זוגיות: התמודדות עם תחושת כישלון

תאריך פנייה: 19.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
מיואש..
19.12.2009 • 18:56

אז כך אני בן 21 ועדיין לא הייה לי חברה,וידעתי כבר 2 אהבות נכזבות..דבר שלקחתי קשה כל אחד מהם..אני מרגיש שכאילו אני חייב זוגיות ובלי זה אני לא כזה מרוכז..עצה מה לעשות ?

ד"ר אורן חסון
שם המשחק - אומץ
20.12.2009 • 08:45

מיואש יקר,
זה אכן יכול להיראות כאילו שום דבר לא הולך. ואני לא בטוח שזה ינחם אותך אם אומר לך שאתה לא היחיד שהגיע לגילך ללא שהיתה לו חברה, אבל זה נכון שישנם רבים כאלה. ובכל זאת, אתה לא רוצה להיות בין אלו ש"לא הצליחו", לכאורה. גם זה כשלעצמו לא עוזר לתדמית העצמית שלך.הדבר הראשון שאני מנסה לומר לך, בעצם, הוא לקחת אויר. אתה תהיה בסדר. מאד טיפוסי להרגיש כישלון בתחילת הדרך, ובעיקר כי "גודל המדגם" שלך, כלומר, מספר ההתנסויות הוא קטן. אז בין אם הצלחת פעם אחת בלבד, הצלחה שהובילה לחברות ארוכה מגיל צעיר ואפילו נישואים, אבל נכשלת פעמיים או שלוש לפני כן, התחושה הכללית יכולה להיות עדיין של כשלון. כאשר מספר הנסיונות קטן, כל הצלחה או כשלון גם יכולים לשאת אותך למעלה או להוריד אותך למטה מבחינת הבטחון העצמי שלך. אז הרגע. אתה עוד לא יודע אם ילך לך או לא. סביר מאד מאד שכן, אבל זה אולי ייקח עוד כמה שבועות, חודשים או שנה וחצי. ואם לא תפחד, זה יהיה קל יותר. ובינתיים, אם יש לך חיים חברתיים - תיהנה מהם, ואם אין לך, צור לך. פעמים רבות, דרך החיים החברתיים שלך יותר קל גם ליצור הכרויות. ושם המשחק הוא בעיקר אומץ, ולא להרתע מכשלון פה ושם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083