יחסים: מה לעשות כשאין התקדמות?
בר
חתונה??לחכות או לא?
⌄
היי אני כותבת לקבל עזרה אני כבר ממש מיואשת!אני במערכת יחסים כבר 4 שנים אני בת 25 ובן זוגי בן 26 ,אנחנו לא גרים יחד בגלל שהוא נמצא כרגע בלימודים מאוד תובעניים שלא מאפשרים לו לעבוד ולשכור איתי יחד דירה..הקשר שלנו נהיה מאוד בנאלי אני מרגישה כאילו אני רצה במקום בגלל חוסר ההתקדמות מצידו אני מרגישה שהוא לא מתאמץ לעזור לקשר הזה להתקדם אנחנו המון שנים ביחד ואני אפילו לא רואה באופק הצעת נישואין , דיברתי איתו על הנושא ואפילו נפרדנו אנחנו כבר פרודים כ 3 שבועות והצבתי בפניו עובדה או שמתחתנים בשנה שנתיים הקרובות או שאין לנו מה לעשות יחד הוא מצידו ביקש כמה זמן לחשוב על זה ולאחר שהזמן עבר תשובתו הייתה שהוא לא יכול להתחייב לשנה שנתיים כי אם זה לא יקרה הוא לא רוצה שאני אצא הפגועה מכל הסיפור!!מה אני אמורה לחשוב הבנאדם איתי כבר 4 שנים הוא לא יודע עדיין מה הוא רוצה?אם זה זה או לא??מה אני אמורה לעשות?לחזור לקשר כזה?ולתת לזמן לעשות את שלו?או לוותר?חשוב לי לציין שאני ממש רואה אותו כאבא לילדים שלי ולא יכולה לחשוב על להיות עם מישהו אחר קשה לי אפילו לחשוב על זהאשמח לקבלת תשובה מיידית ,תודה רבה
ד"ר אורן חסון
סדנה להתאמה זוגית
⌄
בר יקרה,
את אוהבת אותו, ויש לזה משמעות רבה. יתכן מאד, למרות שלא הוא כתב אלא את, כשאת קצת כועסת והרבה ממורמרת, שגם הוא אוהב אותך. ביחד עם זאת, כרגע הוא לא רוצה לקחת את המחוייבות של נישואים, וגם לא להתחייב מתי כן. האמירה שלו שהוא לא רוצה שתצאי פגועה מכל הסיפור, יתכן שהיא באמת, בתפיסתו, למענך, כי בהחלט יתכן שהוא רוצה שתמשיכו להיות ביחד. האם לנצח? - יכול להיות שהוא לא רואה כל כך רחוק. כרגע הוא רואה את העבודה הקשה, ובתפיסתו יתכן שהוא רואה את עצמו נשוי ועם ילד רק בעוד כמה שנים, כאשר יוכל קצת לשחרר לחץ, וכאשר ירגיש בטוח עם הכנסה ותיפקוד כבעל וכאבא. זה קשה יותר למי שמתקשה לעמוד בלחצים, ויכול להיות שזה הדבר העיקרי שמפריע לו.הצד האחר של זה הוא שעוד כמה שנים זה המון זמן, ואת לא יכולה להרגיש ביטחון מלא שהוא ירצה בך גם אז, או שאולי יעבור ביניכם חתול שחור, ואז "ביזבזת זמן". זה נכון. לכן כך או כך את מהמרת. להיפרד ממנו זה סוג אחד של הימור, שאת לא יודעת אם ההפסד לא יהיה גדול, וגם לא מה תרוויחי במקום ומתי, ולהישאר איתו זה סוג אחר של הימור, כשאת קצת יודעת איך זה ירגיש לך, אבל לא מתי דברים ישתנו לכיוון של הקמת משפחה, ובודאי שלא מה תפסידי אם בכלל, בכך שבחרת בו ולא לעזוב אותו. אני לא יכול להחליט בשבילך. האם אלו שתי אפשרויות רעות שצריך לבחור ביניהן? האם אלו שתי אפשרויות טובות שצריך לבחור ביניהן? סביר שזהו שילוב של השניים, שבכל אחת מהאפשרויות יש גם טוב וגם פחות טוב, ושאת יודעת רק חלק קטן ממה שיהיה בכל אחת. אין לי תשובות בשבילך, בר. נתתי לך רק קצת כיוון לחשוב. תצטרכי לעבד את זה ביחד עם הידיעה של מה כל אחת מהאפשרויות תעשה לך, בעולם הנפשי שלך, ועם ההכרות שלך את היכולת שלך להתמודד עם כל אחת מהן. כלומר, אם למשל תחליטי להישאר איתו, אבל תהיי ממורמרת במשך הזמן הזה, זה ישפיע על איכות הקשר ביניכם, ויקטין את האפשרות שהקשר יהיה באמת טוב.אנא קראי באתר שלי על האפשרות שלסדנה להתאמה זוגית, ואולי תרצו להיעזר בה.