו. אלו הם כיווני החשיבה הנכונים עבורכם, ואתם צריכים לעבוד עליהם יותר. לא קל לבחור בחירה שאינה תואמת את המוסכמות החברתיות. צריך לזה יותר כוח. אני מקווה בשבילכם שתמצאו אותו, כי זה יעזור לכם גם עם עצמכם, ולהאמין יותר בעצמכם כבני אדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
תודה רבה רבה
15.03.2012 • 09:41

התשובה הייתה אצלי אבל קיבלתי ממך חיזוק ענק!!תודה רבה !