יחסים: מה את מחפשת?
קרן
מבוגר ממני
⌄
שלום
דר׳
אני בת 27 נראית טוב מאוד, יש לי קריירה מסודרת, ודי מסופקת ושמחה בחיים. הייתי במערכות יחסים, האחרונה הייתה עם גבר בן 31 במשך שנתיים שהסתיימה לפני חצי שנה.
זה כבר חודש שאני ממש דלוקה מן התאהבות כזאת בגבר בן 57 שהוא מאבטח בבניין בו אני עובדת. זה התחיל בזה שאני יזמתי שיחה איתו בלי שום רגשות או כוונות להתחיל איתו, דיברנו התעניין מה אני עושה בחברה, סיפרתי לו. ואז הוא התחיל לספר לי על עצמו שהוא גרוש על הילדים ועל הנכדים שלו (דברים אישיים כאלה). מאותו יום הוא לא יוצא לי מהראש ולידו אני כמו ילדה קטנה , קיוויתי שיהיה לי קצת יותר שליטה במה שאני מרגישה אבל זה גדול ממני, איכשהו הבנתי גם שהוא פנוי ושהוא מחפש ויוצא לדייטים. בכל השיחות שהיו בינינו כנראה הוא לא הבין שאני מעוניינת /דלוקה , או שכן והוא זה שלא מעוניין, אפילו מס׳ טלפון לא ביקש, אבל מה תמיד הוא שם שואל לשלומי... לא הייתי בעבודה יומיים היא שאל איפה הייתי. האם לדבר איתו על זה? מה הוא יחשוב על כוונותיי וההתעניינות שלי לגבר בגילו? האם אין לו אומץ? כמו שלי אין אומץ!
הראש שלי עובד שעות נוספות :( אנא עזרתך.
ד"ר אורן חסון
כשממילא אינך מכירה אותו מספיק
⌄
קרן יקרה,
השאלה היא מה את מחפשת לעצמך. אני בטוח שאת אומרת לעצמך שאת מחפשת אהבה. הידלקות אינה אהבה. באהבה תצטרכי להיות איתו ביומיום, בהמון עניינים שאינך מכירה עדיין, ואינך יודעת עד כמה הם קשים. ואולי עם בן זוג שאין לו עתיד כלכלי (מהסיבה שבגילו, ובמקצועו, הוא כנראה שלא יתפרנס יותר בעתיד, אלא פחות), ושתמיד יהיה מבוגר ממך בשלושים שנה. בהידלקות, באהבה קצרת זמן וביחסים זמניים, תוכלי להיות איתו בקשר שאולי יעשה לך טוב, גם אם הפרידה אחר-כך תהיה לך קשה. והיא תהיה, והיא אולי גם תהיה קשה. וכל זאת, כהקדמה לעובדה שאת רוצה ליצור איתו קשר, ולא יודעת איך לומר זאת. אולי הכי פשוט, אם אתם מדברים, להציע לו להצטרף אליך לקפה בסיום שעות העבודה שלו. מקסימום יגיד לך שהוא לא מעוניין בעצמו להכנס להרפתקה כזו, או שיחשוב לעצמו שהוא מוכן, אבל מתוך הבנה שזה ייגמר. כי זה ייגמר, והשאלה היא רק מתי. וכרגע, ממילא אינך מכירה אותו מספיק כדי לדעת איך תיראה זוגיות איתו.