יחסים: מה את באמת רוצה?
דנה
בן זוג גרוש
⌄
שלום,
אני בת 35 רווקה, אני יוצאת עם גבר גרוש +2 המשפחה שלו גרה בחו״ל.
אנחנו יוצאים כשנה וחצי, הבעיה העיקרית היא שהורי מתנגדים לקשר בגלל היותו
גרוש עם ילדים.
פעם ראשונה נפגשנו עם הורי בבית קפה יחד איתו והם התרשמו לטובה ואז התהפכו.
הוא מעולם לא היה בבית שלי כי בהתחלה ההורים התנגדו, ואז הם הסכימו, ושוב
התנגדו,כל הזמן עליות וירידות.
הוא השכיר בית שנעבור לגור יחד.. וההורים שלי כמובן לא קיבלו זאת בעין יפה.
הם טוענים שאני מבזבזת זמן במקום לחשוב על העתיד שלי ולהתחתן.
אני ישנה אצלו מידי פעם והוא טוען שאני לא רצינית ובטוחה בכדי לעשות צעד
ולגור איתו.
הוא מעוניין בפרק ב ומאוד רוצה להתחתן.
הפרש הגילאים ביננו 11 שנה, מה גם שזו סיבה נוספת להורי להתנגד.
אני עוברת תקופה מאוד קשה, וכבר לא יודעת מה לעשות.
נכון שהורי רוצים בטובתי, אבל כל היום ישנם מריבות בבית סביב הסיפור הזה.
הם כל הזמן טוענים שהוא לא בשבילי מכל הבחינות ופשוט כבר הורידו לי את החשק.
יש ביננו אהבה עצומה, אך גם המון מריבות.
אני כבר לא יודעת מה לעשות? האם אני טועה? לסיים את הקשר? להמשיך? ללכת
לגור איתו רשמית?
אשמח לשמוע את דעתך...
תודה
ד"ר אורן חסון
בסופו של דבר, זו הדרך שלך
⌄
דנה יקרה,
את כותבת בעיקר מה הוא רוצה ומה הורייך רוצים, אבל פחות את מה שאת רוצה. אולי כי באמת כבר התבלבלת מרוב המגמות הכפולות והכוחות שדוחפים אותך לכל כיוון. מה שלא ברור לי הוא אם המריבות שלך איתו הם על רקע העובדה שהוא לא רואה אותך מחליטה באופן ברור יותר להיות איתו, אולי בשל התנגדות הורייך (או מריבות הקשורות להגנה שאת מגינה בעיניו על הוריך, שזה די אותו הדבר), או על עניינים אחרים הקשורים להתנהלות היום-יומית, כמו חלוקת תפקידים, חיזור, תשומת לב וכן הלאה. אם החלק הראשון הוא הנכון, הגיע הזמן שתחליטי את מה נכון עבורך. יש לזה מחיר: הורייך יכעסו עליך, וזה ייצור ריחוק מהם. הורים בדרך כלל יודעים להתגבר על כך, אם הם מבינים בסוף הדרך שכך את מאושרת. זה תלוי באישיות שלהם, כי יש הורים שאחר-כך "יחגגו" על כל בעיה שתהיה לך בזוגיות (ותמיד תהיינה כאלה), כי חשוב להם יותר להראות לך שהם צדקו, כי בכך הם מנסים שלא לאבד עליך שליטה שלהם. יש כאלה.יתכן שהורייך עדיין חולמים על שלושה נכדים ממך, והם חוששים שאיתו לא יהיו לך שלושה כי כבר יש לו שני ילדים. יתכן שהורייך חוששים שהוא ייקח אותך מהם לחו"ל. יש להם הסיבות שלהם שיכול להיות שאינן תלויות בך, אלא באכזבות ובאי הגשמת הציפיות שלהם. אלא שאת צריכה לזכור שבסוף הדרך את היא זו שתשלם או תרוויח ישירות דרך התוצאות של כל עשייה או אי עשייה, ולכן את היא זו שצריכה לדעת טוב יותר מה נכון לך ומה נכון לך, ובעיקר – את היא זו שצריכה להחליט.