בעיות בזוגיות: מה גורם לפירוק?

תאריך פנייה: 21.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שמש
זוגיות במשבר
21.05.2010 • 18:32

שלום רב,
אני בת 28 נמצאת בזוגיות מזה שנה וחצי עם בחור בין 30,תחילת היחסים ביננו החלה למעשה לפני 3 שנים שהתחלתם היתה יחסים לסירוגין בקשר לא מחייב (מצידו) עד שהחלטתי שאני רוצה יותר והקשר נותק למס' חודשים שלאחריהם קיבלתי ממנו מייל סוחט דמעות על כך שברצונו לחזור ולהיות איתי בקשר רציני של חבר-חברה.שמחתי מאוד לקרוא את המילים המרגשות שלו ומאוד רציתי להיות איתו כי אהבתי אותו והרגשתי פיספוס עצום כהתנתקנו.בתקופה ההיא הוא היה גר במרכז הארץ ואני בצפון והיינו נפגשים פעם בשבוע ליומיים שלושה.הייתה זו תקופה מאוד כיפית היינו מבלים הרבה ביחד יוצאים,נפגשים עם חבריו והאהבה פרחה היינו מתגעגעים המון אחד לשנייה כשלא היינו ביחד ומשוחחים הרבה בטלפון.הוא תמיד אמר כמה שהוא אוהב אותי ושלא היה לי קשר כזה מעולם וכו'.לאחר בערך חודשיים הגיעה המכה הראשונה.עבדתי במשמרת לילה והוא יצא לפגוש" ידידה" דיברנו מס' פעמים באותו הערב והוא היה נשמע לי מאוד מוזר.למחרת התברר לי שהם שתו בירה והיא (לדבריו)הייתה עייפה אז היא באה לישון אצלו למס' שעות וכנראה שהוא הרגיש עם זה לא בנוח ובשלב מסויים לפנות בוקר הוא ליווה את לחפש מונית.הבטן שלי הייתה מאוד לא רגועה ותחושותיי כירסמו בי שעות עד שבבוקר למחרת הוא סיפר לי את שהתרחש..כמובן שהבעתי את תחושתיי ושהעננין לא מקובל עלי.הוא הבטיח שזה לא יחזור על עצמו ונשבע שלא היה שם שום דבר מיני.לא עבר זמן רב מידי(באותו החודש ממש) והנה הוא יושב בפאב ולדבריו הגיעה משום מקום מישהי שהיה בניהם משהו מיני בעבר והיא החלה לנשק אותו!!!גם את העניין הזה הוא הסביר לי בשיחת טלפון לאחר שחזר הבייתה.זעמתי,רתחתי,הצתמררתי,בכיתי וכנראה שגם הייתי צריכה להעיף אותי מחיי באותו הרגע.לא העפתי..עוד באותו החודש!!!(הזעם עולה בזמן שאני כותבת לכם) הגיעה עוד איזה "ידידה" ולדבריו הם שוחחו על סוגי שדיים והיא אמרה לו(לדבריו) שיגע בשלה וכך הוא עשה!מבלי לחשוב עלי,על רגשותיי ועל ההשלכות.לא העפתי...כיום אנחנו גרים ביחד.ביחד לא ביחד..ואני יסביר..הוא מוזיקאי שמנגן בעיקר באיזור המרכז לכן,הוא מבלה את מחצית השבוע שם לפעמים יומיים בשבוע לפעמים שלושה.ונוצר מצב שהוא חי את חייו(מבלי לערב אותי כ"כ) שם חצי שבוע ובחציו השני אנחנו כאן.הוא לא עובד במקום עבודה נורמטיבי ומסודר מאז שאני מכירה אותו.בתחילת הקשר הוא היה מרוויח קצת כסף מלנגן והיום הוא נותן שיעורים פרטיים למוזיקה ומרוויח כ2000 ש"ח בחודש.הוא לא מוכן להיות "עובד" במקום שבו מקבלים שכר מינימום לשעה כשהוא עושה בשעתיים את השכר היומי שלי.דיברתי איתו מס' פעמים על העניין הכלכלי ושהוא חייב לחשוב על העתיד איתי או בלעדיי.בתקופה שבה השתכרתי יפה הייתי מוציאה כספים ללא מחשבה עלי ועליו.וכשפוטרתי ממקום עבודתי ולא עבדתי כחודש נכנסתי למינוס וחובות גדולים.כמובן,שהדבר העיב מאוד על הקשר ובאחת משיחותינו אף אמרתי לו שזה שהוא לא עובד במקום מסודר מקשה עלי כלכלית.הוא מאוד נפגע מהעניין.התחלנו לחשוב ביחד על מה הוא כן יכול לעשות,שלחתי לו המון קו"ח משפחתי ניסתה לסדר לו מס' עבודות והוא לא לקח אף אחת מהן.מצטערת על המכתב הארוך,אך בשביל לקבל ייעוץ נכון אני חושבת שעלי לפרט..הקש ששבר את גב הגמל היה לפני כשבועיים.הוא נסע לבקר חברים שלא ראה הרבה זמן.לא שמעתי ממנו כל היום והדבר הכעיס אותי מאוד החלטתי שכשישוב הבייתה אדבר איתו על כך.אך כשהוא סוף סוף כן התקשר הייתי קרירה והוא הרגיש שמשהו לא בסדר והתעקש שאסביר לו מה העניין.אמרתי לו שאני ידבר איתו כשיחזור.שוחחנו למחרת והסברתי לו את אשר על ליבי,הוא מצידו לא הבין והעניין היה נראה לו לגיטימי ושהיה לו כיף אם חבריו ושהוא לא אוהב לדבר בטלפון(שקר אני גרה איתו ויודעת היטב כמה זמן מהיום הוא בשיחות והאמינו לי זה הרבה!) וטרח לציין שבגללי לא היה לו כיף בהמשך הערב ושהרסתי לו את הכיף(תוך כדי שהוא סובל מהנגאובר נוראי כי היה לו מאוד לא "כיף").מכיוון שאני יודעת עם מי יש לי עסק הסברתי לו שבעקבות העבר(שמצויין למעלה)קשה לי לסמוך עליו וכשהוא מתעלם ממני למס' שעות העניין גורם לי לפקפק בו.אחרי שיחה מאוד קשה ביננו ודברים קשים שנאמרו משני צידי המטבע החלטתי שעלי לחשוב לכמה ימים מה אני עושה הלאה עם הזוגיות הזו.תגובתו הייתה "מה זה אומר,אני לא יכול לחזור הבייתה?"הוא חזר..יש לציין שבזמן האחרון הרגשות שלי קצת בדעיכה.משפחתי ומס' החברים המאוד מצומצם שיש לי חושבים שיש איתו בעיה ושמגיע לי יותר.דבר נוסף שמטריד אותי,הוא מסתיר ממני דברים כמו הודעות שהוא מקבל מבחורות,סירובו לאשר אותי באתר חברתי ידוע בטענה שמותר שיהיה לו פרטיות.מצבי הנפשי לא משגשג בתקופה האחרונה,אני דיי לבד מצבי הרוח שלי משתנים כמעט בכל יום יש לי סיוטים קשים מאוד בלילה.ולראשונה בחיי אני שוקלת לפנות לייעוץ פסיכולגי(לא שיש בזה רע).נראה לי שבתוך תוכי החלטתי לשים לקשר הזה קץ רק שאני לא יודעת איך.והפחד להיות לבד וממה שיקרה לו גם מרתיע אותי.אבל כך אינני מסוגלת להשיך עוד..כנראה שאני כותבת לכם כדי לשמוע את זה מגורם חיצוני שלא מעורב בסיפור.שוב סליחה על האורך..שיהיה לכולם סופ"ש נעיםושבת שלוםתודהשמש.

ד"ר אורן חסון
לקבל פרופורציה על מה שקורה לכם...
23.05.2010 • 02:03

שמש יקרה,
קשה לדעת, מתוך הסיפור שלך את השתלשלות העניינים, מדוע אתם מתפרקים והולכים. האם זה משום שאת נלחצת באופן מוגזם? למשל, שאת צריכה שליטה מלאה במה שקורה, ונלחצת ברגע שאת לא שומעת ממנו לכמה שעות? האם זה בגלל שהוא נלחץ כאשר את שיפוטית לגביו, ולכן מתפקד פחות טוב? האם זה משום שהוא מהסס להתחייב באשר להשגותיו על היחסים ביניכם? – האמת היא שזה לא לגמרי ברור.אני מציע שכן תלכו (או תלכי) ליעוץ מסודר, קודם כדי לקבל פרופורציות על סדרי חשיבות של דברים שקורים לכם. אחר-כך, כדי לתקשר כמו שצריך באשר לצרכים שלכם, כאשר אלו בקונפליקט. כרגע, יש לכם בעיית תקשורת, כי אינכם מוכנים לקבל, ואולי אפילו לשמוע, דברים שאתם מרגישים שפוגעים בכם. את – נפגעת מהיחסים שהוא יוצר, אשר נראה כאילו הם לא מכבדים אותך, והוא -מתקשה לעמוד בגבולות שהוא שם לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083