ידידות שלו: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 02.01.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
תות
הרבה ידידות...
02.01.2012 • 09:23

התחלתי לצאת עם מישהו לאחרונה. מאוד כיף לנו יחד. הוא בהחלט בעניין וגם אני. (בתחילת שנות ה20 שלנו).הבעיה היחידה שקצת מטרידה אותי היא שיש לו המון ידידות. ויש להם הרבה תמונות יחד שגורמות לי לחשוב לעצמי "ככה חברה צריכה לגעת בו! לא ידידה"!! ולהיפך.אני מבינה שיש לו ידידות כמו שלי יש עוד ידידים אבל אני בחיים לא אחבק אותם בצורה הזו..בטח שלא בתמונות שכולם יכולים לראות ומי שלא מכיר אותו יכול להיות בטוח שהם ביחד..זה מוריד לי את כל הביטחון שנבנה בשניה שפתאום מעלים איזו תמונה כזו.האם אני צריכה להגיד לו משהו על זה? האם זה המקום שלי? רק התחלנו לצאת אחרי הכל ואני לא מרגישה שאני יכולה להגיד לו שזה מפריע לי.. כי היא ידידה שלו כנראה הרבה לפני שאנחנו מכירים. מצד שני- ככה אני לא רוצה ולא יכולה להמשיך. אם הוא שלי אז הוא שלי. אין בעיה עם ידידות אבל שלא יגע בהם ככה...מה אפשר לעשות?. תודה... :-\

תות
ודבר נוסף
02.01.2012 • 09:37

הוא יכול לכתוב לי כמה שאני מדהימה אותו למשל ואז לראות שהוא כתב את זה למישהי נוספת בתמונות.. מרגישה לא מיוחדת בעיניו... :-\

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם ידידות שלו
02.01.2012 • 11:30

תות יקרה,
העניין הזה, של מה שמקובל או שאינו מקובל בענייני חיבוקים ונשיקות חברתיים, ובעיקר בתמונות, הוא משהו שמשתנה מחברה לחברה. יש חברות או אנשים בתוך החברה שהם פתוחים יותר ומוחצנים יותר וזה יהיה נפוץ יותר אצלם, ויש כאלו שפחות.את לא יכולה להתלונן על עצם העובדה שהוא חיזר בעבר אחרי אחרות, וגם לא יותר מדי על האופן שבו הוא עשה זאת. אחרי הכל, איתך ואיתן הוא עושה את מה שהוא יודע ומרגיש באותו רגע. ככל שתתבגרי יותר, זה דבר שתמצאי אצל בני זוג שוב ושוב. בעניין הזה, גם הוא לא מיוחד. מצד שני, את צודקת מאד בכך שאת אומרת שלמרות שקשרי הידידות שלו מאיימים עליך, את נמצאת איתו פחות מדי זמן מכדי לגרום לו להיפרד מהידידות שלו. בסופו של דבר – בעיקר כי הקשר שלכם אינו מספיק בטוח ויציב כדי שישנה את אורח חייו ואת החברה שלו למענך. מצד שני, יתכן מאד שכאשר תרגישי גם את בטוחה יותר בו, כבר לא יהיה לך צורך לבקש ממנו להיפרד מידידותיו, כי זה לא יפריע לך. את בדילמה לא פשוטה.אני מציע, לפיכך, שאולי קודם כל תהיי עסוקה בחיזוק הקשר ביניכם, כך שכאשר אתם בחברה עם אחרים, הוא לא יהסס לגעת בך, לחבק אותך ולהראות לכולם שהוא איתך ושאת איתו. כאשר זה יהיה יציב וקיים, יהיה לך קל יותר גם להיפגש איתו ביחד, ובחברה רחבה או מצומצמת עם הידידות שלו, ותרגישי בטוחה יותר. וגם, אם תכירי אותן, ואם הן יכירו אותך ויעריכו ויכבדו אותך, הפלירטוטים ירדו מסדר היום, ואם יהיה מגע של חיבוק או נשיקה על הלחי בעת פגישה, יהיה לך קל יותר לקחת זאת באופן טבעי. יהיה לך גם קל יותר לומר לו שמשהו לא מוצא חן בעינייך, כאשר הוא באמת חריג ואינו ראוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083