יחסים: מה אם הפחדים הם הבעיה?

תאריך פנייה: 10.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירז
בעיה בתשוקה...
10.03.2016 • 08:00

חבר שלי ואני ביחד כבר 7 שנים. אני לא אגיד שאנחנו מאלה ששוכבים המון , אף פעם לא היינו כאלה... היינו שוכבים לא יותר מדי בשבוע...לא יודעת גם כמה זה הפריע לי. עכשיו אנחנו כבר כמעט חודש לא שוכבים...ואין לי כוח ליזום. אני כן נמשכת אליו ולפי מה שהוא אומר גם הוא אליי...
השאלה שלי היא האם הגיוני שאנחנו אוהבים אבל אין תשוקה? האם זה רק תקופה בגלל סדר יום עמוס? קצת נמאס לי לתת לעצמי תירוצים ואני מפחדת שמשו לא הגיוני פה...
אשמח לתשובות

ד"ר אורן חסון
כשאולי רק הפחדים הם הבעיה?
12.03.2016 • 18:41

לירז יקרה,
תמיד משהו שקורה ניתן להסביר אותו באופן הגיוני, גם אם אנחנו לא יודעים מהו אותו היגיון. ואת שואלת מהו ההגיון האפשרי במקרה הזה? וגם: האם זה מצביע על בעיה?קשה לדעת. לכאורה לא, כי לכל אדם ולכל זוג יש הקצב שלו. כשאת אומרת שבשבע השנים אתם "לא שוכבים המון", ועל פי הגדרתך זה "לא יותר מדי בשבוע", זה עדיין סדיר וסביר לגמרי. יש זוגות שעושים זאת יותר ויש זוגות רבים שעושים זאת פחות. נראה לי שאת מחפשת מוסכמות, ומה מקובל ובעיקר "מה צריך?" - ומתוך דאגה. לדעתי אין דבר כזה "מה צריך?", כל עוד רוב הזמן זה מתאים לשניכם. תמיד יהיה מצב שבו לפעמים המקצב והלחצים שלכם יהיו שונים, אבל אם רוב הזמן אתם די מתואמים, אז אולי רק הפחדים הם הבעיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083