מתחים בזוגיות: מה עושים?
סיון
לא יודעת איך להתמודד
⌄
שלום רב,
אנחנו הורים לתאומים מקסימים בני שנה ו - 3 חודשים. חיכינו להם שנתיים.מחודש שני להריוני לא עבדתי שכן הייתי בשמירת הריון וחזרתי לעבודה לפני כחודש.בעלי הלחיץ אותי לצאת לעבוד במשרה מלאה (למרות הקשיים הכרוכים בכך)ואמר אל תדאגי נעזור לך בבית ונסתדר עם הילדים. כיום, הילדים נמצאים עם אמא שלי עד 14:00 ולאחר מכן איתו עד 17:30. (בעלי פוטר ביום שבו התקבלתי לעבודה)בשעות האלו הוא מתקשר ואומר שהוא לא יכול יותר, קשה לו איתם, מצידו שאני לא אעבוד או שנשים אותם במעון (אין 2 מקומות באמצע שנה)למרות החיסכון שיש לנו בסידור הזה.הוא עושה לי ברוגז כשאני מגיעה הוא כאילו סיים את חלקו ומיד אני עם הילדים ועם ענייני הבית ואני לא מבינה. אני בעבודה, אני לא יוצאת לבלות בבוקר ואני כאילו בעונש כשאני חוזרת. הוא רק עצבני בלי סיבה מוצדקת וזה לא פייר כלפי להתנער מהכל. סה"כ חיכינו למתוקים האלו (ואת זה שוכחים מהר) ויצאתי לעבודה במשרה מלאה בגלל לחץ שהוא הפעיל.אודה לתשובתך. אני לא יודעת כיצד להתמודד ואני לא רוצה להפסיד את עבודתי.תודה.
ד"ר אורן חסון
כדי להתמודד, צריך קודם להבין
⌄
סיוון יקרה,
קודם כל, הייתי שולח את המכתב שלך לכל אותם בעלים ואבות טריים, שחוזרים הביתה מהעבודה, ומצפים שהנשים שלהן תשרתנה אותם, כי הם עבדו קשה כל כך, והנשים "היו בבית"... שיבינו שגם לגברים זו עבודה קשה להיות בבית. מה שקרה הוא שהתפקידים המסורתיים התחלפו, והוא לא מרוצה מזה. והוא בסך הכל איתם רק שלוש וחצי שעות ביום לבדו...לא ברור לי איך הוא מצפה שלא תעבדי, כאשר גם הוא לא עובד. ממה תתפרנסו?אם הוא כן ימצא מקום עבודה, תוכלי לשמור גם את על מקום העבודה, ולהסתדר עם מטפלת או מעון. וגם אם משכורת אחת תכורסם באופן משמעותי בגללזה, הרי זה מוצדק, גם כלכלית, כי שניכם עובדים ובמשך הזמן עם סיכויי קידום, כך שהרווח הוא גם רווח עתידי.השאלה היא מה עושים כרגע, כשהוא נשבר כל כך בקלות. כתבת שהוא עצבני ללא סיבה מוצדקת. זה אף פעם לא נכון. תמיד יש סיבה, והשאלה היא איך למצוא אותה, ואיך להגיע למצב שבו הסיבה הזו תפסיק להיות גורם משמעותי. חפשי את הסיבה. חפשי מה מציק לו. דברי איתו יותר, ונסי לפתוח אותו, כי יכול גם להיות שלא נוח לו עם הסיבה האמיתית (למשל, שהוא מרגיש בלתי ראוי כשהוא בבית ולא מביא פרנסה, ולכן שהייה בבית מתסכלת אותו, כי הוא משווה עצמו לגברים אחרים או למה שהוא חושב שהוא אמור לעשות; למשל, שאת אולי מתנהגת יותר כבעלת הבית, כשאת מכניסה את הכסף, והוא חרד למעמדו בזוגיות; למשל, שהוא חושש שיש לך מישהו בעבודה שלך והוא מקנא; וכן הלאה וכן הלאה – יש הרבה אפשרויות). עד שלא תדעי מה מציק לו, יהיה לך קשה לפתור את העניין.