יחסים: טעות ראשונה ויחסים לא שוויוניים

תאריך פנייה: 04.09.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
בחור מהמרכז
פרידה
04.09.2010 • 09:16

שלום.
אני עובד כמנהל בחברה מסויימת. לפני כשלושה חודשים הגיעה אלי בחורה וביקשה עבודה, לא קיבלתי אותה משום שלא היה לי מחסור בכח אדם. לאחר כשבוע אותה בחורה חזרה שוב ובמקרה התפנתה משרה. כבר במעמד הראיון הבחנתי בזה שיש בינינו אנרגיות לא מוסברות. בהמשך, הרבה אנשים / לקוחות וכדומה פנו גם אלי וגם אליה ואמרו שיש בינינו זרים באוויר. כעבור כשבוע החלטנו לבדוק את הנושא והתחלנו לצאת. היה בינינו קשר מדהים היא הייתה דואגת ועושה הכל. הבעיה היא שבזמנו לא הבנתי שיש לי בעיה. אני בחור נאה עם נוכחות וזה החסרון הכי גדול שלי. בחיי הורגלתי שבחורות פונות אלי, יוזמות מערכת יחסים איתי, ובמערכות יחסים מעולם לא הבנתי שאני אמור לשים לב לדברים הכי קטנים ו"לתחזק" את הקשר כמו שצריך. וכך זה קרה, יום בהיר אחד קיבלתי טלפן מ"חסום" ונאמר לי שחברתי נמצאת ברכב של אדם זר, וניתקו. ידעתי שמדובר ברכב של ידיד שלה אך משום מה העדפתי לשלוח לה הודעה לא נעימה ופוגעת שבסיומה אני בעצם נפרד ממנה. יום אחרי הבנתי שעשיתי טעות ולעצת ידידה טובה שלי התחלתי לחזר אחריה. כל יום הודעה "אני אוהב אותך, יום מקסים" זה נמשך כשבוע, כאשר ביום השביעי החלטתי להפתיע אותה לקחתי אותה לים עם יין ורד מכתב ולב אוהב. במכתב פירטתי את הדברים שלא עשיתי, וגם בשיחה. אמרתי שעשיתי טעות התנצלתי, והבטחתי שאוכיח לה שאעשה אותה לבחורה המאושרת בתבל. היא אמרה לי שאני חשבתי על הנושא ושהיא עדיין לא היא ביקשה זמן להחליט מה לעשות. המתנתי עוד יומיים, ובמהלך העבודה לפתע התפתחה שיחה בינינו, העלתי את הנושא ושאלתי מה קורה? היא אמרה שהיא מעדיפה להיות לבד, לא רוצה אף אחד, בקיצור לא רוצה לחזור. כרגע המצב הוא שאני קורא הרבה מאמרים על פרדות, לקחתי מספר ימי חופש מהעבודה כדי להבין שזה נגמר ולקבל את זה, להתמודד עם זה. לפני שיצאתי לחופש יזמתי איתה שיחה שבה הסברתי לה שקשה לי עם העובדה שהיא עובדת אצלי, והצעתי לה להעבירה סניף, היא לא רצתה ואמרה שטוב לה לעבוד במקום הנוכחי. חשוב לציין שבחורה זו היא הבחורה היחידה שיכולתי לתאר אותה בשמלת כלה ולא פחדתי מזה, והיו לי קשרים הרבה יותר ארוכים בעבר!! קיבלתי את העובדה שזה נגמר ואני רוצה להמשיך הלאה.נשאלת השאלה, איך אני מתמודד עם העובדה שהיא עובדת אצלי? אני לא רוצה לפטר אותה בטח שלא מסיבות אינטרסנטיות. היא עובדת ממש טובה. איך אני מביא את עצמי למצב של תפקוד ונמנע מלפגוע בעצמי עצם זה שהיא בסביבה שלי ?

ד"ר אורן חסון
לנצל את ההזדמנות וללמוד תוך התנסות?
05.09.2010 • 00:51

בחור יקר,
הטעות הראשונה שעשיתם היתה שהתחלתם לצאת, כאשר אתה מנהל שלה. יש עם זה בעיה, כפי שאתה רואה עכשיו. הבעיה הברורה היא שאתם ממשיכים להיות ביחד, ולא תמיד זה קל. אבל הבעיה החמורה עוד יותר היא שאתה נמצא בעמדת כוח לא הוגנת. אין לך זכות לדרוש ממנה לעבור מקום, לא אתית ולא חוקית. הקושי שלך עכשיו הוא להתמודד עם זה, מבלי לגרום לה נזקים.תצטרך להתרגל בצורה הקשה: כאשר היא בסביבה. ואני מציע לך לנצל זאת כדי ללמוד להיות אדם טוב יותר. הרי אתה אומר שעשית טעות מתוך אימפולסיביות. אולי כדאי לך לנצל את הזדמנות הזו וללמוד למתן את האימפולסיביות הזו שלך. לקחת אויר מדי פעם, לנשום עמוק, להניח את הנושא בצד (נסה לעשות זאת אפילו בעזרת הדמיון, כתמונה שאתה מוריד מהקיר ומניח בצד, כאשר הנושא עולה במחשבתך) ולעבור הלאה, בכל רגע שזה עולה. אם תצליח להתמודד, יש סיכוי טוב שזה יועיל לך בהמשך, בכל קשר שתהיה איתו בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בחור מהמרכז
לנצל את ההזדמנות וללמוד תוך התנסות?
05.09.2010 • 13:19

ד"ר יקר.
השאלה שהכי מעניינת אותי כרגע, היא האם עצם זה שהיא עובדת אצלי יאריך את סיבלי?האם יש שיטות לעקוף את זה? אם כן, מהן השיטות?אומנם אני בן 30 אבל אשמח להכוונה. אני די אבוד.בכבוד רב!!

ד"ר אורן חסון
מחיר שכר הלימוד
06.09.2010 • 00:27

בחור יקר,
אני חושש שניסית לעקוף את התשובה שלי, כי היא לא נוחה לך. העובדה היא שכרגע, כאשר היא עובדת אצלך, אתה סובל, ואני לא רואה דרך לצאת מזה פרט לשינוי מקום העבודה שלך. השאלה היא, לכן, עד כמה אתה סובל, ואם להישאר שם, למרות הסבל, חשוב יותר, אז תישאר שם. אבל... יחד עם זאת, ניסיתי לתת לך פתרון אחר, אז קרא אותו שוב. ואולי תנצל את הסבל הזה כדי ללמוד להיות "טוב" יותר. אחרת. אולי בריא יותר ובשל יותר לקשר הבא שלך. והראייה לכך שאתה לומד, תהיה שיהיה לך קל יותר שככל שתלמד להיפגע פחות, להיות סבלני יותר, ולשלוט ברגשותיך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083