יחסים: מה את יכולה לעשות
מאירה
בעיית תקשורת -זקוקה לייעוץ !!!!
⌄
היי,אני נשואה מזה 10 שנים.ויש לי שני ילדים נהדרים!!אני ובעלי מזה זמן רב, רבים ולא מגיעים לשום הסכמה בינינו.הוא חושב כל הזמן שהוא צודק ולא נותן לי להגיד דבר.אין לו שום חלק בטיפול הילדים והוא כל הזמן עובד וגם כשהוא מגיע הביתה מהעבודה הוא מחפש עבודה בלילות.זאת בגלל שקנינו כעת דירה חדשה ואני לא עבדתי כבר 3 שנים בגלל הטיפול בילד. כך שהוא המפרנס בבית עד לפני כחודשיים שמצאתי עבודה.הוא כל הזמן לא בבית.אני לבדי כל הזמן, אני לא אוכלת נורמלי- אני לא מאושרת בכלל ואפילו חשבתי על גירושים.אני לא יודעת אם ייעוץ יכול לעזור..אני רק מקווה שנמצא פתרון ומהר, כי נמאס לי להיות כ"כ אומללה!!!!!גם לי יש צרכים וגם אני רוצה לצאת מדי פעם עם חברה או סתם לעשות סיבוב בערב. אבל זה בלתי אפשרי פשוט, כי הוא אף פעם לא יכול להיות עם הילדים וזאת בטענה שהוא חייב לעבוד בכדי לפרנס, אבל הפרנסה לא מחייבת להיות כל החיים בחוץ ולא לגדל את ילדייך!!!!!
ד"ר אורן חסון
מה שאת יכולה לעשות
⌄
מאירה יקרה,
עושה רושם שבן זוגך לוקח על עצמו את כל האחריות הפיננסית, ומרגיש שלא מקבל את ההערכה על זה, אולי כי את מחפשת גם משהו נוסף ממנו, ומרוב לחץ הוא לא יודע לתת אותו. יכול להיות שהוא אדם לחוץ, שמרגיש שאם הוא לא יעשה את זה, אף אחד לא יעשה את זה, כי "את הרי אדם לא אחראי כמוהו" (ולפחות זו התחושה שלו). אולי גם מראש הוא לא יודע כל כך לתת את מה שאת רוצה ממנו, ולכן הוא מוצא מפלט בנתינה אחרת, ולא מבין מדוע את לא מעריכה אותו. זהו פער מנטלי שקיים ביניכם, ואתם לא יודעים להבין אותו מחד, ולגשר מעליו מאידך. ולכן, לכן אתם זקוקים ליעוץ זוגי, כדי להבהיר לכם את זה, וכדי להבהיר לכם איך להבין ולקבל זה את זו על ההבדלים שביניכם, וכדי לעזור לכם ליצור תקשורת מחודשת, שקצת תגשר מעל הפערים הללו.ועד שתגיעי ליעוץ, כדאי שתתחילי לחשוב על כך שככל שהוא יבין שאת מעריכה את מה שהוא עושה, ומבינה את הקשיים שלו, ובכלל זה גם את המסקנות המתבקשות (אולי, למשל, צמצום הוצאות [או "בזבוזים"] שבדרך כלל במצב הזה זה מה שהצד הנלחץ דורש - ולפחות במקום שבו הוא יראה זאת, מבלי לפגוע בצרכים המשמעותיים שלך), יהיה לו קל יותר להתחיל לראות גם את הצרכים שלך. כל זה זה לא מה שהוא יכול לעשות, אלא מה שאת יכולה לעשות כדי שהוא יעשה את מה שהוא יכול. וכרגע, מבין שניכם, אני יכול לייעץ רק לך.