יחסים: מה גורם לה לשקול מחדש?
ירון
מה כאן דפוק לעזאזל ??!
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב,אני נשוי לאישתי מזה כ- 9 שנים ,יש לנו ילדים מקסימים , בית חם אוהב ותומך.עד ש..... ולבעיה : מזה כחצי שנה אני מרגיש שאישתי מנהלת עימי "פנקסנות" אתה עושה כך וכך ומזכירה לי כאילו "אוספת" דברים שפרעים לה ,מיותר לציין ששום דבר מהותי מבחינתי לא השתנה בהתנהלות שלי או משהו חריג ... ניסיתי אין ספור פעמים להקשיב לה ולנסות לתקן -מה שפריע לה וכל מה שאני עושה בהיבט של "לתקן" לא מספק אותה !! אני מרגיש כמו "בזכוכית מגדלת" איתה , כל דבר "מקפיץ " אותה -היא מבחינתה "תהיה בסדר" ואז אני אתרצה וגם באולי ... וכשאני מנסה לשוחח איתה שיש שני צדדים לזוגיות היא לא מוכנה להקשיב !! ממש כמו נעולה !! סיכמנו שנלך ליועץ זוגי(אני מחפש אחד/ת כזה דחוף!)היא מתנה זאת בכל מני תנאים !! ולשינוי הסטטוס קוו במשפחה כפי שרק לה נראה (מבלי להתחשב בצרכיי). אציין שאישתי התחילה ללמוד "קבלה" (שלעניות דעתי -זאת הבעיה ואולי אני טועה )ומאז כאילו היא משהי אחרת .בכל מריבה הכי קטנה היא "מנפנפת" לי בגירושים שלעניות דעתי היא לא מבינה או לא רוצה להבין שבחירה בגירושים כל המשפחה תשלם מחיר יקר מאוד !! כיצד אני מעיר אותה ??! איך אני מונע את כל הסבל הכרוך בגירושים לה ,לילדים ולי ??איך לדעתך אני מקבל בחזרה את אישתי (שאני אוהב ) ושומר על אחדות משפחתי ??תודה מראש על תשובתך ,ירון
ד"ר אורן חסון
משהו שגורם לה לשקול יחסים מחדש
⌄
ירון יקר,
בהחלט יכול להיות שהיא התחילה ללמוד קבלה, כי היא לא הסתדרה אתך או עם העולם עוד קודם לכן. אבל גם יכול להיות שלימודי הקבלה נותנים לה עוגן רגשי אחר, שאינו המשפחה, ולכן המשפחה ירדה בחשיבותה, והיא בודקת מחדש את מערכת היחסים ביניכם, בין אם כדי לבחון אם זה מתאים לה, ובין אם כתרוץ מדוע לא טוב לה.אני לא יודע עד כמה היא באמת מעורבת רגשית בלימודי הקבלה שלה, אבל אם כן, אני חושש שלבדך לא תוכל להוציא אותה מהתהליך הזה, בגלל העוצמה הרגשית שהיא מקבלת שם. אבל יכול להיות שמשהו אחר עובר עליה, אולי יחסים חברתיים אחרים, בין אם בחוג הקבלה ובין אם ביחסים חברתיים אחרים, שמביאים אותה לשקול מחדש את יחסיה איתך.יעוץ זוגי הוא דבר נכון לעשותו, ולא ברורים לי התנאים שהיא מציבה לך. יעוץ זוגי הוא פתח לשינוי, ולא סגירה מראש של שינויים, עוד לפני שמתחילים בתהליך.
ירון
משהו שגורם לה לשקול יחסים מחדש
⌄
ד"ר אורן חסון בוקר טוב ,תודה על תשובתך , אודה באם תוכל להמליץ על מטפל זוגי באיזור רחובות /ראשל"צשוב המון תודה ,ירון