קשר קצר: מה באמת קורה?
אנונימי
מצב מתסכל
⌄
שלום רב,
ש לי סיטואציה בזוגיות שאינני יודע מה לעשות.אני בן 27 והכרתי לפני כחודשיים בחורה בת 25. בהתחלה הכל זרם בצורה מדהימה, כימיה מטורפת וחיבור מדהים והדבר נמשך כך חודש .היינו מדברים וצוחקים בטלפון ובהודעות המון שעות ביום והמפגשים היו מהנים מאוד. הכל היה טוב ויפה עד שאחרי חודש הרגשתי קרירות מסוימת והתרחקות מצידה. כששאלתי אותה ב4 עיניים מה קרה פתאום היא אמרה שהיא יצאה ממערכת יחסים ארוכה לא מזמן והיא עדיין קצת במחשבות ולא יודעת אם הקשר שלנו זה הצעד הנכון כרגע ואמרה שהיא צריכה קצת זמן לעצמה אבל רוצה שנהיה בקשר עדיין. נפגעתי מאוד מכל העניין ולא הבנתי איך אחרי כל הכיף הזה שהיה לנו ביחד היא לא בטוחה לגבי הזוגיות שלנו. כרגע אנחנו מדברים בהודעות בעיקר ופחות בטלפון ונפגשים בערך פעם-פעמיים בשבוע אבל המצב עבורי לא פשוט וקשה לי עם האי וודאות וגם אני לא יודע מתי באמת אם בכלל כל זה יעבור לה. אני יודע שהרבה אומרים פשוט "לזרוק" אותה אבל קשה לי מאוד עם המחשבה הזאת בעיקר בגלל שראיתי בה כאישה לכל החיים ובחיים לא הרגשתי כ"כ טוב כמו שהרגשתי איתה והיא פשוט הטעם שלי בהכל (אופי יופי וכו').אני מבולבל ולא יודע מה לעשות והאם אפשר איכשהו להחזיר את המצב לקדמותו או לגרום לה להתקרב אלי שוב ולשכוח הכל.מה עלי לעשות לדעתך?
ד"ר אורן חסון
תחילת קשר, כשהיא מורידה הילוך
⌄
אנונימי יקר,
הייתם בקשר קצר, של חודש. בקשר כזה, יש הרבה מאד דברים שבהם אינך מכיר אותה. בתחילת קשר אנחנו לעיתים קרובות יוצרים מצגת שהיא תערובת בין מי שאנחנו, לבין מי שאנחנו רוצים להיות או להיראות, לבין מי שהצד השני רוצה. בתחילת קשר, אנחנו פחות גלויים באשר לקשרים אחרים שהיו לנו, או לשאיפות שיש לנו, אם הן לא תואמות את בן הזוג שלנו. זה חלק מתהליך הבדיקה שאנחנו מאפשרים לעצמנו, ומרחב הזמן שאנחנו לוקחים בטרם נחליט סופית אם כן או לא, ומבלי להרחיק ולהרתיע את בן הזוג החדש, למקרה שנחליט שזה בכל זאת טוב למרות קשיים שראינו או קשרים אחרים שאיננו בטוחים לגביהם.באותה מידה, אם נחליט להיפרד, לעיתים קרובות האמירות שנאמרות אינן בהכרח המציאות, ובודאי שלא המציאות כולה. משתדלים שלא לפגוע בצד האחר, לפעמים אפילו שומרים פתח לעתיד, ומשתדלים מאד שלא להיראות שלא בסדר ולא מוסריים. אם יש לה קשר אחר, אם שמרה על הקשר עם האקס, אם מישהו חדש מחזר אחריה - את רוב הדברים הללו היא לא תספר לך. כשאתה בתחילת קשר, ואינך מכיר אותה מספיק טוב, אז גם אם הקשר היה נפלא - זה עוד לא מספיק כדי להכיר אותה באמת. אתה עוד לא יודע מה באמת קרה, אתה רק יודע שהיא החליטה להוריד הילוך. לפחות עד שתהיה בטוחה במה שהיא רוצה.הדרך הטובה ביותר עבורך, היא להיות מאופק, להתייחס אל זה כאילו הכל בסדר, לתת לה את הזמן למקרה שהיא אולי צריכה לסגור קצוות או לבדוק עם עצמה מה היא רוצה (כי עדיין היא יכולה להחליט להישאר איתך, ולהתאהב בך יותר רק בהמשך הקשר...), ולהיות הכי מקסים שאפשר, מבלי להעלות חרדות וחששות וחוסר אמון, ובצד שמירה על האישיות שלך. זה לא פשוט לאזן בין הדברים, אבל זו הדרך הטובה ביותר להצליח, ולאפשר לה לתת לקשר שלכם צ'אנס, בעיקר משום שהוא טוב, שהוא לא מלחיץ, שהוא כייפי, ומשום שאתה בן אדם עם נתינה ועם שילוב נכון של הערכה עצמית וסבלנות.