האם קיימת 'האחת'? יעוץ זוגי
רפאל
להתגרש או ללכת ליעוץ ?
⌄
שלום רב ,
אני נשוי שנתיים התחתנתי אחרי שנה שהכרתי את אשתי מהתחלה לא הרגשתי איזו אהבה משיכה עזה ,נולדה לנו תינוקת לפני כמה חודשים כול הזמן יש לנו ריבים על שטיות , אני לא מרגיש אהבה לא רגיל למנטליות שלה ושל המשפחה שלה אני רוצה להתגרש אני חושש שאני לא אמצא את האחת ,אני חוזר הביתה אחרי העבודה אין לי חשק לעשות איתה הרבה, אני מעביר את הזמן איתה זה אני מרגיש לעיתים קרובות בגלל התינוקת קשה לי להיפרד ובגלל אמא שלי, אני כל הזמן מסתכל על בחורות ומפנטז אם הייתי נשוי לאחת כזאת הייתי מאושר הייתה לי אהבה אמיתית ואפילו אני רוצה להתחיל אם בחורות פה ושם שזה נוגד את עקרונותי אני נשוי ,שהייתי לבד היה לי שקט אני בחור שקט מזל קשת אוהב את החופש, היא דאגנית מידי חסרת ביטחון בדברים מסוימים ומקובעת קשה לי איתה אני לא מרגיש אליה אהבה אולי רגש קטןהאם להתגרש לחפש את האחת שתגרום לי אושר אמיתי מהלב או ללכת לטיפול אולי אם הזמן אני יאהב אותה סך הכל היא אישה אם לב טוב היא לא רוצה לפרק את זה אבל הרגש שלי חזק מהיגיון והמחשבות מה לעשות ??? להישאר נשוי ולחפש למומנט לבגוד , אני האישה שלי תמיד אמרתי וחשבתי שאני לא יסתכל על אף אחת ולא יבגוד ברגע שאני יתחתן למרות שעד היום לא בגדתי בא הזוגיות שלי בריאה ?
ד"ר אורן חסון
לחפש את "האחת", או יעוץ זוגי?
⌄
רפאל יקר,
ברגע שאתה מרגיש את מה שאתה מרגיש, זה אומר שהזוגיות שלך לא בריאה. אלא שהשאלה היא מה הסיבה לכך, והיא יכולה להיות יחסים לא טובים ביניכם, או התעצמות של חשיבה כפייתית שלך על "האושר האבוד" שלך, שאינה קשורה כלל לבת זוגך.אתה מחפש כל הזמן את "האחת". האם יש כזו? האם יכולה להיות כזו עבורך? – אולי לא, אם כאשר תמצא פגם או פגמַיִים, או כאשר היא לא תסכים איתך או תנסה לומר לך שכדאי שתחזיר את הכוס לכיור, ואולי אפילו תרחץ אותה, לאחר שסיימת את הקפה בסלון, תחשוב על "האחת" הבאה. אני לא יודע אם זה מצבך, אבל אולי. "האחת" היא פנטזיה. אתה רואה בחורה ברחוב, שאתה לא מכיר, רק רואה את המראה שלה, וחושב שאיתה אתה תהיה מאושר ועם אהבה אמיתית. אבל אתה לא מכיר אותה! האם המראה של אשתך (ואולי יותר כך לאחר הלידה) הוא אחד הקשיים שלך?אני גם לא יודע אם התחתנת עם אשתך בגלל שהיא מצאה חן בעיניך (סביר, לא?), אפילו שלא היתה אהבה או משיכה עזה (אבל אני מבין מכך שהיתה, גם אם לא "עזה"), או כדי לספק את אמא שלך. אין ספק שהמחשבה על מה שאמך תגיד, משמעותית לך.כן. יש לכם קשיים. אתה לא אוהב את המנטליות של המשפחה שלה, ואולי גם את שלה (אבל זה לא הפריע לך להתחתן איתה, אז אולי זה לא כל כך נורא?), ואתם רבים על שטויות. אלה סימפטומים לא טובים. תינוקת חדשה בבית גורמת ללחץ רב יותר ולמריבות, הן בגלל שקשה יותר, והן בשל הצורך בקביעת חלוקת תפקידים מחד, וחריגות מהם מאידך, מה שמגדיל חיכוכים. האם תרצה לחזור למה שהרגשת כלפיה לפני הנישואים, ואולי אפילו בתחילתם? אין בטחון בכך, רפאל, אבל ככל שתצליח להניח יותר ל"שטויות", ולאפשר לך להתמסר לזוגיות ולאבהות, יש סיכוי טוב יותר להצלחה, וגם לפחות מריבות, וגם לפחות תחושות רעות. סבלנות היא אחד הגורמים החשובים להצלחה בזוגיות. אם קשה לך, ואתה רוצה לנסות, בדוק את האפשרות להעזר ביעוץ זוגי.