יחסים: למה אתה לא מתנהג כראוי?
הגברים בוכים בלילה
צריך עזרה
⌄
אני גבר בן 35 נשוי כ 10 שניםואב ל 4 ילדים מקסימיםואישה מדהימה .אני יודע שאני צריך להגיד כל יום תודה שהיא איתי ולצידי , כי ממני היא לא מקבלת את מה שמגיע לה שותפות בחייה , יחס , הקשבה , הערכה וכבוד [ אני עובד כסוכן מכירות וללקוחות שלי אני יודע לתת את זה מצויין , למה לה לא ? ] אני יודע שאני עלול לאבד אותה כי מגיע לה הרבה יותר ואני ממש לא רוצה בזה כי היא באמת כל חיי.אני אדם שלא יודע לחיות ולהנות את החיים אני חיי ליד כמו שאישתי אומרתמה לעשות ??????..
ד"ר אורן חסון
להיות מאושר יותר ו"מצליח" פחות
⌄
גבר יקר,
מצד אחד, זה אכן יפה מצידך ששמת לב שאתה לא נוהג כלפי זוגתך כפי שאתה אמור לנהוג בה. מצד שני – אם כבר הגעת לתובנה הזו (מה שלא מעט גברים אינם מודים בה), למה אתה לא מספיק חזק כדי לעשות?אני משאיר את השאלה פתוחה, לרגע, למרות שברור שזה מה שאתה שואל אותי. ואני משאיר אותה פתוחה, כדי שתדע שאתה אכן אמור לקחת אחריות ולעשות משהו. אני לא רוצה שההסברים שלמטה יהוו תרוץ בשבילך שלא לעשות.ש א ל הפתוחה....אז הנה, עכשיו נסגור את השאלה הפתוחה, ונתקדם:האם זה בגלל שאתה לא יודע לחיות וליהנות? תמהני. גם אם זה נכון, זה צריך להפריע לך ליהנות ביחד איתה, ולהשתתף איתה בשמחות, ביציאות, בבילויים ובאוירה שמחה. אבל כתבת שאתה לא נותן לה יחס, הקשבה, הערכה וכבוד. שזה משהו אחר לגמרי.אז ניקח את זה מכיוון אחר: האם יתכן שאתה לא אוהב לתת? שעינך צרה באושרם של אחרים? שאתה מחפש את "האושר" שלך, ואולי הערכה, דרך הנמכה של אחרים? דברים אלה מתחברים, באופן כלשהו, להעדר היכולת שלך ליהנות. כי אז, כאשר אחרים נהנים יותר ממך, זה אומר שהם גם "מצליחים" יותר, שזה אומר שאתה "מצליח" פחות. אם אתה מנמיך אחרים, אתה הופך, לכאורה לפחות, "מצליח", ביחס אליהם. האם זה העניין?אם כן, גבר, היה מודע לזה. כי יכול להיות שאם תפסיק להגיב, בתגובה האוטומטית שלך לחוויותיהם הטובות של אחרים, בהנמכתם, ובמקום זה תשתדל להשתתף איתם בשמחתם, לכבד אותם, אולי ידבק משהו מזה גם בך. לפחות, תוכל להיות מאושר יותר, גם אם, לכאורה, "מצליח" פחות. חשוב על זה.