יחסים לא שוויוניים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 21.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
לד"ר אורן חסון
21.05.2010 • 18:41

ערב טוב,ושבת שלום.בחרתי להפנות אלייך את שאלתי לאחר שקראתי את תשובותיך להודעות הפונים, שהן מושקעות ומפורטות יותר.אני "במערכת יחסים" עם גבר שצעיר ממני בשנה (אני בת 33, הוא 32). הכרנו לפני חודשיים ויצאנו לשלוש דייטים בסך הכל. שני הדייטים הראשונים היו יום אחרי יום , הדייט השלישי היה אחרי חודש, וזאת לאחר אימות איתו בטלפון. הבחור מתקשר אליי כל יום, מעיר אותי כל בוקר על בסיס קבוע, מצהיר שהוא מתגעגע, שולח סמסים שהוא מת כבר להיפגש איתי וכו', תפסתי אותו במילה ושאלתי - "מתי זה יקרה"? והוא בתגובה ענה לי שבקרוב . אני יוצאת מבולבלת ממנו, הוא שולח לי מסרים כפולים. באותה שיחת אימות בטלפון (לפני הדייט השלישי) הסברתי לו את המצב, שאם לא הוא מעוניין בי אני לא אפגע, אבל לפחות אדע איפה אני עומדת, הוא ישר התגונן ואמר שבחיים הוא לא יגיד לי שהוא רוצה לסיים ושבאמת הוא לא רוצה לסיים, שהוא באמת מאוד מעוניין בי אבל, הוא מאוד עסוק בחיים שלו, עומס בעבודה, כל שבוע יש לו חתונה של בני דודים שלו , בחמישי מיפגש חברים ואין ספור תרוצים אבל, הוא מצהיר שהוא אוהב אותי. חברות אמרו לי שהוא על בטוח נשוי, אם אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא באמת נשוי , בכל זאת הוא היה מוצא זמן להיפגש איתי , אפילו פעם בשבוע. חברה שנייה אומרת לי שהוא לא מעוניין בי ושגברים לא אומרים לבחורה שהם לא בעניין אלא נותנים לה להבין לבד את הרמזים ולהוביל אותה שהיא תיזום את הפרידה. אני נוטה להסכים עם חברתי השנייה מכייון שהבחור מאוד רגיש (עד כמה שהספקתי להכיר) , מצד שני, אם זה כך, למה הוא טורח להתקשר כל יום, להעיר אותי בבוקר ולקרוא לי " נסיכה יפה שלי) ולסמס לי " מת מגעגועים" , ולהתחמק מפגישה "ניפגש בקרוב" לאחר שחודש אין לו זמן להיפגש איתי?אני מאוד אשמח לשמוע מה דעתך.

ד"ר אורן חסון
כמה קל לדבר, גם כשלא רוצים לעשות!
23.05.2010 • 12:36

לילך יקרה,
זה אכן נשמע לא טוב, מריח לא טוב ומרגיש לא טוב. בעיקר זה מרגיש כאילו יש לו דברים אחרים חשובים יותר ממך. אני חושב שאם את נשארת איתו למרות זאת, את מקבעת את היחסים הללו לעתיד, גם אם הוא פנוי ורוצה להיות איתך. ולו רק כי הוא מבין שאת מאפשרת לו את זה: כי הרי את נשארת איתו למרות כל התרגילים הללו. כלומר, קחי בחשבון שעל פי המצב הנוכחי, יש סיכוי טוב שאת תהיי גם בהמשך מדורגת אצלו אחרי חתונות שבועיות של בני דודים, אחרי מפגשי חברים, ואחרי אין ספור תרוצים אחרים.למה הוא מתעקש? לא ברור לי בדיוק. אבל יכול מאד להיות שהוא מתעקש איתך, במקביל להתעקשויות דומות עם אחרות, והוא מסדר לו את לוח הפגישות שלו לפי מידת הלחץ או החשק שלו עם כל אחת מהן.אם תישארי איתו, סביר להניח שבסוף תדעי. אני רק לא בטוח שתהיי מרוצה לאחר שתדעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083