יחסים לא מחייבים: איך להבין את הסימנים

תאריך פנייה: 02.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
Diosa
friends with benefits
02.08.2013 • 22:12

שלום רב
!הסיפור התחיל לפני חצי שנה. אני בת 27, יצאתי מזוגיות של 3 שנים שכמעט הסתיימה בנישואים, הוא בן 24, יצא מזוגיות של שנתיים. הכרנו במקום עבודה והיה חיבור ממש טוב בקטע של חברים, והרגשתי מצידו שהוא רוצה יותר. היינו בקשר יום יומי, בעיקר בענייני עבודה, אחרי חודש פתאום עלה הנושא של היחסים והוא אמר שלא מתאים לו כרגע קשר רציני גם מבחינת אורח החיים שלו וגם בשביל לא להרוס יחסי עבודה בנינו. אחרי חודש נוסף השיחה שוב זרמה לכיוון הזה והפעם עניינים התחממו והוא שכנע אותי לבוא אליו. באתי וזה באמת היה מדהים, אני מבחינתי לא השלתי את עצמי וידעתי שזה לא יהפוך לקשר רציני בנינו, אבל הייתי רוצה שזה יהפוך לקבוע, מכיוון שגם לי לא התאימה זוגיות מחייבת באותה תקופה מכל מיני סיבות.אחרי כמה חודשים של הקשר מהסוג הזה, שבאמת עשה לי רק טוב (שוב, אני מדגישה, זה מבחינתי לא היה תחליף לקשר אמיתי, אני מאוד מודעת לעצמי בקטעים האלה ואני ידעתי בדיוק איפה עובר הגבול, מצד שני זה לא היה סטוץ רגיל, כי היו לנו יחסים חבריים מעבר לסקס והרבה שיחות ובאמת הרגשתי שאכפת לנו אחד מהשניה), פתאום הוא התחיל להתרחק וכשביררתי מה קרה- הוא אמר שהוא עדיין חושב על האקסית ורוצה לחזור אליה. המשכנו ביחסי עבודה כרגיל, אחרי חודש רמזתי על הנושא והוא אמר שהם חזרו. יש לי הרגשה שזה לא באמת קרה (או שלפחות הוא ניסה והיא דחתה אותו, אני לא יודעת בודאות כמובן אבל יש כמה סימנים שמעידים על כך). חודש אחרי זה עזבתי את אותו מקום העבודה והקשר בנינו ממש התחלש, עד שלפני חודש הרגשתי ממש שהכל נורא מאולץ ולא מתאים לי שיעשו לי טובה וניתקתי הכל (מחקתי מהפייסבוק והפסקתי לענות לטלפון).עכשיו אני די מתחרטת על זה, אני מתגעגעת, גם לשיחות בנינו וגם לכל השאר, זה באמת עשה לי רק טוב ומאוד חסר לי עכשיו. אני לא עשיתי כלום בינתיים, אני לא יודעת אם לעשות את הצעד הראשון ואם כן- איך עושים את זה ? במצב האידאלי הייתי רוצה לחזור להיות מאהבים באופן קבוע, אבל אם לא- אז לפחות לסגור את המעגל. אני יודעת שהכי קל להגיד- תוציאי אותו מהראש, את לא צריכה את זה, תמצאי מישהו רציני ותקימי מערכת יחסים רצינית, אבל אני לא רוצה לוותר על הקשר הזה. לעזוב ולשכוח תמיד אפשר. האם יש משהו לעשות חוץ מזה ?אשמח לעצהתודה רבה מראש

ד"ר אורן חסון
עקביות במסרים
04.08.2013 • 13:29

Diosaיקרה,
אני חושב שהבחור די הבהיר לך היכן הוא עומד. ואפילו מלכתחילה. כמעט ואולי אפילו לא כמעט במפורש הוא אמר לך שהוא מוכן ליחסים שאינם מחייבים, אבל לא ליחסים מחייבים. זה לא אומר שלא יכולה להיות חברות טובה, אבל הוא היה עקבי במסר שלו שהוא לא רוצה איתך יחסים שיהיו מחייבים בכל שלב שהוא. ואולי כאשר הוא ראה שהדברים משתנים אצלך, הוא התרחק. או כדי להבהיר לך, או כדי שלא לפגוע בך עם המשך קשר שאינו מה שאת רוצה.את יכולה לנסות שוב, למקרה שהוא שינה את דעתו, אבל אם תמשיכי לראות את אותם סימנים, אני חושב שיגיע הזמן שתביני שאת לא יכולה לקיים איתו קשר של ידידות, וגם לא של יזיזות, שבו את רוצה לקבל ממנו הרבה יותר מכפי שהוא יכול לתת לך. זה יפגע בך, וזה יעצור אותך מלהגיע לקשר מהסוג שאת רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083